Τα νέα iPhone θα έχουν κυρτή οθόνη και χειρισμό χωρίς αφή;

apple iphone χρήση κυρτή οθόνη χειρισμός χωρίς αφή, Τα νέα iPhone θα έχουν κυρτή οθόνη και χειρισμό χωρίς αφή;

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι η Apple μελετά τη χρήση κυρτής οθόνης στα επόμενα iPhone αλλά και έναν τρόπο χειρισμού του iOS που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα σε κάποιο smartphone της αγοράς, μιας και δε θα στηρίζεται στην αφή.

Τα project αυτά δεν αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα παρά μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια αφού αποτελούν μεγάλα βήματα για την Apple η οποία μπορεί να βασίζεται στην καινοτομία και την εξέλιξη αλλά το να προχωρήσει σε αλλαγές στα προϊόντα της, χρειάζεται χρόνος. Αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν, θα δούμε πως η μετάβαση του iPhone από τις 3.5 ίντσες στις 4, πήρε πέντε χρόνια για να γίνει, την ώρα που ο ανταγωνισμός είχε ήδη οθόνες τέτοιου μεγέθους.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρτή οθόνη που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Apple, διαφέρει από τις τωρινές που διαθέτουν οι ανταγωνιστές, μιας και της Apple θα καμπυλώνουν προς τα μέσα, σταδιακά και από πάνω προς τα κάτω και όχι στις άκρες όπως για παράδειγμα οι οθόνες της Samsung. Οι οθόνες που θα χρησιμοποιήσει η Apple πρόκειται να είναι τύπου OLED μιας και έχουν τη δυνατότητα να καμφθούν αλλά και να διπλωθούν, σε σχέση με τις δύσκαμπτες LCD.

Όσον αφορά το χειρισμό του iOS, η Apple μελετά τη χρήση του χωρίς να ακουμπάμε την οθόνη όπως γίνεται στις τωρινές εκδόσεις. Ο χρήστης θα πλησιάζει τα δάκτυλά του πολύ κοντά στην οθόνη και θα αλληλεπιδρά με το iOS χωρίς να αγγίζει την ίδια την οθόνη. Μια ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και η Samsung με τα Air-Gestures που είχε το Galaxy S4 το 2013 με το χρήστη να κάνει συγκεκριμένα gestures χωρίς να αγγίζει την οθόνη, αλλά περνώντας το χέρι του πάνω από τους αισθητήρες εγγύτητας της συσκευής.

Αυτές οι τεχνολογίες που η Apple αναπτύσσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και αναμένεται να τις δούμε σε μαζική παραγωγή σε 2-3 χρόνια, περιμένοντας να δούμε τι άλλο ετοιμάζει η Apple για να κερδίσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές αλλά και να κάνει και πάλι τη διαφορά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petrenko

Κυρτή οθόνη σε 3 χρόνια? Πάντα πρώτη σε καινοτομίες η apple…

Theo

Κυρτή οθόνη? ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ? 2014??

Γιώργος Κ.

Έμπαινε apple!!!

dimitris L.A

Ασχετο αλλα την ειχα την απορια, γιατι τα τωρινα galaxy δεν εχουν αυτα τα gestures

lneam

σχετικα με τα gestures που απουσιαζουν απο τα σημερινα galaxy, η μονη λογικη εξηγηση ειναι η διαπιστωση απο την Samsung πως ο κοσμος ΔΕΝ τα χρησιμοποιούσε

οσο για την Apple και τις μελλοντικες της επιδιώξεις ελπιζω να μην χρειστουμε να μαθουμε καποια μορφη επικοινωνιας με την συσκευη μας, του τυπου “νοηματικης γλωσσας”. Αν και φαινεται να ειναι υποχρεωτικο κατι τετοιο για να λειτουργει η συσκευη με αυτο τον τροπο.
Και εαν τα καταφερουν … θα βρει εφαρμογη και στην … Samsung

Chris966

Θα περνάει ο χρήστης τα δάχτυλά του πάνω από την οθόνη χωρίς να την αγγίζει;
Οθόνη που θα καμπυλώνει πρός τα μέσα και από πάνω πρός τα κάτω;
Πόσο ανόητοι πιά!!
Τελικά η βλακεία και η ανοησία αποδεικνύεται ότι δεν έχει όρια..

