Apple: Πατεντάρει ξεκλείδωμα του κινητού μέσω selfie

H Apple πήρε την έγκριση για μια πατέντα που είχε καταθέσει από το 2011 και αφορά στο ξεκλείδωμα του κινητού, καθώς θεωρεί ότι οι υπάρχοντες τρόποι δεν είναι αρκετά ασφαλείς. Η νέα μέθοδος μπορεί να διαβάσει το πρόσωπο του χρήστη και να ξεκλειδώσει το κινητό.

Το iPhone χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να διαβάσει τις γωνίες του προσώπου και όταν το αναγνωρίσει ξεκλειδώνει. Για να μην ξεκλειδώνει όμως κάθε φορά που κοιτάζετε το κινητό, θα πρέπει να δει το πρόσωπο από συγκεκριμένη γωνία η οποία θα ταιριάζει με μια δική σας selfie που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό.

Το Android Lollipop έχει ήδη ένα σχεδόν ίδιο χαρακτηριστικό γνωστό ως Trusted face στο Smart Lock menu. Αυτό όμως χρειάζεται να πατηθεί κάποιο κουμπί για να ανοίξει η οθόνη του κινητού πρώτα και στη συνέχεια να σε εντοπίσει η κάμερα. Η Apple με την πατέντα της θέλει η κάμερα του κινητού να σε αναγνωρίσει χωρίς να ανοίξει η οθόνη.

apple αναγνώριση προσώπου, Apple: Πατεντάρει ξεκλείδωμα του κινητού μέσω selfie

apple αναγνώριση προσώπου, Apple: Πατεντάρει ξεκλείδωμα του κινητού μέσω selfie

Android Trusted face
apple αναγνώριση προσώπου, Apple: Πατεντάρει ξεκλείδωμα του κινητού μέσω selfie

apple αναγνώριση προσώπου, Apple: Πατεντάρει ξεκλείδωμα του κινητού μέσω selfie

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sokos

χαχαχα το Xperia Ray που εχω το κανει αυτο…

Theo

Καλώς ήλθες apple στο android 4.0.

Agnostos13

Να επισημανω για τους “αστειους” απο πανω οτι κατατεθηκε απο το 2011…

theo

@Agnostos13 εσύ είσαι ο “αστείος” που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι απο το 2011 το υποστήριζε αυτο το android και υπερασπίζεσε μια πιο “αστεία” εταιρεία…

Sokos

Δεν ξερω παντως το 2011 το Ray μου το εχει αυτο xD

Agnostos13

@theo
Εχεις δικιο, το Android 4 λανσαριστηκε στις 19/10/2011 (νομιζα πως ηταν αρχες του 2012)…
Ομως η πατεντα της Apple κατατεθηκε για πρωτη φορα στις 29/6/2010 (για να οριστικοποιηθει μεσα στο 2011)!

Ιδου και η πηγη: https://www.engadget.com/2011/12/29/apple-applies-for-facial-recognition-patent-wants-to-let-idevic/

vasilist

Καλά η apple έχει καταντήσει για γέλια σε αυτο τον τομέα αντιγράφει το android βλέπει τι έχει πατέντα η όχι και το πατεντάρει.
καλοκαίρι του 2011 το είχα στο htc μου και μου φάνηκε τρελή ιδέα, βέβαια δεν το χρησιμοποίησα για πολύ.
Μου φαίνεται κοιτάει η apple τι κάνει το android και μετά τα πατεντάρει, να δείτε που σε ένα χρόνο θα πατεντάρει τα widgets και third party πληκτρολόγια χαχα.

JohnGR

@Agnostos13 όταν η Apple καταθέτει πατέντες με σκιτσάκια και διαγράμματα ροής, οι άλλοι τα υλοποιούν ήδη.

dimitris

Εμενα ο μπαμπας μου ειναι πιο δυνατος απο τον δικο σου. Μαλλον αυτο που λεγαμε πιτσιρικαδες, το 1985 ειμαι γεννημενος, τωρα οι πιτσιρικαδες λενε: εμενα το x κινητο μου το ειχε τοτε πριν το ψ κινητο σου. Για γελια και για κλάματα ειστε μερικοι. Απλα γελαωωω

Thodoris

“καθώς θεωρεί ότι οι υπάρχοντες τρόποι δεν είναι αρκετά ασφαλείς”. Δηλαδή ούτε το ίδιο της το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα δε θεωρεί ασφαλές ????

Agnostos13

@JohnGR
Ισχυει. Η Apple ολες τις νεες ιδεες πριν τις υλοποιησει τις πατενταρει. Βεβαια αυτο εχει ως αποτελεσμα ο ανταγωνισμος να υλοποιει αντιστοιχες πολυ ποιο γρηγορα οπως λες. Αλλα αν εγκριθει η πατεντα μετα μπορει απο τη μια να την υλοποιησει πλεον ζητωντας χρηματα απο οσους θελουν να την χρησιμοποιησουν ενω απο την αλλη να ζητησει κυρωσεις για οσους εχουν κατι αντιστοιχο χωρις την αδεια της (αποζημιωση, μπλοκαρισμα πωλησεων).
Επισης τα σκιτσακια ξερεις οτι εχουν υλοποιηθει σε πρειραματικο σταδιο και εμφανιζουν την αναπαρασταση τους ετσι, δεν ειναι καλιτεχνικες ανησυχιες!

Τακηςm3

πλάκα κάνεις…? πες μου τώρα ότι πατήσαμε και στην σελήνη ωχ θα φάω μήνυση, μάλλον έχει καταθέσει πατέντα η apple στις 20 Ιουλίου 1969

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.