Apple: Ετοιμάζει “επίθεση” στο Android με νέο πρόγραμμα ανταλλαγής

Παρά το ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε το προηγούμενο τρίμηνο, η Apple θέλει να ωθήσει κι άλλο τις πωλήσεις της και στρέφεται προς τους χρήστες του Android. Τον Σεπτέμβριο είχε δείξει τις προθέσεις της δημιουργώντας support page για όσους θέλουν να κάνουν τη μετάβαση από Android σε iOS.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου launch event για το Apple Watch, ο Tim Cook είχε αναφέρει ότι το 85% των νέων χρηστών του iPhone προέρχονται από το Android. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του 9to5Mac, η Apple θα επιχειρήσει να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους χρήστες Android και BlackBerry.

Για πρώτη φορά θα ανακοινώσει πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανταλλαγής συσκευών (trade-in) στο οποίο δεν θα δέχεται μόνο παλιές iσυσκευές αλλά και Android όπως για παράδειγμα από Samsung, LG, HTC, Sony και λοιπούς. Ο χρήστης Android μπορεί να πάει σε κάποιο κατάστημα της Apple με τη συσκευή του η οποία πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να λειτουργεί, θα μπορεί να το ανταλλάξει με δωροκάρτες ανάλογες της αξίας του παλιού τους κινητού. Η δωροκάρτα αυτή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου iPhone.

Οι υπάλληλοι θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να εκτιμήσουν την αξία του παλιού κινητού ενώ θα βοηθήσουν όσους θέλουν να κάνουν την αλλαγή έτσι ώστε να μεταφέρουν τον κατάλογο των επαφών στο νέο iPhone. Τα υπόλοιπα αρχεία θα πρέπει να τα μεταφέρει ο ίδιος ο χρήστης(!).

Από το 2013 η Apple χρησιμοποιεί το “Reuse and Recycle trade-in program” για να πείσει τους χρήστες παλαιότερων iPhone, να πάνε στα καινούρια μοντέλα και φάνηκε ότι κατάφερε να λειτουργήσει υπέρ της. Το καλοκαίρι ξεκίνησε να κάνει το ίδιο με το iPad.

Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα καταφέρει να πείσει και τους χρήστες Android και BlackBerry. Εσείς θα κάνατε την αλλαγή από Android σε iOS;

apple πρόγραμμ αναταλλαγής, Apple: Ετοιμάζει “επίθεση” στο Android με νέο πρόγραμμα ανταλλαγής

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanis

Καλά πάτε καλά;;;; να δώσω το g2 μου κ να πάρω τι;;;;;

ανδρεας

Παιδιά απλά πεθαίνω για τη Samsung δεν θα άλλαζα εύκολα, εχω το s5 και με έχει βγάλει παλικάρι… δε λέω ωραία εμφανηση το iPhone αλλά δεν έχει τις ελευθερίες που σου δίνει το Android γι αυτό και δεν αλλάζω αν στο μέλλον αλλάξει τακτική η Apple τότε ναι το συζητάμε!

Κώστας

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω 🙂

Gk

Την κάναμε την αλλαγή πριν λίγα χρόνια και ηρεμησαμε. Σιγά μην περιμένω ποτέ θα θυμηθούν να δώσουν αναβαθμίσεις.

Φωτης

τα ατομα που “λιωνουν” για την samsung… ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην μιλατε!! εχετε την χειροτερη εκδοση android… απλα πειτε οτι σας επιασε η μοδα που αρχισε απο galaxy και εχετε ξεμηνει εκει!

ΚΚ

Χαχα σίγουρα όσοι θέλουν απλά lifestyle θα το κάνουν. Εγώ έχω το xperia z και ακόμα μετά 2 χρόνια είναι ανώτερο σε όλα τα επίπεδα με διαφορά από όλα τα iPhone που κυκλοφορούν
Πάντως κρίμα που η Apple πλέον απλά παράγουν μέτρια τεχνολογικά τηλέφωνα με πετυχημένο lifestyle μόνο.

