Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

Η Apple υπέβαλε αίτηση πατέντας για υψηλής ανάλυσης κάμερα iPhone ή iPad, η οποία θα πιάνει λιγότερο χώρο επάνω στη συσκευή. Η αίτηση με τίτλο “Small form factor high-resolution camera” δείχνει έναν σφαιρικό κοίλο αισθητήρα.

Ο αισθητήρας θα λειτουργεί με 3 διαφορετικούς φακούς (οι δυο από αυτούς τους φακούς είναι κυρτοί) για να εστιάσει το φως πάνω σε μια επιφάνεια ανίχνευσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ποιοτικές εικόνες με χαμηλό επίπεδο παραμόρφωσης. Με την κυρτή διάταξη η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν μικρό φωτοαισθητήρα με μικροσκοπικά pixels. Το αξονικό μέγεθος της κάμερας είναι 2 χλστ. ή και μικρότερο. Αν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στραβές εικόνες, η Apple θα διορθώσει το πρόβλημα μέσω software.

Η πατέντα έχει κατατεθεί από το 2013, αλλά δεν γνωρίζουμε αν πράγματι η Apple σκοπεύει να αντικαταστήσει τους αισθητήρες της Sony που βάζει στα iPhone και τα κατατάσσει στα smartphones με τις καλύτερες κάμερες.

Από την άλλη όμως, η Apple έχει δείξει τις προθέσεις της και με τα χρόνια θέλει να κάνει το iPhone όλο και πιο λεπτό “θυσιάζοντας” ακόμη και την μπαταρία. Για παράδειγμα στο iPhone 7 έχει ακουστεί ότι θα αφαιρέσει την 3.5mm υποδοχή για ακουστικά προκειμένου να κερδίσει μερικά χιλιοστά πάχους. Κάποια στιγμή λοιπόν μπορεί να δούμε και μικρότερο camera module, αλλά μάλλον όχι στο iPhone 7.

apple patent small camera, Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

apple patent small camera, Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

apple patent small camera, Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

apple patent small camera, Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

apple patent small camera, Apple: Πατέντα για μικρότερη και καλύτερη κάμερα για iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανακιν

Αντικείμενικα πάντα οι Apple βάζει πολύ καλές κάμερες μικρές διάφορες του 6s με το s6

keysmith

Αυτή η “ιδέα” (κυρτού αισθητήρα) είναι αρκετά παλιά. Την θυμάμαι από αρκετά παλιά να την διαβάζω σε φωτογραφικά site χωρίς να θυμάμαι εταιρία που την επεξεργάζονταν. Μου κάνει εντύπωση που την πατένταρε (και αυτήν) η apple (από το 2013 υποβλήθηκε λέει!).
Αν υλοποιηθεί σωστά, ισχύει ότι θα επιτρέψει καλύτερες κάμερες (απλούστεροι φακοί, δλδ μικρότεροι, άρα μεγαλύτεροι αισθητήρες στο ίδιο πάχος).

vasilist

Αντε μπας και ξαναδούμε καμιά τοπ κάμερα και απο την apple γιατί μετα το 4s όλο πίσω είναι απο samsung και lg, καλές μεν αλλα όχι αρκετές για να ανταγωνιστεί τα android.
Οποιος έχει διαφορετική γνώμη ας ψάξει στο ιντερνετ να μορφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.