App Ops, Η Google αφαίρεσε την διαχείριση permissions στα Android apps

Θυμάστε το χαρακτηριστικό “App Ops” που ήρθε με την αναβάθμιση σε Android 4.3 (όσοι από εσάς τέλος πάντων το έχετε); Ωραία. Τώρα μπορείτε να το ξεχάσετε σαν να μην υπήρξε. Με το Android 4.4.2 εξαφανίζεται. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήταν “κρυφό” ωστόσο μόλις μαθεύτηκε η ύπαρξη του, πολλοί είναι οι χρήστες που έσπευσαν να το χρησιμοποιήσουν. Οι χρήστες μπορούσαν πια χειροκίνητα να “μπλοκάρουν” συγκεκριμένες εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες και δεδομένα στο κινητό τους.

Υπάρχουν για παράδειγμα εφαρμογές flashlight που ζητούν πρόσβαση στις επαφές του χρήστη, στα δεδομένα GPS (αν είναι δυνατόν) κ.α. Οι εταιρείες που κρύβονται πίσω από αυτές τις εφαρμογές, πουλούν τα δεδομένα των χρηστών σε διαφημιστικές εταιρείες ή εταιρείες που κάνουν έρευνες αγοράς και αναλύσεις.

Τώρα η Google ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (Android 4.3 και 4.4 Hidden App Permission Manager) μπήκε στο Android 4.3 “από λάθος” και πως δεν ήταν ακόμη έτοιμο για τους καταναλωτές, και πως η χρήση του ανέτοιμου ακόμη χαρακτηριστικού δημιουργούσε προβλήματα σε κάποιες εφαρμογές. Εντάξει. Την πιστεύουμε, δείχνει λογικό, από την στιγμή που ο χρήστης έπρεπε να “κατεβάσει” συγκεκριμένο λογισμικό τρίτου (π.χ App Ops Starter, App Ops, Permission Manager κ.ά) για να ενεργοποιήσει την δυνατότητα ούτως ή άλλως.

Αλλά είναι απογοητευτικό να αφαιρείς ένα χαρακτηριστικό που είχε γίνει δημοφιλές, αντί να το βελτιώνεις ώστε να το κάνεις χρήσιμο. Ας ελπίσουμε, ότι η δυνατότητα θα επιστρέψει στο μέλλον.

Android App Ops, App Ops, Η Google αφαίρεσε την διαχείριση permissions στα Android apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

κακός πολύ κακός δεν θέλουμε όλοι να μοιράζουμε τα data μας με οποιοιδήποτε……….

Pan

βαλτε miui που τα κανει ολα αυτα και αλλα πολλα..

Darth

@Pan δεν εχεις άδικο…………..αλλα
1. στης περισσότερες συσκευές για να βάλεις άλλο kernel = χάνεις εγγύηση (ακομι και για απλό root πλέον δύσκολα χωρίς να κάνεις unlock το bl)
2. αρκετές συσκευές δεν το υποστηρίζουν

αν μυ λύσεις αυτά τα δύο τότε άφοβα πρότεινε το σε όλους

keysmith

ένα βήμα μπροστά (4.3) και ενάμιση βήμα τελικά πίσω (.4.4) για το Android. Ελπίζω να επανεμφανιστεί το χαρακτηριστικό.

marinos35

Δεν το εβλαλε. Το εκρυψε κάλυτερα στο android 4.4 και στο 4.4.2 εβαλε έλεγχο εκκίνησης του να μην μπορεί να γινει απο τον καθενα. Το οτι μπηκε στο κοπο να το κρύψει σημαίνει οτι εστιάζουν σε αυτο τωρα για βελτίωση. Δεν ειναι βημα πισω λοιπόν, απλα vip χαρακτηριστικό 😉

Giorg

Εντάξει λογικό, είναι γνωστό οτι οι χρήστες Android είναι το εμπόρευμα που πουλάει στους διαφημιστές η Google. Είναι αστείο το να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να έχει προσωπική ζωή στο Android.

Με τα κατάλληλα χρήματα προς την Google μπορεί κανείς άνετα να αγοράσει όλα τα δεδομένα του Darth από όλες τις συσκευές Android που είχε ποτέ και επίσης όλα τα data από τα Google services που είναι εγγεγραμμένος, αυτό ισχύει για όλους τους χρήστες Android-Google.

Darth

@Giorg ποοο πάνε κωδικοί ελέγχου από το DeathStar :p

nick2010

Δεν είμαι και Ο ψαγμένος android χρήστης, αλλά με ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (το Note 3 μου έχει πάνω την 4.3) και τη σχετική εφαρμογή, επιτέλους βρήκα τρόπο να μειώσω την άσκοπη χρήση της μπαταρίας από εφαρμογές που δεν μπορώ να απεγκαταστήσω (δεν είμαι οπαδός του rooting) αν και ποτέ δεν χρησιμοποιώ (πχ. SVoice).

Έστω κι από σπόντα… ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.