ARKit: 13 εκ. downloads εφαρμογών AR σε 6 μήνες

arkit ar εφαρμογές 13 εκ downloads 6 μήνες, ARKit: 13 εκ. downloads εφαρμογών AR σε 6 μήνες

Η Apple καταγράφει ανοδική πορεία και στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) μιας και σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Sensor Tower, οι χρήστες iOS συσκευών έχουν “κατεβάσει” πάνω από 13 εκ. εφαρμογές AR μέσα σε έξι μήνες, με σχεδόν τις μισές από αυτές να προέρχονται από video games.

Η πλατφόρμα της Apple, ARKit, για την ανάπτυξη AR εφαρμογών μπορεί να ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2017 αλλά φαίνεται πως έχει ήδη αγαπηθεί τόσο από τους developers αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες μιας και “κατεβάζουν” κάτι παραπάνω από 2 εκ. εφαρμογές το μήνα. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν τα Apps που αναπτύχθηκαν μόνο μέσα στην πλατφόρμα της Apple και όχι αυτά που χρησιμοποιούν μέρος του ARKit για να προσθέσουν κάποια AR χαρακτηριστικά.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 47% των εφαρμογών αυτών έχουν να κάνουν με video games, ποσοστό το οποίο βρισκόταν στο 35% τον Οκτώβρη. Στη δεύτερη θέση της προτίμησης των χρηστών με 15% βρέθηκαν οι εφαρμογές που μετατρέπουν το smartphone σε χάρακα για μέτρηση επιφανειών μέσω AR περιβάλλοντος, ενώ εφαρμογές σχετικές με την εξομοίωση περιποίησης κατοικιδίων έφτασε το 12% των downloads. Στη συνέχεια, εφαρμογές σχετικές με το Lifestyle έφτασαν το 11%, αφήνοντας τα apps σχετικά με εφαρμογές ποικίλης θεματολογίας, φωτογραφίας και video, να φτάνουν το 7%, 6% και 4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, υπάρχουν περισσότερες από 2.000 εφαρμογές κατασκευασμένες αποκλειστικά μέσω του ARKit, με τον αριθμό τους να αυξάνεται μιας και η χρήση τους επεκτείνεται και σε άλλα πεδία. Κάτι τέτοιο παρατηρεί και η Apple και για αυτό κυκλοφόρησε το ARKit 1.5 ενσωματωμένο στην έκδοση iOS 11.3, η οποία ένσωματώνει την αναγνώριση κάθετων και ανώμαλης μορφής επιφανειών, καθώς επίσης και αφίσες και εξώφυλλα βιβλίων.

arkit ar εφαρμογές 13 εκ downloads 6 μήνες, ARKit: 13 εκ. downloads εφαρμογών AR σε 6 μήνες

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.