Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

Η χρονιά του iPhone για το έτος 2014 φαίνεται να μην ανήκει στην πατρίδα του, αλλά στην Κίνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η συνεργασία της Apple με την China Mobile, κάνοντας έτσι την Apple ευρύτερα γνωστή στους Κινέζους. Σαφώς σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μετέπειτα κυκλοφορία του iPhone 6 τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Το αποτέλεσμα ήταν οι συσκευές της Αμερικάνικης εταιρείας να γίνουν ανάρπαστες την περυσινή χρονιά. Η Apple αυτήν την στιγμή κατέχει ποσοστό πωλήσεων της τάξεως του 41,8% στις ΗΠΑ, και 20.7% στην Κίνα.

Εκτιμάται επίσης ότι το 36% των αποστολών iPhone για το 2014 προοριζόντουσαν για την Κίνα, ενώ για τις ΗΠΑ μόλις το 24%. Αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά της Κίνας έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Apple Κίνα iPhone 6, Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIREFEAR

Και η Κινα πατριδα του ειναι…εκει συναρμολογειται το γεωμηλο! 😉

Miko

Δεν έχεις άδικο καθώς η Foxconn είναι στην Κίνα, και έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της Apple.
Πάντως το άρθρο ισχύει… εδώ στη Ρωσία που μαθαίνω την γλώσσα, έχω πολλούς κινέζους “συμμαθητές” και φυσικά όλοι τους αγόρασαν πρόσφατα το 6ο μήλο, λόγω και της πτώσης της τιμής στο ρούβλι πάντα.
Ά, και για να μην ξεχνιόμαστε, σε όσους πιστεύουν οτι τα κινέζικα τηλέφωνα είναι δεν έχουν πλέον ποιότητα… ένα μεγάλο μέρος των κινητών της Meizu και της Xiaomi κατασκευάζονται… να καλά το καταλάβατε… απο την Foxconn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.