Jorge

Πιστεύω πως η κάθε εταιρία έχει την μοναδικότητα της. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η Apple με το “κλειστο” της σύστημα μου δίνει ότι ακριβώς χρειάζομαι. Καλή ποιότητα Hardware και τελευταίες αναβαθμισεις. Αν σκεφτούμε ότι στο S III μου έχω μείνει με την 4.3 ενώ στο 4S μου με 8.2. Και επισης το iPhone 4S είναι μοντέλο του 11 και εχει το τελευταίο λογισμικο ενώ το S3 είναι του 12 και είναι 3-2 εκδόσεις πίσω.

Προτιμώ δηλαδη να αγοράσω κάτι που να είμαι και 3 χρονια με την καλύτερη ποιότητα και υποστήριξη, παρά να με ξεχνάει η Samsung σαν καταναλωτή. Επισης η αλλαγη στην ποιοητα και στο design του S6 είναι πολυ όμορφη. Αλλα δεν ξέρω αν θα κρατήσει το μοντέλο αυτο όταν βγει το S7. Μάλλον θα είναι πια πολυ παλιο.

ανδρεας

Ρε Φώτη είσαι για γέλια πραγματικά πάμε να πούμε κάτι και το γυρίζεται στην κόντρα. .
Μαγκιά μου να υποστηρίζω Samsung έχω λόγο που το κάνω αν διάβαζες καλύτερα το σχόλιο θα καταλαβαινες οπότε χαλάρωσε. Και όσο για τις ενημερώσεις υπάρχει σχετικό άρθρο εδω στο techblog που λέει ότι λαγκαρει από ios 8.2

Jorge

Στο δικο μου iPad 2 και iPhone 4S, δεν κολλάει το 8.2. Ίσως κάποιες φορές να κόλλησε αλλά και τα 512 MB RAM δικαιολογούν την κατάσταση. Σε αντίθεση με το 1 GB Ram και Android 4.3. Καιρός για αλλαγές όπως λέει και το άρθρο.

vaskor

Είστε κουραστικοί, πάντα να πείτε τη γκρίνια σας…Προσφορά είναι αυτή, όχι υποχρέωση. Παλιά ούτε που υπήρχαν αυτά, ο κόσμος εξελίσσεται και όλα παίρνουν διόρθωση. Σκεφτείτε θετικά επιτέλους, με την τεχνολογία ασχολείστε!

Lefteris

Έλεος τι θα διαβάσουμε ακόμα… Η Samsung ακολουθεί την πολιτική των 18 μηνών που έβαλε η Google, να είστε σίγουροι ότι αν ανεβάσει η Google τους μήνες θα το κάνει και η Samsung. Αν βρείτε πολλά Android κινητά που να ξεκίνησαν από 4.0.4 και κατέληξαν σε 4.3 εγώ πάω πάσο! :Ρ με λίγα λόγια για αυτό κατά πρώτον λόγο ευθύνεται η Google! Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει ότι γουστάρει!

Samsung for ever....

Εεεεέ….. λαγούλια της Apple… Άντε γειά!!!!

NtinosMD

Με τον παππου της σειρας Note απο τη χρονια που κυκλοφορησε και με Custom στην 5.0.1, εστω και σε beta, ακομα κανω αξιοπρεπεστατα τη δουλεια μου με το πολυεργαλειο. Σιγα μην αφησω την δυνατοτηα για FM RADIO του Note για να παρω 40-50 ευρω δωροκαρτα ( και πολλα μπορει να λεω ) για να αγορασω απο το apple store μαλιστα ( γιατι λογικα μονο εκει θα ισχυουν οι δωροκαρτες) το 6αρι αντι 740 στα 700 ευρω !!!!

X

Επιτέλους ένας καλός λόγος για να έχει κάποιος Android για να το ανταλλάξει :))))

Νίκος 31

Ο άλλος όχι απλά έχει καλύτερο τηλέφωνο απο τα Apple, αλλά και με τεράστια διαφορά κι όλας.

Αυτό τώρα για να καταλάβετε το επίπεδο των προβατοειδών του Android!

Τεράστια διαφορά λέμε, η μέρα με την νύχτα!

