Επίσημα τα στατιστικά της Apple με την πορεία του iPhone X στην αγορά

επίσημα στατιστικά Apple πορεία iPhone X αγορά, Επίσημα τα στατιστικά της Apple με την πορεία του iPhone X στην αγορά

Ήταν κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό. Η πραγματική πορεία του iPhone X στην αγορά θα μπορούσε να αποκαλυφθεί μόνο από τα επίσημα στατιστικά της Apple για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Πλέον εκείνα είναι επίσημα.

Αρχικά, η Apple πούλησε 13.2 εκατομμύρια iPads και 5.1 εκατομμύρια Mac υπολογιστές από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, το Cupertino είχε ελαφριά άνοδο στα tablets (13 εκατομμύρια) και μικρή πτώση στα Mac συστήματα (5.4 εκατομμύρια). Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των ενεργών Apple συσκευών παγκοσμίως, εκείνες φτάνουν τα 1.3 δισεκατομμύρια (!), μαρτυρώντας την μεγάλη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού προς τον Αμερικανό κατασκευαστή. Πως τα πήγαν όμως οι κινητές συσκευές της Apple και φυσικά το iPhone X;

επίσημα στατιστικά Apple πορεία iPhone X αγορά, Επίσημα τα στατιστικά της Apple με την πορεία του iPhone X στην αγορά

Στο σύνολο τους, το περασμένο τρίμηνο απεστάλησαν 77.3 εκατομμύρια iPhones. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα iPhone 8, 8 Plus και το επετειακό X. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, η Apple είδε μια πτώση της τάξης του 1.15% στις αποστολές smartphones. Όμως, η ισχυρή παρουσία του X (και η τσιμπημένη του τιμή) είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο των εσόδων του κατασκευαστή στα 88.3 δισεκατομμύρια δολάρια (!), όταν το 2016 είχε ως έσοδα 78.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τέλει, το “10άρι” κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις, ήταν το iPhone με την μεγαλύτερη ζήτηση από την στιγμή που κυκλοφόρησε και χάρισε στο Cupertino ακόμα καλύτερες εισπράξεις.

Πλέον μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Apple κέρδισε το στοίχημα της ακριβής τιμολόγησης του iPhone X. Οι καταναλωτές δεν φάνηκε να πτοούνται ιδιαίτερα από το ποσό των 1000 δολαρίων (τουλάχιστον). Έτσι, παρά την μικρή πτώση στις συνολικές πωλήσεις των φετινών μοντέλων, το υψηλό κόστος αγοράς του X ήταν η αιτία για το… ρεφάρισμα του Αμερικανού κολοσσού. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την αναφορά της Apple κάνοντας κλίκ εδώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alekos

Φάγατε ένα μηδενικό στο τέλος του άρθρου,1000 δολαρίων είναι!
Τώρα για την apple..αν και έπεσε απίστευτο κράξιμο για πολλά πράγματα (notch,τιμή κ.α),υποθέσεις ότι τα πάει χάλια στις πωλήσεις κτλ αναμενόμενα τα αποτελέσματα των τεράστιων κερδών κυριώς απο την έξυπνη τιμολογιακή πολιτική της.Όσο πιο κορεσμένη η αγορά τόσο θα μπορεί να αυξάνει τις τιμές για να έχει κέρδος παρά την μείωση των πωλήσεων της.Πλέον όσοι έχουν λεφτά και θέλουν iphone για τους χ λόγους πληρώνουν και το ξέρουν.Αλλιώς αλλού που υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές.Η apple απευθύνετε σε αρκετά συγκεκριμένο κοινό.Εκτός απο αυτά έχει και το app store που είναι μία μόνιμη πηγή εσόδων μεγαλύτερη και από το play store (εισπρακτικά).

