iPhone X: Η Apple αλλάζει προμηθευτή για τις οθόνες εν μέσω παραγωγής;

iPhone X Apple αλλάζει προμηθευτή οθόνες, iPhone X: Η Apple αλλάζει προμηθευτή για τις οθόνες εν μέσω παραγωγής;

Η Apple βιώνει μια περίοδο σημαντικής οικονομικής ανάπτυξης, έχοντας κερδίσει το… στοίχημα της διάθεσης του iPhone X στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με την συγκεκριμένη (τσουχτερή) τιμή. Πλέον το απόθεμα ανταποκρίνεται στην υψηλή ζήτηση και το επετειακό smartphone φτάνει άμεσα στα χέρια των αγοραστών.

Παρά την ισορροπία στην οποία έχει επέλθει ο ρυθμός παραγωγής του νέου iPhone X, η Apple ίσως προχωρήσει σε μια ριζική αλλαγή, θεσπίζοντας συνεργασία με έναν νέο προμηθευτή οθονών για τα OLED panels του επετειακού μοντέλου. Μέχρι στιγμής, όσα “10άρια” κυκλοφορούν ανά την υφήλιο ενσωματώνουν οθόνη κατασκευασμένη από την Samsung. Ενδέχεται όμως αυτό να αλλάξει και η Κορεάτικη εταιρεία να μην είναι ο κύριος πάροχος των iPhone X panels. Την θέση της υποτίθεται πως θα πάρει ένας μεγάλος, εγχώριος ανταγωνιστής για τον οποίο χρόνια ακούγεται η πιθανή συμφωνία με την Apple, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.

Ο λόγος για την LG, η οποία μάλλον φαίνεται να ετοιμάζει 60 εκατομμύρια οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή του iPhone X από τον ερχόμενο Ιούνιο του 2018. Το υπεύθυνο τμήμα της LG, ονόματι LG Display, δήλωσε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Investor πως, αναφορικά με την συμφωνία παροχής OLED οθονών στην Apple, τίποτα δεν έχει “κλείσει” με λεπτομέρειες. Όταν αυτό συμβεί, τότε θα το δημοσιεύσουν ή θα το συμπεριλάβουν σε μια γενική ανακοίνωση τον επόμενο μήνα. Εμμέσως πλην σαφώς, η LG Display επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που υπάρχουν με τον Αμερικανό κολοσσό, αλλά μάλλον θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα ώστε να οριστικοποιηθεί το… deal.

iPhone X Apple αλλάζει προμηθευτή οθόνες, iPhone X: Η Apple αλλάζει προμηθευτή για τις οθόνες εν μέσω παραγωγής;

Η αλήθεια είναι πως όταν η Apple ξεκίνησε τις διαδικασίες παραγωγής του iPhone X, ο μόνος διαθέσιμος κατασκευαστής που μπορούσε να αντεπεξέλθει στον τεράστιο αριθμό των 67 εκατομμυρίων panels ήταν η Samsung. Καθώς όμως ο καιρός περνάει, η LG μοιάζει να είναι σε θέση να συμβαδίσει στις υψηλές απαιτήσεις του Cupertino. Αυτό θα κάνει καλό, όχι μόνο στα ταμεία της εταιρείας, αλλά και σε όλη την βιομηχανία, αφού πλέον ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα θα ωθεί τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερες, ποιοτικότερες οθόνες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple αναμένεται να πουλήσει 130 εκατομμύρια iPhone X μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως η LG μπορεί σύντομα να αποτελέσει έναν κύριο προμηθευτή των Αμερικανών έχοντας πολλή δουλειά μπροστά της, σε μια συμφωνία που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Κορεάτικης εταιρείας στην γραμμή παραγωγής του iPhone X (και των μελλοντικών εκπροσώπων με OLED οθόνη). Σε μερικές εβδομάδες μάλλον θα γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με το deal Apple-LG.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Να θυμηθούμε ότι η LG δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στα Pixels.

Chris _BMW

Δεν μου αρέσει αυτή η κίνηση ..
θεωρώ πως στο θέμα «οθόνη» η Samsung αυτή τη στιγμη εινσι κορυφή .
Αν κ στις 3 τηλεοράσεις που έχω αλλάξει ,αυτή της Samsung με απογοήτευσε περισσότερο απο όλες ,θα τη δικαιολογήσω παρόλα αυτά γιατι ήταν απο τις πρώτες τότε που ξεφορτώθηκαν το “κουτί”κ τεχνολογίας TFT LCD.

Σταύρος Χρι

@Chris _BMW συμφωνώ, για φαντάσου… Τώρα όλος ο κόσμος την έχει (και παντού έτσι έχει διαφημιστεί) ως την καλύτερη οθόνη σε κινητό… Και τώρα τι ; Θα κάνει ένα τσουπ η Apple και θα πει θα αλλάξω κατασκευαστεί, έλα μωρέ πόσοι θα το καταλάβουν ; Ολοι νομίζουν, και επίσημα δηλαδή έχει βραβευτεί για την καλύτερη οθόνη. Έλα μωρέ πολύ θα το δουν λίγοι θα το καταλάβουν… Θα ήταν φάουλ και δεν νομίζω να το κάνει.. αλλά θα μου πεις, και να το κάνει, θα το μάθουμε ποτέ ; κανείς δεν θα κάτσει τώρα να κάνει δευτερο review στην οθόνη οπότε γιατί όχι;
Πολλά μας κάνει τώρα τελευταία όμως η apple, μία με τα διαφορετικά Modem που πιάνουν διαφορετικές ταχύτητες μία τώρα με διαφορετικές οθόνες, τι είναι αυτά; Ντροπή. Αν για κάτι ξεχώριζε ήταν αυτές οι μικρές λεπτομέριες η Apple

agnostos13

Αν κρινουμε απο τα Apple Watches και τις OLED τηλεορασεις μπορει να γινει σοβαρη δουλεια…με τη στηριξη της Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.