Εγώ πάντως σαν ουδέτερος και αντικειμενικότερος που είμαι, ψηφίζω Apple, χαλαρά όμως, με δεύτερο το WP. Κινητό με λειτουργικό Android δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Τουλάχιστον για αυτούς που γνωρίζουνε, και πάνω απ όλα, έχουνε απαιτήσεις απο το Smartphone που θα αγοράσουνε. Τώρα για τους Casual, εννοείτε ότι αν είσαι τέτοιος και απλά κατεβάζεις και τρέχεις ενα Angry Birds, καλό είναι το το Android αλλά μέχρι εκεί. Για Hardcore χρήση, εννοείται πάς καρφί για IOS – WP – Blackberry. Το Android είναι για μέχρι τα 15, κάτι σαν το γυμνάσιο και τους Prodigy και τους Iron Maiden ενα πράγμα.

Νίκος 31

Σχετικά με το θέμα μας τώρα, πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανταλλαγής συσκευών, ψιλοάχρηστο είναι. Να δώσεις Android για ανταλλαγή, να σου κόψει τι ακριβώς, 15 ευρώ; 20 ευρώ; Ειδικά αν είναι και παλιό μοντέλο δεδομένου ότι το Android χάνει την αξία του 2 μήνες μετά την αγορά, θα πρέπει να τους πληρώσεις κι απο πάνω για να το δεχθούνε, οπότε το όλο Concept λογικά θα αποτύχει, εκτός κι αν ανέβει η επιδότηση στα 50 ευρώ αλλά δύσκολο.

ΠάνοςΛ

Φίλε Νίκο 31 αν διάβασα σωστά το post σου “Τώρα για τους Casual, εννοείτε ότι αν είσαι τέτοιος και απλά κατεβάζεις και τρέχεις ενα Angry Birds, καλό είναι το το Android αλλά μέχρι εκεί. Για Hardcore χρήση, εννοείται πάς καρφί για IOS – WP – Blackberry.” νομίζω ότι κάτι έχεις μπερδέψει…μάλλον ανάποδα ηθελες να τα πεις. Hardcore χρήστες και Android είναι ταυτόσημες έννοιες

Μανώλης

τη κάρτα microSD 64GB τη δίνουμε ή τη κρατάμε για το iPhone;;;; :p

Νίκος 31

Σχετικά με το Casual, μπορείς να πάς σε ενα ….δημοτικό σχολείο της περιοχής σου, μέτρα πόσα android Galaxy θα βρείς εκεί μέσα και μετά έλα πές μου για Hardcore καταστάσεις. Ο χρήστης Apple, είναι συνειδητοποιημένος και ξέρει πολύ καλά τι αγοράζει, το 80% των πωλήσεων Android, είναι αυτό που λέμε “μου το πήρε ο μπαμπάς μου”. Επίσης όλοι οι επαγγελματίες, απο σπουδαίους και πετυχημένους στον ιδιωτικό τομέα, απο διευθυντικές θέσεις, εργολάβους, ακόμα και ο DJ της καφετέριας που πίνεις τον καφέ και την μπύρα σου, με Apple δουλεύει, ούτε με Android ούτε με Linux. Αρκετοί δουλεύουνε επίσης και με Blackberry. Android, έχουνε συνήθως τα παιδάκια του μπαμπά, πως ήτανε κάποτε το αυτοκίνητο με την αποφοίτηση απο το πανεπιστήμιο; Υπάρχουνε και εξαιρέσεις φυσικά. Οπότε ο χαρακτηρισμός του Casual χρήστη, είναι δικαιολογημένος και απόλυτα τεκμηριωμένος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το 50% των χρηστών Android, ταγοράζουνε την συσκευή για να παρακολουθούνε πορνο. Αυτό δεν το κάνει ο 35άρης χρήστης αλλά ο κάτω των 18 “Πατριώτης” που κάνει έπαρση σημαίας πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Γι αυτό και οι απαντήσεις που δέχομαι συνήθως η επίθεση δηλαδή, είναι μετά τις 00:00 το βράδυ, είναι η ώρα που τελειώνει η βάρδια 😛

Νίκος 31

Μανώλης, και στο δικό σου τηλέφωνο αυτή την στιγμή και σε όλα τα άλλα – πλήν Lumia – άχρηστη σου είναι η κάρτα SD, δεδομένου ότι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις τίποτα απολύτως εκτός απο τραγούδια και φωτογραφίες. Εφαρμογές γιόκ, και απόδειξε μου αν κάνω λάθος.

