Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για διαδικασία κατασκευής κυρτής οθόνης αφής

Με την ανακοίνωση των Samsung Galaxy Round και LG G Flex, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η συγκεκριμένη τεχνολογία ήρθε για να μείνει. Κάποιοι αναλυτές μάλιστα κοιτάζουν “λίγο πιο μακριά” στο μέλλον και κάνουν λόγο για καμπύλη οθόνη στο επόμενο iPhone. Και όχι αδικαιολόγητα, αφού η Apple φροντίζει με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο να φουντώνει τις σχετικές φήμες.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2010, αλλά κατοχυρώθηκε πρόσφατα και αφορά στην τεχνολογία κατασκευής μίας τέτοιας οθόνης με αισθητήρα αφής είδε το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple κατοχύρωσε μία πατέντα για μία κατασκευαστική μέθοδο που βοηθάει στην παραγωγή μεγαλύτερης ακρίβειας αισθητήρων αφής με κυρτή σχεδίαση. Η πατέντα έχει τον αριθμό U.S. Patent No. 8.603.574 και αφορά στην διαδικασία σχηματισμού μίας επιφάνειας (ή ενός αισθητήρα) αφής που σχηματίζει καμπύλη.

Η μέθοδος περιλαμβάνει την εναπόθεση ενός αγώγιμου λεπτού φιλμ σε ένα εύκαμπτο υπόστρωμα για να σχηματίσουν τουλάχιστον ένα μοτίβο αισθητήρα αφής, ενώ το εύκαμπτο υπόστρωμα βρίσκεται σε επίπεδη κατάσταση. Με βάση ορισμένες σημερινές υλοποιήσεις, η μέθοδος μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη του εύκαμπτου υποστρώματος που βρίσκεται στην επίπεδη κατάσταση από ένα τουλάχιστον κυρτό υπόστρωμα σχηματισμού (καλούπι) που έχει προκαθορισμένη καμπυλότητα ή οποία μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι μία σκληρή από την υψηλή θερμοκρασία καμπυλωτή επιφάνεια αφής, που έχει εξαιρετική ευαισθησία στο άγγιγμα σε όλα τα σημεία που σχηματίζει καμπύλη.

Όπως αναφέραμε, η πατέντα κατατέθηκε για κατοχύρωση το 2010, όταν τα smartphones με κυρτό σχεδιασμό ήταν απλώς μία… ματιά στο μέλλον, και όχι η πραγματικότητα που είναι σήμερα.

Apple κυρτή οθόνης αφής, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για διαδικασία κατασκευής κυρτής οθόνης αφήςApple κυρτή οθόνης αφής, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για διαδικασία κατασκευής κυρτής οθόνης αφής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

ελπιζω να μην βιαστι κανεισ να πει οτι η APPLE αντεγραψε χωρισ να εχει διαβασει το αρθρο !!!

arg

εάν βάλεις ένα μήλο σε φούρνο μικροκυμάτων μετά απο ένα λεπτό σίγουρα θα γίνει όπως την φώτο παραπάνω !

Vasilis

Jimo για πλάκα το λες,… Απλά λες ότι μια έμαθε η Apple ότι ετοιμάζει κυρτή οθόνη η Samsung και η LG για να τα λανσάρει σε 3 χρόνια τότε κατέθεσε πατέντα κυρτής οθόνης γιαυτό και δεν πρόλαβε να το βγάλει και το βγάλανε πρώτες Samsung και LG επειδή το δούλευαν από τότε.
βέβαια αυτό είναι ένα λογικό με άλλα σενάριο Φώσκολου και είμαι σίγουρος πως κανείς δεν αντέγραψε κανέναν και πάω στοίχημα πως πέρα από το κυρτό κομμάτι η τεχνολογία είναι διαφορετική γιαυτό μην μπείτε στον χορό της αντιγραφής.

tech21man

Να πω οτι μοιαζει με jelly bean?

Ασχημο παντως πολυ. Παρα πολυ. Ελπιζω να μη σκεφτουν καν να το βγαλουν ετσι.

Constantinos

Εγω βλεπω την πατεντα να πηγαινει για αι γουατς!

