Apple, Αύξησε το μερίδιο αγοράς στην Κίνα με το iPhone 5s

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τρίμηνου του 2013, η Apple αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα στο 7%, με την αύξηση να οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση του iPhone 5s, αλλά παρά την αύξηση αυτή δεν κατάφερε να “σκαρφαλώσει” πιο πάνω από την πέμπτη θέση στην αγορά της Κίνας, μένοντας πίσω από εταιρείες που είχαν σαφώς φτηνότερες προτάσεις συσκευών για το αγοραστικό κοινό της Κίνας.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την εταιρεία ερευνών IDC, με τα στατιστικά να δείχνουν αύξηση του μεριδίου αγοράς της Apple από το 6% στο 7% μέσα σε ένα τρίμηνο, χωρίς να συμπεριληφθούν οι πωλήσεις των iPhone, ειδικά αυτές του iPhone 5s, από τη συνεργασία της Apple με την China Mobile με την οποία είχε συνάψει συμφωνία στα τέλη Δεκεμβρίου, με τα iPhone να γίνονται διαθέσιμα στους συνδρομητές της εταιρείας στις 17 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τις εταιρείες που κατέλαβαν τις θέσεις πάνω από την Apple, έχουμε τη Samsung στην πρώτη θέση με 19% του μεριδίου αγοράς της Κίνας, πάντα για το τελευταίο τρίμηνο του 2013, με τη Lenovo να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 13% της αγοράς, την Coolpad στην τρίτη θέση με 11% και τη Huawei στην τέταρτη με 10%. Κοντά στην Apple βρίσκεται η Xiaomi με μερίδιο αγοράς στο 6% κάτι αξιοσημείωτο μιας και η εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη της συσκευή μόλις 3 χρόνια πριν.

Η Κίνα, όπως ο ίδιος ο Tim Cook έχει πολλάκις αναφέρει, αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για την Apple και η συνεργασία αυτή είναι μια ευκαιρία για τους συνρομητές του μεγαλύτερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, να αποκτήσουν το iPhone. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι άκρως ενθαρρυντικά, παρόλο που δεν έχουν συμπεριληφθεί οι πωλήσεις μέσω της China Mobile, με την Apple να σημειώνει τη μεγαλύτερη και με θετικό πρόσημο (χρόνο με το χρόνο) αλλαγή, στο μερίδιο αγοράς της Κίνας.

Apple, market, share, increase, china, iphone, 5s, Apple, Αύξησε το μερίδιο αγοράς στην Κίνα με το iPhone 5s

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.