ΠάνοςΛ

Νίκο 31 μάλλον κάτι άλλο θέλεις να πεις ή δεν γνωρίζεις τι σημαίνει hardcore χρήστης. Το android λοιπόν από τη φύση του είναι πολύ πιο ανοικτό λειτουργικό απότι τα κλειστά iOS & WP. Το ανοικτό λογισμικό είναι αυτό που προσελκύει κυρίως τους hardcore χρήστες, geeks, nerds πες τους όπως θες λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας που προσφέρει στο “πείραγμα”. Για παράδειγμα σου αναφέρω τα Windows και το Linux στους υπολογιστές. Hardcore χρήστης είναι αυτός που κατεβάζει roms, kernels, κάνει root το κινητό του, εγκαθιστά άλλα λειτουργικά π.χ. σε ένα nexus κινητό μπορείς να περάσεις το Ubuntu touch, σε iPhone δεν μπορείς. Γενικά σκαλίζει και πειράζει το κινητό του. Προφανώς και hardcore χρήστης δεν είναι ο εργολάβος, ο καθηγητής, ο δικηγόρος και οποιοσδήποτε επαγγελματίας που αναφέρεις καθώς αυτός χρησιμοποιεί το κινητό του αποκλειστικά και μόνο για ..τηλέφωνα, μηνύματα άντε και ως organizer (emails, agenda κτλ). Και σε αυτά τα βασικά τα καταφέρνει μια χαρά τόσο ένα κλειστό λειτουργικό (iOS) όσο και ένα ανοικτό (android). Τα παιδάκια που αναφέρεις ότι έχουν android μήπως ο λόγος είναι οικονομικός; Μήπως με 80 ευρό αγοράζεις android τηλέφωνο (με τραγικά specs παραδέχομαι) ενώ σε apple τόσο δεν κοστίζει ούτε μια θήκη για iphone; Πόσα παιδάκια δημοτικού έχεις… Συνέχεια »

ανδρεας

Νικος 31 σοβαρα τωρα οι χρηστες του apple ειναι συνηδητοποιημενοι? Χαχαχαχαχαχα οτι νανε εισται πραγματικα.
Σε περιπτωση που δεν το ξερετε πιθικια της apple υπαρχουν εκατονταδες εταιριες που βγαζουνε τηλεφωνα κι αυτο γιατι δεν υπαρχει το τελειο τηλεφωνο!!!
Οταν διαλεγεις κατι το διαλεγεις για να κανεις τη δουλεια σου οπως θες εσυ.
Το android σου δινει την δυνατοτητα να κατεβαζεις οτι θες και απο οπου θες ενω η apple σου δινει πιο κλειστο λειτουργικο για να μην κολλας ιους. Η καθε μια σου δινει κατι διαφορετικο γι αυτο υπαρχουν τοσα τηλεφωνα και τοσες εταιριες, οταν θα το καταλαβεται ελατε να ξανα μιλησετε..
Ατομα σαν και εσας που φανατιζεστε μονο με την μια πλευρα και δεν δεχεστε να ακουσετε τιποτα θα επρεπε να σας παρουν τα smartphone και να μην ξαναπιασετε τηλ.. ποτε!!!!!!!

mkv

Ωστε ετσι ε;;; Θα πηγαινουμε στο μαγαζι και θα τους λεμε: θα ηθελα να κανω ανταλλαγη με δωροκαρτα. Θα το παιρνει ο υπάλληλος και μετα σου λεει οτι πχ ενα galaxy s3 στο παιρνει 100 ευρω. Μετα το ξανασκευτεσαι και λες. ΧΜΜΜ……………… ΟΚ σας ευχαριστω πολυ.