Makis

@Chris966 Κάνε αίτηση για δουλειά να σε προσλάβουν…

giorgosgek

@ΝΙΚΟ αυτο ακριβως σκεφτομουν , θα ειναι κατι σε air gestures η κατι σε αυτο το πρωτοτυπο της microsoft που ηταν αρκετα εντυπωσιακο (καινοτομεις παλι ρε apple) . Εντωμεταξυ αυτη θα τα καταργησει ολα στο τελος , ακομα και αφη , φορτιση , την θυρα για να το φορτιζεις, σε λιγο και τη δυνατοτητα να παιρνεις τηλεφωνο , θα παιρνεις απο ιντερνετ και μελετα και την κυρτη οθονη….πωωω πολυ μπροστα . Σεναριο παλι oled, ασυρματης φορτισης, αδιαβροχοποιησης, οθονης πανω απο 4 ιντσες και χωρις bezels και αλλα πολλα, παλι τα ιδια , πρωτοπορει πισω απο τους αλλους μετα απο 3 χρονια

tivot

@Makis 👍😂

Chris_BMW

@giorgosgek

Πρωτοπορεί ξε-πρωτοπορεί οτι κάνει αυτή με τρία χρονια καθυστέρηση οπως λες θα το κάνει κ ο ανταγωνισμός μετά απο ένα χρόνο οποτε θα το πάρετε κ εσείς με 4 χρονια καθυστέρηση ……

giorgosgek

@Chris_BMW τα air gestures , το concept της microsoft που ισως αντιγραψει, τη διπλη καμερα που εβαλαν αλλες χρονια πριν , το μεταλλικο unibody της htc με τις κεραιες , την αδιαβροχοποιηση και τα στερεο ηχεια που ειχε η sony , την oled της samsung μετα απο χρονια , την ασυρματη φορτιση που εφερε υστερα απο 5 χρονια, πραγματικα τι λες . Καλα που βελτιωσε την καμερα για τον χαμηλο φωτισμο οταν ειδε τα υπολοιπα και αυξησε τον μεγεθος της οθονης και την αναλυση μετα απο χρονια για να βλεπεις. Την αφαιρεση της θυρας ακουστικων και το notch που κρυβει θεμα , τα οποια δανειστηκε παλι απο αλλες εταιρειες ,ναι ξερουμε εβαλε το kinect της Microsoft, αν μιλας για αυτα τα 2, ελπιζω να μη τα παρουμε ουτε σε 10 χρονια , αν και τα υιοθετουν πολλες εταιρειες , μοδα ειναι και θα περασει. Η απαντηση μου ειναι αυτη που δεν καταλαβες πριν , τα πηρες μετα απο 4-5 χρονια , στα πλασαρε για νεο μαζι με κατι emoticons και δεν το πηρες χαμπαρι.

James

Αυτό που βλέπω από το άρθρο και από τα σχόλια είναι ότι όλοι βαράνε νταούλια και η Apple χορεύει. Και μερικές φορές και εκτός ρυθμού, με μερικά χρόνια καθυστέρηση…

NtinosMD

Νταξει να λεμε κ την αληθεια.. η samsung “πειραματιστηκε” 4 χρονια με την edge οθονη μεχρι ν βρει το sweet ( curved ) spot . Aρχιζοντας απο το prototype note 4 edge, πηγαινοντας στ s6, μετα στ s7 κ τελος στ s8 που υιοθετηθηκε επιτελους κ στ s9 χωρις αλλαγες. Φανταζεστε να ειχε κ το iphone ετησιες αλλαγες τετοιου ειδους σε περιπτωση που ηταν first adopter? Επισης amoled ειχαν τα samsung τοσα χρονια αλλα εχω να ομολογησω πως μισο χρονο φορεσε η μηλοεταιρεια στ Χ amoled κ το καλιμπραρισμα των χρωματων ηταν πολυ πιο πετυχημενο στο ματι … πολλα μπορεις να της καταλογησεις αλλα στο οτι παιρνει δοκιμασμενες λυσεις κ τις εκτελει αψογα δεν συμπεριλαβανονται σ αυτα.