giannis

Συνεχή άρθρα και αναλύσεις τα οποία έριχναν την μετοχή της. Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και πήρε την ανιούσα η μετοχή. ήταν ενα καλοσχεδιασμένο πλάνο. Και εδώ πανηγύριζαν οι σχολιαστές….Τελικά το Χ πουλάει καλά. Και όταν πέσει η τιμή του, που συμβαίνει προς το καλοκαίρι θα συνεχίσει να πουλάει.

hayatevo

Η ερμηνεία του άρθρου είναι απλή, για να μην υπάρξουν ξανά λογομαχίες: τα iPhone X, 8 και 8 plus ήταν λιγότερα από τα αντίστοιχα περσινά μοντέλα σαν αποστολές (και εννοείται δεν ξέρουμε πόσα έχουν πουληθεί άλλο που η Apple έχει πληρωθεί ήδη για αυτά) αλλά λόγω της αυξημένης τιμής του Χ τα έσοδα ήταν περισσότερα

Σταύρος Χρι

Όσες και να είναι οι πωλήσεις, όσο καλά και να είναι τα οικονομικά αποτελέσματα, όσα και να είναι τα κέρδη η Apple αν συνεχίσει έτσι θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια με μεγάλα προβλήματα. Ξέρω ότι μερικοί μπορεί να γελάτε αλλά βλέπετε βραχυπρόθεσμα. Όταν όμως το μερίδιο σου στην αγορά των smartphone πέφτει και κάθε χρόνο και το ios βρίσκεται σε όλο και λιγότερους χρήστες με τον android να αυξάνεται συνεχώς, τότε δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή ΌΣΑ κέρδη και να έχει βγάλει η apple, ξαφνικά κάποια στιγμή θα σκάσει σαν φούσκα. Όσα και να κάνει το τότε iPhone όσα κέρδη και να βγάζει μία συσκευή πλέον το παιχνίδι θα το χάσει από τους developers. Κανεις δεν θα κάθετε να δουλεύει εφαρμογές για ένα ποσοστό <10%. Το IOS πάντα είχε τις ποιο καλογραμμένες εφαρμογές και αυτό έκανε το κάθε iPhone να δουλεύει απροβλημάτιστα και σβέλτα. Αυτό δεν σημβαίνει πια και οι εφαρμογές στο android είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με του ios και μερικές φορές και με περισσότερες δυνατότητες… Όταν αυτό φανερωθεί στο ευρύ κοινό (γιατί θέλει χρόνο να ξεχάσει ο κόσμος) τότε κανείς δεν θα θέλει να πληρώσει περισσότερα για να έχει λιγότερα και κανείς δεν θα μπορεί να υποχρεώσει… Συνέχεια »

Πέτρος

Η Ferrari δεν ειναι το καλύτερο αυτοκίνητο αλλα δεν παύει να ναι Ferrari..Το ίδιο ισχυει και με την apple..Δεν ειναι τα καλυτερα κινητα αλλα δεν παυουν να ειναι apple…
Εχουν περασει απ τα χερια μου (λογω δουλειας κυριως) ολες οι μαρκες εδω και μια 12ετια (βλ Samsung,Lg,Sony,Xiaomi) αλλα απ το iphone 6 και μετα δεν φευγω απ την apple…Ναι ειναι πανακριβα ναι ειναι υπερεκτιμημενα αλλα ειναι η τελειοτητα της συσκευης