Pavlos

Πόσο να κερδίσεις με ένα android ? στο δίμηνο οι ναυαρχίδες πέφτουν 50%, στο χρόνο εάν ακόμα το έχεις έχεις χάσει και τα αλλά 30% , οπότε το κρατάς για….ξυπνητήρι πια

Kostas K.

@pavlos και αυτο φίλε μου είναι κατά σου ή υπέρ σου; όταν μπορείς με 320€ να αγοράσεις ένα κινητο σαν το g3 σε χαλάει εσένα σε κάτι; όταν ξέρεις να κάνεις αγορές δεν πέφτει η τιμή. Πήρα πέρσυ τον Απρίλιο το Note 3 στα 390€. Μάντεψε πόσο έχει τώρα ένα χρόνο μετά( Ναι είναι πιο ακριβό). Μερικοί αγοράζετε κινητό εδώ μέσα και νομίζετε ότι αγοράζετε οικόπεδο. Όσο για τον Νικος31. Όλα τα είχα ακούσει. Αλλά ότι το iPhone είναι για hardcore καταστάσεις και το Android για παιδάκια επειδή το έχει ο dj της γειτονιάς σου με ξεπερνά πραγματικά. Όταν μάθεις τι είναι ο Kernel,ο bootloader, οι custom Roms, το xposed framework, το overclocking, το radio, το usb debugging, τα adb tools, το fastboot,το xda κλπ κλπ ελα να τα ξανά πουμε. 🙂

ΝΖ

Ωραία όλα αυτά. Αλλά με πια κριτήρια η Apple θα κοστολογεί μια συσκευή που τρέχει Android;
Προσωπικά χρησιμοποιώ iPhone 5 εδώ και 3 χρόνια και δεν έχω σκοπό να αλλάξω, γιατί πολύ απλά με βολεύει το κινητό στη χρήση του.
Αλλά μου φαίνεται περίεργη κίνηση αυτή της Apple για να χτυπήσει το Android. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να καταφέρει και πολλά πράγματα γιατί είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Έχεις να κάνεις με ένα λειτουργικό, αλλά με αρκετές εταιρίες που κατασκευάζουν smartphones.
Σχετικά με τη hardcore χρήση και αυτό είναι σχετικό γιατί έχει να κάνει περισσότερο με το πως χρησιμοποιείς το κινητό σου, παρά με το ποιες εφαρμογές τρέχεις κλπ κλπ. Δεν είναι το ίδιο. Και στο iPhone μπορείς να κάνεις Jailbreak και να το διαλύσεις στη χρήση και να σε λένε μετά hardcore χρήστη.
Ο σωστός για μένα ανταγωνισμός θα ήταν μεταξύ Apple – Microsoft – Blackberry – Google:
*Apple λόγω iPhone και iOS
*Microsoft λόγω WP + Microsoft Phone (πρώην ΝΟΚΙΑ)
*Blackberry (δικό της software+hardware)
*Google (Pure Android σε Nexus κατασκευασμένο από την Google, όχι από την LG, Motorola, HTC, Samsung κλπ)

Νίκος 31

Πρός ΠάνοΛ (μόνο) Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Το σχόλιο για το πορνό δεν είναι δικό μου, αλλά έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα η Pornhub https://techblog.gr/internet/porn-hub-android-users-watch-more-porno-9876/ Σχετικά με το Hardcore, το γεγονός ότι κάποιος θα βάλει Linux στον υπολογιστή του, και θα προσπαθήσει να περάσει Skype μέσω Wine ή 12 εντολών που θα βρεί και θα κάνει Copy Paste απο το διαδίκτυο, δεν τον καθιστά “Hardcore” χρήστη. Harcore χρήστης είναι αυτός που θα αγοράσει το μηχάνημα που έχει ανάγκη δίχως πολυτέλειες και θα πάρει απο αυτό το 101% των δυνατοτήτων του. Hardcore είναι αυτός που γνωρίζει 6 γλώσσες προγραμματισμού, Pinnacle, Nuendo, Java, HTML, MySQL, Json, jQuery, επεξεργασία εικόνας και ήχου και όλα αυτά θα τα κάνει μέσω Windows. Αυτό που λές εσύ, αυτό ονομάζετε απλά “πείραμα”, η “σκαλίζω” ή “ψάχνομαι”. Το γεγονός για παράδειγμα ότι ένας χρήστης έμαθε να φλασάρει το Xbox 360, αυτό δεν τον καθιστά Hardcore Gamer. Το γεγονός ότι έσπασες με Jailbreak το Playstation 3 μετά απο Guide του Geohot και πέρασες 2.000 παιχνίδια Iso στον σκληρό σου για συλλογή και εξώφυλλα, δεν σε καθιστά Hardcore, όπως δεν είναι “αυτοαποκαλούμενος” μάλιστα Hardcore Gamer, αυτός που έσκασε 1000 ευρώ για 2 κάρτες γραφικών, κάθεται απο πάνω απο τα… Συνέχεια »

