Apple: Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα iPhones με μεγαλύτερη οθόνη

apple bigger screen iphone, Apple: Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα iPhones με μεγαλύτερη οθόνη

Το 2010 ο τότε CEO της Apple είχε πει πως κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει ένα κινητό με μεγάλη οθόνη. Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν, μαζί τους και η Apple, η οποία έφερε τα Plus μοντέλα των iPhone με οθόνη 5.5 ιντσών και φαίνεται έκανε πολύ καλά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η CIRP στις ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα μοντέλα όπως iPhone 6s Plus και iPhone 7 Plus γίνονται από τα πιο δημοφιλή της Apple. Μόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν 53 εκατ. 6s Plus και 7 Plus, που χρησιμοποιούνται ενεργά.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι στα 39 εκατ. ενώ των iPhone 7 και iPhone 7 Plus 48 εκατ., παίρνοντας το 34% της αγοράς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την CIRP, για το τρίμηνο, ο συνολικός αριθμός των iPhones ήταν στα 141 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 13.7% από πέρσι.

Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε το 2007 με οθόνη 3.5 ιντσών και ανέβηκε στις 4 ίντσες με το iPhone 5. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus πήγαν στις 4.7 και 5.5 ίντσες, αντίστοιχα, και φαίνεται πως φέτος θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα.

Ο Jobs βλέποντας μοντέλα όπως το Samsung Galaxy Note με οθόνη 5.3 ιντσών, ήταν το πρώτο κινητό που ξεπέρασε τις 5 ίντσες, δεν πίστευε πως οι μεγάλες οθόνες θα έχουν απήχηση. Όμως σήμερα φτάσαμε να μην βλέπουμε συχνά μοντέλα με οθόνες κάτω από 5 ίντσες και η ζήτηση για μεγάλα smartphones θα συνεχίσει να αυξάνεται, είτε αυτά είναι της Apple είτε άλλων εταιρειών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wave

Ευτυχώς κανείς δεν τα αγόρασε τα μεγαλύτερα κινητά!!!!!? Τελικά ο ανταγωνισμός είναι ότι καλύτερο. Αν είχε το μονοπώλιο μόνο μια εταιρία σε κάθε είδος, θα έκανε ότι ήθελε όταν το ήθελε!

ΝΙΚΟΣ

Ψέματα!! Τα Apple fanboys ποτέ δεν θα έκαναν τέτοια κωλοτούμπα ,σε σχέση με την άποψη περί παντόφλας και αντίχειρα που σθεναρά υπερασπίζονταν !! ::)))

James

Έχω ακόμα ένα smartphone στις 3,5 και ένα στις 4. Πραγματικά δεν παλεύονται. Τι να τις κάνεις τις εφαρμογές και τις δυνατότητες άμα σου βγαίνει η πίστη να διαβάσεις και να πληκτρολογήσεις δύο λέξεις. Ο Τζομπς ήταν τραγικά λάθος σε αυτό το θέμα (όπως και πολλά άλλα βέβαια)

One

Δε νομίζω οτι ο Jobs ηταν λάθος εκεινη την εποχή απλα τώρα τα λειτουργικά συστήματα έχουν εξελιχθεί τοσο πολυ που οι κινητές συσκευές εχουν αντικαταστήσει τα tablet και τα laptop σε πολλες περιπτώσεις. Και εγω ημουν φαν των μικρων οθονών αλλα παλιά δε διάβαζα ποτε κείμενο στο κινητό και οι εφαρμογές δεν ηταν τοσο εξελιγμένες τοτε οσο είναι τώρα.

Πριν 10 χρόνια ημουν ικανοποιημένος με τις 2 ιντσες, μετα πήγα στις 3,5, μετα στις 4,6 και τώρα είμαι στις 5,5 ίντσες. Η τεχνολογία εξελίσσεται με πολυ γρήγορους ρυθμούς που αναγκάζεσαι να αλλάζεις τις συνήθειες σου ακόμα και αν δε το θέλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.