Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για εξελιγμένο πενάκι με προεκτεινόμενη “μύτη”, πολλαπλές άκρες και αισθητήρα φωτός, δείχνοντας πως μέσα στα μελλοντικά σχέδιά της υπάρχει η υλοποίηση τεχνολογιών με τη χρήση κάποιου stylus.

Όλο αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον αείμνηστο Steve Jobs ο οποίος στην παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007 είχε αναφέρει “Who wants a stylus?”, αποκλείοντας τότε τη χρήση του, αλλά οι καιροί αλλάζουν μαζί με τα πλάνα των εταιρειών.

Στο συγκεκριμένο πενάκι φαίνεται πως η “μύτη” του θα είναι εύκαμπτη και θα μπορεί να λειτουργεί όταν βρίσκεται ολόκληρη μέσα στο σώμα του stylus για το σχεδιασμό λεπτών γραμμών, αλλά και σε προεκτεινόμενη θέση για να αγγίζει πολλαπλές ζώνες αφής.

Apple, patent, multitouch, stylus, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Όταν η “μύτη” του stylus θα είναι επεκταμένη, το περιβάλλον εργασίας στο tablet θα διαμορφώνεται ανάλογα, και μπορεί να εμφανίζει δυνατότητες ρύθμισης του χρώματος και της διαφάνειας για το σχεδιασμό γραφικών αντικειμένων.

Apple, patent, multitouch, stylus, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Στο πενάκι αυτό θα υπάρχει ένας ενεργοποιητής ο οποίος θα ενεργοποιεί την προέκταση είτε της “μύτης” είτε των πολλαπλών άκρων που θα αλληλεπιδρούν με το εκάστοτε λογισμικό που θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του stylus.

Apple, patent, multitouch, stylus, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Το νήμα το οποίο θα χρησιμοποιεί το εν λόγω πενάκι θα μεταφέρει τα δεδομένα στη συσκευή που θα το χρησιμοποιεί μέσω δέσμης φωτός και έτσι θα ενημερώνεται το λογισμικό για να αλλάξει, επι παραδείγματι, το χρώμα της γραμμής, το μέγεθος της βούρτσας και άλλων χρωματικών μοτίβων, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο χρήστης που σχεδιάζει ή γράφει με το stylus.

Apple, patent, multitouch, stylus, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Οι λειτουργίες με τις δέσμες φωτός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την αναγνώριση και εφαρμογή χρωμάτων από τον πραγματικό κόσμο και αυτή η πατέντα κατατέθηκε από την Apple το 2012 και έγινε δεκτή σήμερα. Μένει να διαπιστώσουμε εαν και πότε θα εφαρμοστεί αυτή η εξελιγμένη χρήση stylus, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες κάποιας συσκευής που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Θα είναι μάλλον για το καινούργιο iPad-iPhone note , το οποίο το είχε σχεδιάσει πρίν 10 χρονια αλλά τούς αντέγραψε η Samsung

kwstascifi

Ένα από τα καλά της σειράς Note είναι το S-Pen
Χαίρομαι που και άλλα tablets θα αποκτήσουν σχετικές λειτουργίες. Ίσως να θελα και άλλους κατασκευαστές να ασχοληθούν με Stylus!

giwrgos

Τι έγινε ρε Apple στερεψες απο ιδέες και κάνεις πατέντες αλλά samsung. Και σίγουρα θα βγάλουν κινητό 5 ίντσες. Έτσι είναι μετά κορόιδευαν τα πρόβατα της Apple την samsung για την σειρά note. ..

Enzo

Έτσι έτσι! Η apple αντιγράφει την samsung! To ειδαμε κι αυτό!

Panos7GR

iPhone με 5+ ίντσες μυρίζομαι με εξελιγμένες λειτουργίες λόγω του iStylus και θα προορίζεται για business φάση κι έτσι. Ωραία πράματα! 😉
Καιρός είναι να επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Η αγορά άλλαξε… Όσο και να κλείνει τα μάτια η αγορά εξελίσσεται και ζητάει άλλες ανάγκες. Όσο και να την τσούζει που σε αυτή την κατηγορία δεν είναι η πρώτη, πρέπει να την χτυπήσει έστω καθυστερημένα.

azriel84

Μάλλον προς iPad Pro ή όπως αλλιώς λέγεται για επαγγελματίες το κόβω το συγκεκριμένο stylus παρά για καθημερινή χρήση από απλούς χρήστες. Τι να το κάνεις το stylus στο facebook, shazam, rss readers κτλ έτσι και αλλιώς;

Sol

Πενάκι σε Apple συσκευή? Α ρε Steve, θα στην καταντησουνε Apple των 90s αυτοι που άφησες πίσω να κάνουν κουμάντο.
200 διαφορετικα προϊόντα χωρίς καθαρό διαχωρισμό μεταξύ τους. Αχρείαστα πενάκια και αλλα αξεσουάρ σε μια εταιρεία που αλλοτε υποστηριζε ότι το τελειότερο pointing device είναι το ανθρώπινο δάχτυλο. Τι να πεις

Sot

Ε εντάξει ρε παιδιά.. Χαλαρώστε. Πιστεύω πως η Apple κινείται παραδοσιακά. Το πενάκι το ετοιμάζει για γραφίστες κτλ. Όπως έκανε πάντα που έβγαζε εργαλεία για επαγγελματιες. Δε νομίζω να μπει σε smartphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.