Pitsi

Για ολα φταιει το Android

giorgosgek

Αλλο το πουλαω σαν τρελη , αλλο το να ανεβασω την τιμη 500 ευρω γιατι θα το παρουν ουτως η αλλως μερικοι και τα μισα να πουλησει παλι κερδισμενη ειναι με τετοια τιμη. Στην ουσια επιτυχια ειναι που καταφερε να πουλησει μερικα κομματια σε αυτη τη τιμη και να βγει νικητρια , που μας δειχνει οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος και τα σκαει τα 1200 για μια οποιαδηποτε συσκευη ετσι απλα, εμενα δεν με αφορα , αλλα οταν φτασουν 2000 τα smartphone σε 5 χρονακια θα μας τσουξει λιγο ολους. Τεσπα μεταξυ μας η μονη συσκευη που συμβαδιζει με την εποχη μας απο apple και αξιζει να την παρεις ειναι το x , σαν design, σε επιδοση ειναι αριστα , αλλα δεν θα τα παει καλυτερα απο το 8 και τα δυο πανε οσο γρηγορα επιτρεπει το ios και τρωνε και σκονη απο μερικα αλλα με χειροτερο benchmark , γιατι ολοι ξερουμε πως δεν μετραει απαραιτητα αυτο , δειχνει για το τι ειναι ικανος ενα επεξεργαστης , τωρα το πως τον εκμεταλλευεται και πως τα καταφερνει ειναι αλλο πραγμα

NikosAr

Οι haters λοιπόν ας ρουφήξουν το αυγό τους …
@ Σταύρος Χρι, … λίγη ιστορία
Πριν κάποια χρόνια και πριν την έλευση του κινητού της apple αυτά που γράφεις θα ήταν πραγματικοτητα για τα ποσοστά της και την αξία της καθώς ήταν συσκευες για συγκεκριμένο κοινό ( εποχή με τους Xeon επεξεργαστές ) αν είσαι πάνω από 30 κι έχεις ασχοληθεί με καταλαβαίνεις … τώρα όσων αφορά το Android … πονεμένη ιστορία ( άξιες συσκευές για άντε 2 χρόνια υποστήριξη στις ναυαρχίδες και τα τερτίπια της κάθε κατασκευάστριας με το 80% σαβούρα λειτουργικό )

John

Σαβούρα είναι το λειτουργικό που για να βάλεις ένα mp3 για ringtone πρέπει να έχεις διδακτορικό στους υπολογιστές , είναι το λειτουργικό που αποδεδειγμένα στον ένα χρόνο ρίχνει τις επιδόσεις στο 40% (batterygate) για να σε εξαναγκάσει να πάρεις άλλο κινητό , είναι το λειτουργικό που τα δεδομένα όλων των ηθοποιών και διασήμων έγιναν βούκινο στον ιντερνετ (fappening) , είναι το λειτουργικό που αντιγράφει κάθε χρόνο το Android και που δεν σου δίνει την δυνατότητα ούτε να αλλάξεις εικονίδια και themes. Μιλάω για το IOS βέβαια. Ας είναι καλά οι άσχετοι που αγοράζουν τις σαβούρες του μήλου και νομίζουν ότι κάτι έκαναν, Και πάλι στο 15% της αγοράς είναι και γι’ αυτό έχουν τόσο κόμπλεξ.

Makis

Σχόλιο Νο 9, σαβούρα από άσχετο.

Vendetta

Παιδες καλα τα πικροχολα σχολια αλλα πρεπει να το παραδεχτουμε εμεις οι haters. Αναμεναμε χειροτερα αποτελεσματα απο τα πραγματικα…

Σταύρος Χρι

2018 και ακόμα μερικοί μιλάτε για haters, και fanboys… έλεος.. όλα τα έχετε κάνει γήπεδο !

Vendetta

Σταύρος Χρι ενημερωσε μας σε παρακαλω σε πιο ετος μιλουσαμε για haters και fans ή θα πρεπει να μιλαμε?

Vendetta

Επισης, εαν το επιασες, το μεγαλο point του σχολιου μου ηταν η δευτερη προταση. Η λεξη “point” χρησιμοποιειται εν ετη 2018?

