Apple: Δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό λόγω του Face ID

apple δύο χρόνια μπροστά ανταγωνισμός 3d τεχνολογία faceid, Apple: Δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό λόγω του Face ID

Η Apple με τη χρήση της TrueDepth Camera για τη λειτουργία του Face ID βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό αναφορικά με τη 3D τεχνολογία που χρησιμοποιεί ενώ πρόσφατη αναφορά του Reuters επισημαίνει πως οι ανταγωνιστές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019 για να χρησιμοποιήσουν και αυτοί την ίδια τεχνολογία.

Τη σιγουριά πως η Apple βρίσκεται ήδη δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό στη 3D τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το Face ID και τους αισθητήρες που χρησιμοποιεί, εκφράζουν τρεις προμηθευτές της εταιρείας. Επίσης, σημαντικό είναι ότι λόγω της κάλυψης που απαιτείται σε εξαρτήματα για την τεχνολογία αυτή, δε θα μπορέσει να υπάρξει μαζική παραγωγή για να καλυφθεί πιθανή ζήτηση από τους ανταγωνιστές μέχρι το 2019.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κατασκευαστές Android προσπαθούν να προμηθευτούν ένα εξάρτημα που ονομάζεται VCSEL, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία της TrueDepth Camera του iPhone X, το οποίο η Apple πρόλαβε να εξασφαλίσει το 2017 για τη δική της παραγωγή. Επιπλέον, η Apple, σύμφωνα με φήμες, σχεδίαζε να επενδύσει 390 εκ. δολάρια στην εταιρεία που κατασκευάζει το VCSEL για να αυξήσει την παραγωγή της έτσι ώστε να διαθέσει στην Apple τα εξαρτήματα που χρειάζεται. Στο εξάρτημα αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στηρίζεται η λειτουργία του Face ID, Animoji, Portrait mode selfies καθώς και η λειτουργία του αισθητήρα εγγύτητας των AirPods.

Σύμφωνα με άλλες πηγές από το Reuters, η εταιρεία Lumentum, κατασκευάζει το VCSEL και ετοιμάζει επέκταση των εγκαταστάσεών της για να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή της για το 2019 ενώ η Αυστριακή Ams θα διαθέτει τα συγκεκριμένα εξαρτήματα σε μαζική παραγωγή το 2019 και πως έχει κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με κατασκευαστή smartphone, χωρίς να τον κατονομάζει. Τέλος, η εταιρεία Viavi εκτιμά πως θα υπάρξουν δύο ή και παραπάνω κατασκευαστές smartphone που θα διαθέτουν τη συγκεκριμένη 3D τεχνολογία μέσα στο 2019, άρα ενδεχομένως τότε να δούμε μια λειτουργία τύπου Face ID για τα Android smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Γελάει λίγο ο κόσμος αλλά πέρα από τις υπερβολές για τα έτη φωτός μπροστά αυτή τη στιγμή είναι το πιο τοπ κινητό που κυκλοφορεί… Όχι σε δύο αλλά ούτε σε ένα εξάμηνο δεν θα είναι πια, γιατί το έχουμε δει το έργο… Κοιμάσαι το τοπ του σήμερα και ξυπνάς με ένα αρχαίο κινητό στο κομοδίνο… Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα για ένα big bang στα σμαρτφωνια μιάς και η πολιτική του σταγονόμετρου αρχίζει να κουράζει… Εννοώ πως οκ να τα σκάσω τα 1000 πλας ευρώ αλλά να έχω κάτι ουαου καινούργιο, όχι απλά τη νέα βελτιωμένη έκδοση του παλιού… Το x λοιπόν ήταν κάτι νέο για την απλ όχι όμως και για τον κόσμο της τεχνολογίας όπως ήταν το πρώτο iPhone…

Flagship killer

Και συνεχίζω… Κάτι νέο θα ήταν η αναδίπλωση ας πούμε… Ή οι 5 αισθητήρες που ακούγονται για το φάντασμα Nokia 9… Η ένα hand band με ολόγραμμα… Γενικά πολλά έχουν στα συρτάρια τους και ακόμα περισσότερα στο μυαλό τους… Θεωρώ λοιπόν πως παίζουν με τη νοημοσύνη μας όταν μας δίνουν σιγά σιγά… Μια επιπλέον κάμερα, ένα επιπλέον γιγα ραμ, μισή ίντσα οθόνης, ένα χιλιοστό μικρότερο πλαίσιο και όλα αυτά με χρέωση καινοτομίας!
Δε θα ξεχάσω ποτέ την αλλαγή μου από iPhone 6 σε 7… Ακόμα 2 χρόνια μετά και αφού έχω αλλάξει άλλες δύο συσκευές αναρωτιέμαι γιατί το άλλαξα… Μπαι δε γουει είχα όλα τα iPhone (εκτός των s) και μετά s7 edge και τώρα p10 plus… Το καλυτεροτερο από όλα και σε όλα ήταν το 6αρι… Το p10 για 5ην ώρα με έχει εκπλήξει ευχάριστα…