giorgosgek

Tο εκανε για να βγαζει καινουργια design και να αλλαζει καθε χρονο , τουλαχιστον εκανε κατι γι΄αυτο ,επιασε , πουλησε και ανεβηκε ,δεν το εκανε για την ψυχη της μανας της, δεν εμεινε στασιμη, εισαγει νεα πραγματα, δεν αφαιρει , αλλα τωρα που επαναπαυτηκε μενει στασιμη σιγα σιγα και δεν ειναι καλο για κανεναν. Οσο για τις amoled ,επρεπε να δωσει ο κοσμος ευκαιρια και πιστεψε σε αυτες η samsung, χρονο με τον χρονο γινονται καλυτερες, το οτι βαζει δοκιμασμενες τεχνολογιες εκ του ασφαλους υστερα απο 5 χρονια η apple ειναι απλα μια δικαιολογια, τα εργαστηρια τσαμπα τα εχουν, το 5s με το αποτυπωμα ηταν πειραμα ; Aς ειναι και πειραματα ,πως θα παμε μπροστα, οπως και το face id, ηταν ωραια προσθηκη για εμενα….μετα απο καιρο. Ενταξει το note 4 edge ηταν τερμα πειραματικο τοτε και πολυ φουτουριστικο , δεν βγηκαν και πολλα κομματια αλλα δεν νομιζω να ειχε και κανα προβλημα , οπως και το s6 μια χαρα κινητο ηταν , περα απο το κραξιμο που ετρωγε και καποια προβληματακια στην αρχη που ακουγοντουσαν για το edge (λογω κραξιματος παλι). Με λιγα λογια θελουμε λειτουργικα πειραματα, καμερες , ai, οθονες , νεες μπαταριες, αποτυπωμα με στην οθονη, οτι… Συνέχεια »

wave

Εσύ μπορεί να μην τα θέλεις με το σταγονόμετρο ωστόσο καμία σοβαρή εταιρία δεν ρισκάρει να βγάζει απαίδευτα και ότι να ναι στην αγορά. Όλα θέλουν έρευνα χρόνο δοκιμές.
Εδώ με το σταγονόμετρο και πάλι υπάρχουν θέματα.
Δεν ξεχνιούνται οι εκρήξεις του Samsung Νote 7.
Πριν κάποιες μόλις δεκαετίες δεν υπήρχε καν τηλεόραση και που είμαστε εδώ που είμαστε τεχνολογικά, άθλος είναι.

@papaki

Η Apple ξέρει να κερδίζει τους πάντες με την τιμολογιακή πολιτική της. Ξέρει να σχεδιάζει τα καλύτερα τηλέφωνα χωρίς να σε ξεγελάσει με αυτά που πραγματικά προσφέρει για να είμαστε πάντα ήσυχοι. Γιατί να παραπονιόμαστε λοιπόν; Αγοράστε και ξενιάστε μια για πάντα! Apple the Love is in the End.

Chris966

@Makis, @tivot, αρκεί που έχουν προσλάβει εσάς τους δύο!
Εσείς της λείπατε της APPLE.. Τώρα εξηγείται η ανοησία της..

nikos2017

Την άχρηστη “μαυρίλα” να βγάλει μέσα απ’ την κορφή της οθόνης (ώστε ν’ ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πρόβατα τύπου oneplus) και τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρουν και πολύ.

Μόνο που βλέπω να κάνουμε αχρείαστα gestures με τον… πισινό μας (μέσω κωλότσεπης) και θα γελάσουμε πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.