jimo

ας ξακινησω λεγοντας οτι η κυρτη οθονη ακομα δεν εξυπηρετει πουθενΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΙΣΩς ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ Η APPLE ΝΑ την κανει χρησιμη !! προσ το παρον το οτι οι lg και samsung ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ να βγαλουν κυρτεσ οθονεσ καθαρα για λογους μαρκετινγκ με αποτελεσμα να μην μπορουν να τησ εμκετελευτουν οπωσ πρεπει !! οπως εγινε και με το ρολοϊ τησ σαμσουνγκ που βιαστηκε να το βγαλει για να μην βγαλει πρωτη η apple και εκανε την πατατα τησ με ενα απαραδεκτο προϊον ! σε καθε περιπτωση πρεπει να μην δεινουν οι εταιριες μαχη μονο για τις εντυπωσεις οπωσ λανθασμενα κανουν οι ποιο πολλεσ εταιριες βλεπε lg kai samsung φτιαχνωντας για παραδειγμα ποιο μεγαλεσ οθονες και νομιζουν οτι ετσι φτιαχνουν καλυτερο κινητο για παραδειγμα ο πολεμοσ καλα κραταει αναμεσα τους λες και 0.2 ιντσες κανουνε την διαφορα ! καλο ειναι οι τεχνολογια να οριμαζει πρωτα σε πειπεδο που θα ειναι πραγματικα χρησιμη για τον καταναλωτη και θα κανει την ζωη του ποιο ευκολη οχι του τυπου ! ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΤΗ ΟΘΟΝΗ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ή ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΚΤΑΠΥΡΗΝΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ 2ΠΥΡΗΝΟΥΣ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ !!… Συνέχεια »

Sotiris

Υπέροχα νέα δηλαδή απο εδώ και πέρα θα κυκλοφορούμε με στραβά κινητά λες τα πιάσαμε στην πόρτα και έξυπνα δαχτυλιδια…. Διαστροφή…!

Grigsgr

Φίλε Jimo σε παρακαλώ, σταμάτα να γράφεις ή μάθε ορθογραγία ή αυτά που γράφεις, πέρασέ τα πρώτα απο το Word ελπίζοντας ότι θα έχει ορθογραφικό έλεγχο.Πονάνε τα μάτια μου να βλέπω (πόσο μάλλον να προσπαθώ να διαβάσω) αυτά που γράφεις.

Όσο για το θέμα του κυρτού σε ένα κινητό. Ελάτε τώρα. Παλιότερα εντυπωσιαζόμασταν όταν κάποιος είχε το πιο μικρό κινητό που το είχε βγάλει η ΝΟΚΙΑ (δεν θυμάμαι το μοντέλο), πλέον εντυπωσιαζόμαστε απο τις μεγάλες οθόνες (οι οποίες δεν βολεύουν για όλα και το ξέρουμε), ποιόν όμως και σε τί θα βολέψει μια κυρτή οθόνη;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χρήσιμο εδώ.

theo

ρε παιδιά το θέμα δεν είναι που είναι χρήσιμη η κυρτή οθώνη, το θέμα είναι πως θα την κάνουν λίγο πιο χρήσιμη απο την επίπεδη για να την που΄λήσουν. παραδείγματα υπάρχουν πολλά. απο τα laptop πήγαμε στα nrtbooks και μετά στα tablet. όταν ήρθε το netbook το κράζανε ότι είνε άχρηστο, μετά ο κόσμος το αγόρασε. το tablet σαν ιδέα βγήκε στη σύχρονη εποχή απο την microsoft και απότυχε παταγωδός αλλά η ιδέα άλλαξε και βγήκαν laptop με οθόνες touch που γύριζαν και γίνονταν σαν tablet (μιλάο για 2003-04 όχι για τα σημερινά). αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι εταιρείες πειραματίζονται και πουλάνε παράλληλα μούρη για αυτά που βγάζουν. αν θέλεις να είσαι μέρος του πειράματος δική σου υπόθεση. το θέμα με την πατέντα δεν νομίζω να έχει τόση σχέση με αντιγραφή όσο με τις ιδέες. όλοι είχαν την ίδια ιδέα μόνο η apple την έκανε πατέντα. αν καταφέρει η apple να βγάλει πιο λειτοθργικη κυρτή οθώνη μπράβο της. η κυρτή οθώνη ήρθε για να μείνει κατ’εμένα τουλάχιστο σε μια μικρή ομάδα κινητών.
συγνώμη αν σας κούρασα.

nikos

Η apple ας βγάλει πρώτα καμία σοβαρή οθόνη πάνω από 4 inches και ας αφήσει τις κυρτές!όλα τα’χει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε…

jimo

@ Grigsgr οχι πωσ εχεις αδικο για το τροπο που γραφω αλλα μην με πληγωνεισ ετσι ρε φιλε δεν ειναι και τοσο ανορθογραφο το κειμενο μου !! εκτοσ και αν εισαι φιλολογος !!\
🙂 φιλικα

Nio

Ρε μαγκες αφου τα εχουμε ξανα πει. Σιγααααα σιγα μας πλασαρουν την τεχνολογια για να εχουνε συνεχεια το ρευστο μας. Πως νομιζετε οτι θα περασουμε στις ευκαμπτες οθονες που θα τις ξεδιπλωνουμε?? Ετσι τσακ μπαμ?? Δεν γινονται ετσι οι δουλειες. Πρεπει πρωτα να βγαλουν αυτες τις μ@κιες….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.