Agnostos13

Το νέο σήμερα είναι ήταν το μέλλον του χθές και το παρελθόν του αύριο…

Agnostos13

Διόρθωση: Το νέο σήμερα ήταν το μέλλον του χθές και το παρελθόν του αύριο…

KonViv Gamer

Το face id κανονικά έπρεπε να απαγορευόταν με νόμο όπως και πολλα ακομη. Αλλά εδώ μιλάμε για τον πολιτισμό της χεστρας. (σορυ κιόλας)

bezilys

Με την ίδια λογική και sony είναι 2 χρόνια μπροστά με 4K οθόνη από εποχές z5!

Θανάσης

Ισχύει

JD

Δηλαδή το S9 που έχει και δακτυλικό αποτύπωμα και IRIS scanner και Face recognition πόσα χρόνια μπροστά είναι;
ΥΓ. Αχαχα για την Sony λέει ο άλλος , αχαχα.

Chris_BMW

@bezilys

Δεν εννοεί αυτό..

Όντως η Sony ήταν η πρώτη που έβαλε 4Κ οθόνη στη ναυαρχίδα της πλην όμως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούσαν βα βάλουν κ οι άλλοι .. θέλω να πω οτι δεν ήταν μια τεχνολογία που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί και απο τους υπόλοιπους ..

Δεν ξερω αν ειναι 2 χρονια μπροστά η Apple ,αυτό που καταλαβαινω εγώ απο το άρθρο αλλα και απο άλλες πηγες όσον αφορά το Face ID ειναι πως απο τη στιγμη που λανσαρίστηκε και μεχρι τη στιγμη που μιλάμε ανάλογη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν χρησιμοποιείτε σε αλλα τηλέφωνο.
Το ίδιο θα ισχυριστώ και για τον αισθητήρα κάτω απο την οθόνη που χρησιμοποιεί η Vivo .
Και εκει μπορει να πει κάποιος οτι η συγκεκριμένη εταιρεία ειναι μπροστά..
Αυτό όμως δεν ισχύει για την ανάλυση της οθόνης.Εκει δεν ειναι θέμα τεχνολογίας . Εκει οι εταιρείες έχουν άλλο σκεπτικό και αλλα κριτήρια βλ. Apple με το I phone 8 . Πιστεύεις δηλαδή οτι δεν μπορει να βάλει μεγαλύτερη ανάλυση ;; …

Makis

@JD έχει αλλά πως δουλεύει δες…εδώ το S9 και τον ήπιε….

JD

Στο S9 έχεις 3 επιλογές (αν βάλουμε και το PIN τότε 4) , πάντα 4 επιλογές είναι καλύτερες από μια. Το μόνο που δειχνει το συγκριτικό είναι την βλακεία της Apple που δεν έβαλε fingerprint.

NikosAr

Καλά με τρελαινόμαστε για τα 2 χρόνια μπροστά στο Face iD η apple …. η samsung είναι μπροστά το ίδιο με τις οθόνες, το Apex μπροστά σε on screen finger unlock κλπ η κάθε εταιρία αναπτύσει την δικιά της τεχνολογία και η βελτίωση είναι καλό για τον καταναλωτή … δεν υπάρχει λόγος εμείς να κοντραριζόμαστε αφού όλες οι εταιρίες συνεργάζονται στενά μεταξύ τους

othonas

Είναι 2 χρόνια μπροστά σε μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το kinect του Xbox 360 :-).
Apple we warp space time continuum………
Μπορεί η άλλη να πασχίζουν να βρουν τα VCSEL λόγω συμφωνίας με την apple από τους κατασκευαστές (υπάρχουν και laser ποντίκια που τα χρησιμοποιούν ) αλλά μην τρελαινόμαστε ότι είναι και τεχνολογία από το υπερπέραν. Μπράβο που σκέφτηκαν να την βάλουν στον κινητό αλλά μέχρι εκεί

Agnostos_13

@JD:
Και το s8 είχε fingerprint scanner και ήταν σαν να μην είχε! Δεν πούλησε;

@othonas:
Δεν θυμάμαι το Kinect του Xbox 360 να είχε το μέγεθος του iPhone X…

bezilys

@NikosAr πολύ ακύρω αυτό με τις οθόνες αφού η Samsung έχει μηνει στα 2k ενώ η Sony έχει πάει στο 4Κ!! Εδώ και 3 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.