Σταύρος Χρι

Καλέ μου φίλε, εννοώ ότι ήμαστε στο 2018 όλα αλλάζουν κάθε μέρα. Κάθε μέρα και κάτι καινούριο γεννιέται τεχνολογικά… Νέα προιόντα συνεχώς παράγονται από νέες και παλιότερες εταιρίες. Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να έχει ανοικτά τα μάτια του και τα αυτιά του. Το να είσαι κολλημένος σε μία εταιρία ή ακόμα χειρότερα το να μισείς μία εταιρία (χωρίς σοβαρό λόγο στην ουσία) είναι χαζό… Το να υπάρχει γηπαδικό οπαδηλίκη είναι αστείο και όποιοι ακόμα έχουν μείνει στην εποχη των σπηλαίων και συμπεριφέρονται έτσι απλά μπορείς να τους αφήσεις στην σπηλιά τους.. Το προιγούμενο μου σχόλιο δεν αναφερόταν μόνο σε σένα αλλά ήταν γενικό. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του για ότι θέλει χωρίς να χρειάζεται να φοράει κάποια ταμπέλα πάνω του.

KostasB

“Στο σύνολο τους, το περασμένο τρίμηνο απεστάλησαν 77.3 εκατομμύρια iPhones. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα iPhone 8, 8 Plus και το επετειακό X.”
Και πως ξέρουμε ότι το Χ έκανε τις πωλήσεις που λένε αφού δεν αναφέρεται πουθενά πόσα κομμάτια πούλησε; Ο αριθμός αναφέρεται για το σύνολο των 8, 8 Plus και Χ. Δεν λέει ξεχωριστά πόσα κομμάτια πούλησε το καθένα.
Το ότι έχει τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλη εταιρεία στον χώρο της κινητής το ξέρουμε χρόνια τώρα, αφού δεν έχει φθηνά κινητά και μαγκιά της και μπράβο της που το έχει καταφέρει αυτό.

Don Mitso Mou

@KostasB

Απλά μαθηματικά φίλε μου. Το 7 με το 8 έχουν σχεδόν ίδια τιμή. Και από τη στιγμή που σε ίδιο αριθμό πωλήσεων στο τρίμηνο ( γιατί η πτώση 1% σε συνδυασμό ότι αυτό το τρίμηνο είχε μια εβδομάδα λιγότερη από το περσινό), η Apple είχε αρκετά πιο πολλά κέρδη, σημαίνει πως πουλήθηκαν πολλά X.

ΝΙΚΟΣ

Που την είδατε την τελειότητα ρε παιδιά; Δεν εχει την καλύτερη κάμερα,οθόνη,αυτονομία, ταχύτητα και αρκετά θέματα με το λειτουργικό.
Απλά υπάρχει κόσμος που εχει λόγω άγνοιας,φήμης brand κ marketing πως ειναι το καλύτερο. Απλά πράγματα
Α και οι αποστολές σε retailers δε συνεπάγονται πωλήσεις.
Σε σχέση με τον ανταγωνισμό,δε ξεχωρίζει,αλλά σίγουρα διαφέρει από τα iPhone της τελευταίας 4ετίας.

Agnostos13

Τι…ακόμα δεν έκλεισε αυτή η Apple όπως πολλάκις προέβλεπαν οι αναλυτές του καναπέ;
Και πάνω που είχα αρχίσει να το πιστεύω…

@Σταύρος Χρι:
Οι προγραμματιστές πάνε εκεί που υπάρχουν τα λεφτά. Και τα λεφτά είναι στο iOS.

srt8

Η τιμή είναι αρκετά ανεβασμένη θα έλεγα αλλά το θέμα είναι ότι ο καταναλωτής δεν βλέπει σφαιρικά την αγορά ενός smartphone και είναι ανυπόμονος, δίνει τα χρήματα εν τέλη και αποκτά την πανάκριβη συσκευή.
Για εμένα το έχω ξαναπεί εξάλλου, το καλύτερο iphone ήταν το iphone 5s. Μετά η apple σταμάτησε κατ΄ εμε να κάνει κάποια σπουδαία καινοτομία.
Όταν επανέλθει δυναμικά στο χώρο τότε το συζητάμε. Κάτοχος iphone 5s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.