Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Η Archos η εταιρία που έβγαζε tablets και media players πριν την έλευση του iPad, ανακοίνωσε 4 νέες συσκευές λίγο πριν το MWC. Η μία συσκευή είναι tablet, ενώ οι άλλες τρεις είναι smartphones. Οι συσκευές αυτές έχουν άκρως επιθετική τιμολογιακή πολιτική, θυμίζοντας τις τιμές των Liquid E3 και Z4 που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες.

Το tablet είναι το Archos 80 Helium 4G, όπως καταλαβαίνει κανείς και από το όνομα του, αφορά μία συσκευή των 8 ιντσών με ανάλυση 1024×768 pixels (~160 ppi) τεχνολογίας IPS, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα τέταρτης γενιάς, υποστηρίζοντας την μπάντα των 1800 MHz που λειτουργούν τα δίκτυα 4G στη χώρα μας.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε, επεξεργαστή Snapdragon 400 (MSM8926) χρονισμένο στα 1.2 GHz, κάρτα γραφικών Adreno 305, μνήμη RAM 1 GB, ενώ 8 GB εσωτερική μνήμη για αρχεία και εφαρμογές, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel με Autofocus και LED Flash, ενώ στο μπροστινό 2 Megapixel και τρέχει Android Jelly Bean 4.3.

Τέλος έχουμε μπαταρία 3500 mAh, σχετικά μικρή θα λέγαμε, ενώ οι διαστάσεις του είναι 213x155x10.5 χλστ. Η τιμή του θα είναι γύρω στα 200 ευρώ.

Archos, Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Το πρώτο smartphone, που αγγίζει τα όρια του tablet, είναι το Archos 64 Xenon, έχει οθόνη 6.4 ιντσών ανάλυσης HD (~229 ppi), ενώ είναι δυνατή η σύνδεση σε 3G δίκτυα. Κάτω από το σασί θα βρούμε τον επεξεργαστή Mediatek 6582, χρονισμένο στα 1.3 GHz, μαζί με 1 GB μνήμης RAM για multitasking, η μνήμη για αρχεία και εφαρμογές είναι μόλις 4 GB, ευτυχώς με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, ενώ τρέχει Android 4.2.

Στο φωτογραφικό τομέα η Archos εξόπλισε το 64 Xenon με 8 Megapixel κάμερα στο πίσω μέρος με δυνατότητα καταγραφή Full HD βίντεο, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει κάμερα στα 2 Megapixel. Η μπαταρία έχει μέγεθος 2800 mAh, ενώ οι διαστάσεις του είναι 90.6×170.7×9.3 χλστ με την τιμή του να είναι γύρω στα ~150 ευρώ.

Archos, Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Επόμενο το Archos 50c Oxygen, με οκταπύρηνο επεξεργαστή Mediatek MT6592 χρονισμένο στα 1.7 GHz, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει η Mali 450MP4. Η οθόνη του είναι μεγέθους 5 ιντσών με ανάλυση HD ~294 ppi, τεχνολογίας IPS, ενώ υποστηρίζει 3G δίκτυα. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι, 1GB μνήμης RAM για multitasking, 8 GB μνήμης για αρχεία με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Οι φωτογραφικές είναι ίδιες με του Xenon 64, η μπαταρία του είναι της τάξεως των 2000 mAh. Το μέγεθος του είναι 145×69.8×7.64 χλστ με τιμή κοντά στα ~150 ευρώ και τρέχει Andrid 4.2.

Archos, Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Τέλος αφήσαμε την entry-level συσκευή, το ARCHOS 40b Titanium, ο επεξεργαστής είναι ο Mediatek MT6572 χρονισμένος στα 1.3 GHz με κάρτα γραφικών την Mali 400. Η οθόνη είναι 4 ιντσών με ανάλυση 800×480 pixel, ~233 ppi, μνήμη RAM 512 MB και εσωτερική μνήμη 4 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Το 40b Titanium θα τραβήξει φωτογραφίες με την κάμερα των 5 Megapixel ενώ θα σας επιτρέψει να κάνετε βίντεοκλησεις με την μπροστινή κάμερα VGA. Η μπαταρία του είναι 1400 mAh ενώ το μέγεθος του 125x61x8.5 χλστ και αναμένεται να έχει τιμή κοντά στα 100 ευρώ.

Archos, Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το συγκριτικό πίνακα ανάμεσα στις συσκευές. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, σίγουρα αναμένονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ίσως μάθουμε περισσότερα στο MWC.

Archos, Archos, Ανακοίνωση 4 νέων συσκευών λίγο πριν το MWC

Πηγή (pdf)

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alkis

Archos 50c Oxygen, ?? οκταπυρηνο ? :Ο με 150 ? … value for money και πανέμορφο!! shut up and take my money!

billsallas

Ρε παιδια το 50c ειναι ιδιο με το p6??

GeoChios

Όντως η μπροστινή όψη του 50c είναι “σωσίας” του Ascend P6….

GiannisMix

Και το 40b μοιάζει με find5 νομίζω..
πάντως παρα πολύ καλή τιμή θεωρώ τα 199$ για το 50c

Απόστολος

Καλά θα κάνει η archos να δουλέψει με τις μπαταρίες της. Σε αυτό το κομμάτι είναι εντελώς απαράδεκτη. Είχα archos και ενώ τα μηχανήματα της είναι καλά, η μπαταρία δεν τα υποστηρίζει.θελουμε αυτονομία κύριοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Archos Archos Android smartphones Archos smartphones

Archos 50 Saphir: Αδιάβροχο με οθόνη 5″, μπαταρία 5000mAh, τιμή 199 ευρώ

Η γαλλική Archos ανακοίνωσε επίσημα το Archos 50 Saphir, το οποίο θα φέρει στην IFA 2016 που θα πραγματοποιηθεί 2 με 7 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και το Techblog θα είναι εκεί. Το νέο smartphone έχει πιστοποίηση IP68 για να αντέχει μισή ώρα κάτω από 1 μέτρο νερό.

News Android Smartphones Archos Archos Android smartphones

Archos Diamond 2 Plus και 2 Note: Με δυνατά specs, Android Marshmallow και οικονομικά

Η Archos ανακοίνωσε επίσημα δυο Android smartphones, τα οποία έρχονται με καλά χαρακτηριστικά και προσιτές τιμές. Τα Archos Diamond 2 Note και Archos Diamond 2 Plus ανήκουν στη σειρά Diamond της γαλλικής εταιρείας.

News Archos

Archos Power και Cobalt: Νέες οικογένειες smartphones

H Archos παρουσιάζει δύο νέες οικογένειες smartphones, τα Archos Power και Archos Cobalt, στις οποίες ανήκουν συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα, με λειτουργικό σύστημα Android. Οι νέες προτάσεις της Archos θα είναι διαθέσιμες εντός του 2016 και πιο συγκεκριμένα την άνοιξη.

News Archos Archos Android smartphones

Archos GranitePhone: Με τιμή 849 δολάρια το ασφαλές smartphone

H γαλλική Archos συνεργάστηκε με την βραζιλιάνικη Sikur και δημιούργησαν το Archos GranitePhone το οποίο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ασφάλεια, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 849 δολάρια. Παρά την τιμή του, δεν μιλάμε για κάποιο high-end smartphone, αλλά μεσαίας κατηγορίας.