Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε αποστολές smartphones στο δ΄τρίμηνο του 2017

Apple Samsung αποστολές smartphones, Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε αποστολές smartphones στο δ΄τρίμηνο του 2017

Η Samsung έχασε την πρωτιά στο δ΄τρίμηνο του 2017, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphones με βάσει τις αποστολές, από την Apple, αλλά παραμένει στην πρώτη θέση στο σύνολο του έτους.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει έρευνα της Counterpoint Research. Την ίδια στιγμή, η έκθεση της Counterpoint Research για το δ΄τρίμηνο καταδεικνύει ότι παρόλο που οι αποστολές smartphones παγκοσμίως επέδειξαν νέο υψηλό φτάνοντας τις 1,55 δισ., στο τελευταίο τρίμηνο του έτους υπήρξε μια μικρή πτώση, με τις κατασκευάστριες να αποστέλλουν 415 εκατ. συσκευές, καταγράφοντας μείωση 5% σε σύγκριση με ένα έτος νωρίτερα.

Έτσι, οι τρεις μεγαλύτερες προμηθεύτριες smartphone (Apple, Samsung και Huawei) είδαν τις αποστολές τους να μειώνονται σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με την Apple να εμφανίζει τη μικρότερη μείωση κατά 1%, αποστέλλοντας 77,3 εκατ. iPhones.

Apple Samsung αποστολές smartphones, Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε αποστολές smartphones στο δ΄τρίμηνο του 2017

Η Samsung επέδειξε μείωση 5% στις 74,4 συσκευές και η Huawei είδε τις αποστολές της μειωμένες κατά 9% στα 41 εκατ. smartphones.

Τη μεγαλύτερη μείωση στις αποστολές εμφάνισε η ZTE στο -41%, αποστέλλοντας 9,7 εκατ. συσκευές, ενώ στον αντίποδα, η Xiaomi ήταν η εταιρεία με τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη κατά 83%, αποστέλλοντας 31 εκατ. συσκευές και ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση πίσω από την OPPO.

Η έκθεση της CR επίσης αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες της BBK Electronics (OPPO και Vivo) κατάφεραν να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις αποστολές της Apple στο σύνολο του έτους, με 221 εκατ. συσκευές και οι δύο μαζί, έναντι 215 εκατ. iPhones.

Στο σύνολο του έτους η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση στις αποστολές με 318 εκατ. συσκευές, ακολουθούμενη από την Apple με 215 εκατ. iPhones. Στην τρίτη θέση βρίσκεται, η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση με 153 εκατ. αποστολές ακολουθούμενη από την OPPO με 121 εκατ. αποστολές. Την πεντάδα ολοκληρώνει η Vivo με 100 εκατ. αποστολές. Ακολουθούν στις επόμενες θέσεις η Xiaomi, LG, Lenovo, ZTE και Alcatel.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Apple και Samsung μόνο.Η huawei δεν θα τις φτάσει ποτέ.

cinedslr

Η apple που το iphone της ειναι φτιαγμενο απο Samsung οθονη επεξεργαστη κ.λ.π κ.λπ ξεπερασε την Samsung…οποτε τα λεφτα παλι η Samsung τα περνει …οποτε παλι πρωτη ειναι…

Salmatias Daltis

Τα iphone που δινουν κατα πενταδες σε υπαλληλους καταστηματων για να αυξησουν το κοινο τους ! Ολοι μας ξερουμε για τις επιχειρησεις που συνεργαζονται με την apple και παρεχουν αρκετες δεκαδες iphone ως μπονους. Ορισμενα καταληγουν και σε μερικους διαγωνισμους που πολλοι βλεπουμε (μη ειμαστε και θυματα)

Είναι άδικο να κάνουμε συγκρίσεις Apple- Samsung. Η appel έχει μόνο τρις εκδόσεις. Η Samsung είχει 30.

mech.al.

Η Xiaomi αν έχει κάνει αυτό που έχει κάνει εν γνώσει και κατέχει την χρυσή συνταγή, θα κάνει μεγάλη ζημιά τα επόμενα χρόνια…

John

Η apple πουλουσε κατα την δισρκεια του 2017 τουλαχιστον 8 διαφορετικα μοντελα (x , 8 , 8 plus , 7 , 7 plus , 6 , 6 plus , SE). Μην γραφουμε οτι θελουμε.

tarif16

ποιος κερδάει τελικά ρε παίδες???
κι αυτός που κερδάει,σας δείνει τίποτις???…η τσάμπα το πατ πατ στα κουμπιά και τα πανηγύρια?
….θα δώκω στο αλέφαντο εςεμες,να ρίξει 2 γραμμούλες και δαύτος!!!

giorgosgek

κερδισμενη ειναι xiaomi που διπλασιαζει τα ποσοστα και τα κερδη της καθε φορα , προσεξτε το λιγο

Impressive-Instant

Ταρίφα, με διαφορά το καλύτερο σχόλιο!!!

