Apple, έχει πουλήσει 500 εκατομμύρια iPhone

Όταν το 2007 η Apple έβγαλε το πρώτο iPhone, o Steve Jobs έκανε κάτι παρακινδυνευμένο, έθεσε ως στόχο τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2008. Πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες καθώς τότε η Nokia πουλούσε σε μια εβδομάδα όσες συσκευές είχε πουλήσει συνολικα η Apple. O Jobs όμως τα κατάφερε καθώς οι πωλήσεις έφτασαν στα 13.7 εκατομμύρια.

Μετά τον θάνατο του Steve Jobs όμως η ανοδική πορεία συνεχίστηκε καθώς σήμερα η Apple μετρά 500 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο σε iPhone.

Τα 100 εκατομμύρια είχαν πουληθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, δηλαδή περίπου 4 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone. Έναν χρόνο αργότερα οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν και άγγιξαν τον αριθμό των 200 εκατομμυρίων. Όμως, πριν τελειώσει το 2012 σημείωσαν 100% αύξηση και έφτασαν στα 300 εκατομμύρια συσκευές.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 η Apple είχε καταφέρει να πουλήσει 400 εκατομμύρια iPhone ενώ το κινητό με νούμερο 500 εκατομμύρια πουλήθηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Όσο για τα 600 εκατομμύρια iPhone μπορεί να πουληθούν ακόμη και μέσα στο 2014 αν υπολογίσουμε ότι θα βγει και το iPhone 6 που θα ανεβάσει τις πωλήσεις της Apple.

, Apple, έχει πουλήσει 500 εκατομμύρια iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexis

Πολυ μεγαλος αριθμός. Αλλα το οτι πουλάει αυτο δεν σημαίνει οτι δεν εχει εχει μεινει πισω απο τον ανταγωνισμό. Ουτε οτι ειναι καλυτερες οι συσκευές απο αυτες του ανταγωνισμού. Καθε αλλο..

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, αναγκαστικά έχουμε αφαιρέσει προκλητικά σχόλια. Υπάρχει και καλύτερος τρόπος να δείχνετε τη δυσαρέσκειά σας ορισμένοι, όχι μειώνοντας τους άλλους.

john

Ρε παιδιά το θέμα είναι απλό και πάρτε το χαμπάρι . Η Apple στοχεύει σε συγκεκριμένα σύνολα ανθρώπων . Αυτούς που θέλουν ένα κινητό μόνο για το brand , αυτούς που δεν τα έχουν καλά με τα android , πχ. λόγω κακής εμπειρίας , αυτούς που έχουν Apple Macs (iMac,MacPro,Macbook) και θέλουν να έχουν τέλεια αρμονία μεταξύ τους , για αυτούς που πιστεύουν οτί και μέσα από το περιορισμένο iOS μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα , αυτούς που τους αρέσει το γενικό σύνολο Support – Stable System – Nice Software – Good Appearence και άλλα παρόμοια τέτοια σύνολα , τα οποία στην άθροιση τους βγάζουν ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο των 500 εκατομμυρίων. Παρόλαυτα να τονίσω πως δεν έχω iPhone , αν και θα ήθελα καθώς είμαι στο σύνολο των ατόμων που έχουν Apple devices (iMac , iPad 3Gen , και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, iPad 1Gen) , άλλα βολέυομαι και με το ταπεινό μου Htc one s το οποίο ακόμα με εξυπηρετεί απόλυτα! ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΑΙ για την Αpple . Ξεκολλήστε .

George E.

Respect Apple… Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Τομ

Ειναι apple δεν ειναι μονο μουρη ειναι σοβαρη εταιρια που ειναι και lifestyle πια. Καποτε δεν ηταν. Τωρα συνδυαζει ποιοτητα μοδα και τεχνολογια και ειναι λογικο ολοι να θελουν απλ.

Τομ

Ειναι apple δεν ειναι μονο μουρη ειναι σοβαρη εταιρια που ειναι και lifestyle πια. Καποτε δεν ηταν. Τωρα συνδυαζει ποιοτητα μοδα και τεχνολογια και ειναι λογικο ολοι να θελουν απλ.

Billys

To iPhone ειναι iPhone ! Και αυτος που το αγοραζει , το κανει για αυτον ακριβως το λογο . Με οτι θετικο ή αρνητικο συνεπαγεται αυτο , χωρις να υπονοειται οτι ειναι το καλυτερο ή το χειροτερο . Ειναι ξεχωριστη κατηγορια μονο του και ειναι ανωφελο κανεις να μπαινει στον κοπο να κανει συγκρισεις μεταξυ iPhone και αλλων συσκευων . Ο john και ο Toμ πιο πανω εχουν τεκμηριωσει πληρως αυτο που γραφω .

ageor

Δεδομένου ότι η Apple έχει πολύ πιστό κοινό, θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε αυτά τα iphone σε πόσους μοναδικούς χρήστες αντιστοιχούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.