Νίκος 31

Έχει πλάκα πάντως να σας βλέπουμε να πέφτετε σε διαρκείς αντιφάσεις. Την μια μας λέτε ότι το Windows Phone δεν έχει επίσημη εφαρμογή Facebook, Instagram Youtube και Gmail, και απο την άλλη μας λέτε για ελευθερία, τρίτες εφαρμογές, πειράματα κτλ.

Νίκος 31

διαβάζω τώρα είδηση σε άλλο τεχνολογικό φόρουμ με τίτλο:

Google: Μεγαλύτερος έλεγχος για τις εφαρμογές που “ανεβαίνουν” στο Play Store

Δεν γράφω πηγή λόγω διαφήμισης, σπάμ κτλ, κάντε μια αναζήτηση εσείς που μιλάτε για “ελευθερία”. Μέχρι και η Google επιβεβαίωσε αυτό που ανέφερα πρίν απο λίγο, σχετικά με τα σκουπίδια του Play των 1.000.000 εφαρμογών.

ανδρεας

Νικος 31
Καλα οτι πεις και συνεχειζω να λεω οτι τασεσαι υπερ της μιας πλευρας και δεν εισαι αντικειμενικος για μενα σκουπιδοντενεκες ειναι ενα iphone γιατι πληρωνω κοντα 1000 ευρω και δεν κανει τιποταααααα…… σε αντιθεση με android… και για μενα καλυτερα να βαζω ενα antivirus και να κανω τη δουλεια μου οπως γουσταρω παρα να παρω ενα iphone και να μου δενει τα χερια.. σαν λειτουργικο οντως τα σπαει για πολλους λογους που βαριεμαι να τους γραψω αλλα ειναι κλειστο κυκλωμα, εχω πει και σε προηγουμενα σχολια οτι μου αρεσει η ελευθερια που μου δεινει το android αν το ios αλλαξει τακτικη και δεν μεινει τοσο περιπλοκο σαν λειτουργικο τοτε ναι θα αλλαξω μαθε να σεβεσαι τις αποψεις των αλλων και εσυ και ο καθενας που βαζει παροπυδες και δεν ακουει αλλες αποψεις!!

Νίκος 31

Θα μου επιτρέψεις να έχω το δικαίωμα που μου δίνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και όχι εσύ, να σχολιάζω ελεύθερα και να τεκμηριώνω τις απόψεις μου. Είμαι εδώ για ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων με όλο το blog ανα πάσα στιγμή. Και όπως βλέπεις, αφιερώνω αρκετό χρόνο με το να απαντώ επί της ουσίας με τεράστια κείμενα και όχι …μονολεκτικά, και αυτό δείχνει το πόσο σέβομαι τον συνομιλητή μου. Εσύ πάλι μάθε να δέχεσαι τις απόψεις των άλλων που διαφωνούνε με την δική σου και σταμάτα την μισαλλοδοξία, τον φασισμό και το πας μή Android βάρβαρος 😀

ανδρεας

Νικος 31 ρε συ μου θυμηζεις κατι παιδακια που το ενα κοροιδευει το αλλο και αυτο που δεχτηκε τη προσβολη λεει στα μουτρα σου εισαι για γελια πραγματικα χαχαχαχαχαχα
Τωρα για τους υπολοιπους χρηστες μηπως ειπα κατι λαθος στο οτι android και ios η καθεμια εταιρια σου προσφερει κατι διαφορετικο?