Chris _BMW

@John

«Μην γράφουμε κ οτι θελουμε»
Μάλλον αυτό αφορά εσένα . Οπως κ πολλοί εδω μέσα αν διάβαζες προσεκτικά τα άρθρα κ το μίσος σου δεν σε οδηγούσε κατευθείαν στο να βγάλεις χολή στα σχόλια θα διαπίστωνες οτι ο αριθμός των 77.3 εκ συσκευών αφορά τα 8,8 plus & X ..

Agnostos13

Είναι λογικό νομίζω να έχει περισσότερες πωλήσεις οι Samsung από την Apple. Άλλο να έχεις entry lvl από 30$ και άλλο από 300$…

John

Bmw chris
Διαβασα την ειδηση και σε ξενα αρθρα. Πουθενα δεν αναφερεται αυτο που λες.
Οποτε ξαναλεω μην γραφουμε οτι θελουμε.

Chris _BMW

@John

https://www.gsmarena.com/apple_sold_fewer_iphones_this_holiday_season_still_made_more_revenue-news-29433.php

Για δες λίγο …
Θυμίζω εεε «μη λέμε και οτι θελουμε ….»

John

Ο κερδισμενος ειναι σιγουρα η apple , πχ το iphone x κοστιζει για να κατασκευαστει περιπου οσο το s8+ αλλα πωλειται σε τιμη 30% υψηλοτερη.

Nikopoup

Λογικό μιας και κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο ενώ ο μόνος “αντίπαλος” χρονολογικά ήταν το note 8

John

Prior to Tuesday’s launch event, Bernstein analyst Toni Sacconaghi predicted that Apple would keep the iPhone SE and iPhone 6 in circulation — that would have been the highest number of iPhone models that Apple has ever sold at the same time.
https://www.cnbc.com/2017/09/12/apple-iphone-x-release-why-is-the-iphone-se-still-available.html
Τελευταια προσπαθεια που κανω να σου εξηγησω οτι ακομη και το iphone SE και το iphone 6 ηταν μεχρι και το τελος του 2017 στην αγορα και μετρανε κανονικα στις πωλησεις. Λυπαμαι που δεν μπορω να κανω κατι παραπανω ειναι θεμα κατανοησης απο εκει και περα.

John

Prior to Tuesday’s launch event, Bernstein analyst Toni Sacconaghi predicted that Apple would keep the iPhone SE and iPhone 6 in circulation — that would have been the highest number of iPhone models that Apple has ever sold at the same time. (CNBC.COM)
Τελευταια προσπαθεια που κανω να σου εξηγησω οτι ακομη και το iphone SE και το iphone 6 ηταν μεχρι και το τελος του 2017 στην αγορα και μετρανε κανονικα στις πωλησεις. Λυπαμαι που δεν μπορω να κανω κατι παραπανω ειναι θεμα κατανοησης απο εκει και περα.

james

Το “Combined, the company shipped 77.3 million iPhones.” είναι μια πάρα πολύ απλή φράση

Vendetta

Η στατιστικη ειναι η καλυτερη τεχνικη ψεμματος και παραπλανησης. Αναλογα απο ποια οπτικη θα το δεις. H samsung ανακοινωσε προσφατα οτι παρουσιασε πτωση στα κινητα κατωτερης και μεσαιας κατηγοριας και αύξηση σε ναυαρχιδες. Μου φαινεται λογικη η μειωση των πωλούμενων ποσοτητων της.

ΚΥΝΙΚΟΣ

Προς όλους τους ες αει γραφικούς Apple haters:
Άμα έχεις τα λεφτά παίρνεις το iphone .Δεν είναι για όλους άρα μη προσπαθείτε να καλύψετε την άφραγκία σας με χαζά επιχειρήματα.Αλλωστε όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Έννοιες όπως status ,exclusivity ,brand name ,πρωτοπορία ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα βρίσκονται στις ξεπερασμένες πλην “απλά προσπαθω” συσκευές σας
Βάλτε το καλά στο φτωχό(και όχι μόνο)μυαλό σας :
ΔΕΝ μπορείτε να είστε πρώτοι!!Θα είστε πάντα απλά ουραγοί
Rip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.