Cool....!!!

Αντρεα μην ταράζεσαι…. έχεις δίκιο!!. Η Apple εχει καταλαβει τι πρόκειται να την χτυπήσει και όλα αυτά που βλέπεις είναι κρίσεις πανικού, Χαλάαααααρωσε…. και απόλαυσε την Ναυμαχία….

Φαιή

Έχετε πλάκα όλοι εδώ! Διαβασα τα περισσότερα σχόλια και απορώ με όσους λένε άσχημα λόγια. Το πρόγραμμα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμος. Αν θες το κάνεις δλδ. Τόσο για το τι συσκευή θα έχει ο καθένας? Μαντέψτε! Επιλογή του καθενός είναι. Ναι έχω apple προϊόντα γιατί τα δοκίμασα όλα και με βολεύουν περισσότερο σε αυτά που τα χρειάζομαι. Το συμπέρασμα ? Ο καθένας έχει αυτό που τον βολεύει πιο πολύ. Τόσο απλό. 😉

ανδρεας

Cool…!!! Εχεις δικιο δε ξανα ασχολουμαι χαλαρα η ζωη ειναι ωραια!!

Rebel

Κινητό με κουμπιά ρε και java παιχνιδια. Μια γενια πισω απο symbian. Apple, Samsung κι οτι να’ναι… Κι αμα θες καμερα, παρε βιντεοκαμετα με κασετα VHS…

giannis

Εχω ενα zopo 3x και δεν το αλλαζω με κανενα iOS/iphone.

Agnostos13

Η θέση οτι το Android κανει περισσοτερα απο οτι το iOS ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι που κυκλοφορει στην πιατσα. Οποιος το πιστευει πραγματικα μαλλον δεν εχει ασχοληθει ποτε σοβαρα με iOS συσκευη. Σιγουρα η πιο ανοικτη φυση του Android δινει την δυνατοτητα για να εκμεταλευτεις ολες τις δυνατοτητες του πιο ευκολα απο το κλειστο iOS. Στο iOS θελει λιγη προσπαθεια και λιγες γνωσεις παραπανω επι του θεματος. Ο μεσος χρηστης ωστοσο μαλλον δεν θα μπει ποτε στη διαδικασια να το ψαξει οπως και ο μεσος χρηστης Android δεν θα μπει στη διαδικασια να ξεκλειδωσει τον bootloader.

ΥΓ1.Αν εχεις φλασαρει custom rom δεν σε κανει ειδημον…
ΥΓ2.Το Google Play εχει μακραν το περισσοτερο σκουπιδι…
ΥΓ3.Οι ιοι ειναι προνομιο του Android…

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Όσο αφορά το πρόγραμμα…δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν. Να πουλήσεις την συσκευή σου σε κατάστημα λιανικής κοψοχρονιά, ενώ μπορείς να το πουλήσεις μέσω αγγελίας ή μέσω διαδικτύου, είναι τουλάχιστον ανόητο.Εκτός αν δίνουν έχτρα επιδότηση.
Τώρα όσο αφορά την κόντρα… ΠΟΙΟΣ δεν θα αγόραζε iPhone αν η λιανική τιμή του ξεκινούσε στο 500 ευρώ (σκρουτζ 350)??? Τότε δεν θα ήταν σκουπίδι, αλλά τώρα είναι? Από την άλλη αν είχε γεμίσει ο τόπος iPhone δεν θα ήταν απλά μια μόδα που ο κάθε πικραμένος έχει?
Μην είμαστε υποκριτές! Ότι γουστάρει και μπορεί ο καθένας ας κάνει!

ΠάνοςΛ

@Νίκος 31 Εκτιμώ την τελευταία προσπάθειά σου να μου εξηγήσεις την σκέψη σου, πολύ πιο δομημένα και τεκμηριωμένα από τα προηγούμενα ποστ. Σε ευχαριστώ, υπάρχει διάσταση απόψεων ως προς τι είναι hardcore χρήστης, προσωπικά νομίζω ότι βάζεις πολλά κουκιά στο σακούλι και κάπου μπερδεύεται το πράγμα. Επιγραμματικά στέκομαι στο παρακάτω: Η γυναίκα (όχι ως προς το φύλο αλλά μιας και το ανέφερες εσύ το παράδειγμα) που έκανε root το κινητό της διαβάζοντας βήμα βήμα τις οδηγίες στο ίντερνετ προφανώς και δεν είναι hardcore χρήστης αφού κατά 99% κάτι θα κάνει λάθος ή κάτι θα πειράξει παραπάνω στο android της και θα το κάνει άχρηστο (και δεν θα έχει την υπομονή και την όρεξη να γίνει πιο hardcore διαβάζοντας/ψάχνοντας παραπάνω ώστε να το ξε-brickάρει) με αποτέλεσμα να τρέξει να πάρει…iPhone που δεν “χαλάει”, δεν “κολλάει” γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να το πειράξεις τόσο εύκολα 😀 Άρα από dummy user του android επειδή πήρε iPhone έγινε..hardcore; Κλείνοντας, hardcore χρήστες υπάρχουν σε όλες τις πλατφόρμες υπολογιστών, κινητών, διαφόρων τεχνολογιών. Η διαφοροποίηση του λογισμικού/αρχιτεκτονικής σε ανοικτού/κλειστού τύπου που σηματοδοτεί και την ευκολία επέμβασης στα ενδότερα είναι ο παράγοντας που θα προσελκύσει τους περισσότερους hardcore χρήστες. Και σε αυτή τη περίπτωση πιστεύω ότι το… Συνέχεια »

JohnWave

Δεν θα πήγαινα από android σε ios γιατί :

α) το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε κάποτε το ios ( smoothness και έλλειψη lag) το βρίσκω πλέον και σε android συσκευές
β) τις εφαρμογές που θέλω τις έχει όλες το android και είναι άψογες οπότε δεν έχω ανάγκη να πάω στο ios λόγω appstore
γ) το ios δεν υποστηρίζει μια κατηγορία πολύ σημαντικών εφαρμογών για μένα, τους launchers που με βοηθούν να κάνω παππάδες στο κινητό μου ( φαν της παραμετροποίησης) σε συνεργασία με κάποιες άλλες μικροεφαρμογές ( zooper )
δ) θέλω το λογισμικό να είναι όσο το δυνατό πιο ανοιχτό και να συνεργάζεται με το pc μου και άλλες συσκευές χωρίς ανάγκη εφαρμογών όπως itunes κτλ.
ε) δεν έχω οικοσύστημα apple ώστε ένα κινητό με ios να έδενε με αυτό.

Γενικά για τις δικές μου ανάγκες δεν υπάρχει τίποτα στο ios που να με κάνει να σκέφτομαι “αχ να το είχε αυτό το android” ή “αχ να το έκανε αυτό και το android”. Το αντίστροφο όμως ισχύει.

Σταυρος

Ισως…αλλα δε νομιζω να αλλαζα απο Android σε iOS. Απλα θα επαιρνα κατι καλυτερο απο G2 mini

Παναγιώτης

Ρε παιδιά δε βαρεθήκατε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια; Πόσες φορές πρέπει να διαβάζουμε την ίδια στιχομυθία; Μείνετε επιτέλους στην ουσία του άρθρου… Σαν ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ κάτοχος Note 3 επικρωτώ και θεωρώ αξιέπαινη την κίνηση της Apple. Δίνει μια ακόμα επιλογή στον κόσμο. Και μέχρι εκεί. Τώρα για κάποιον που είπε οτι θα πάρει 50 ευρώ (που μάλλον είναι μελλοντολόγος και το μαντεψε με το καλημέρα) να θυμάται ότι είναι 50 ευρώ περισσότερα από αυτά που δίνει η lg ή η samsung που δεν εχουν τέτοιο πρόγραμμα ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Αν κάποιος δε θέλει να αλλάξει τη συσκευή του, όπως εγώ, ας προσπεράσει την ανακοίνωση να τελειώνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.