ARM, Επιβεβαιώνει τον 64-bit Exynos και μιλάει για chips 128-bit μελλοντικά

Σύμφωνα με πηγές της Korea Herald, οι Samsung και ARM είχαν συνάντηση για να καθορίσουν τα σχέδια και την στρατηγική τους σχετικά με τον επεξεργαστή 64-bit που θα καταλήξει στο Samsung Galaxy S5, αλλά και πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη επεξεργαστών Cortex-M για χάρη της Samsung, που θα βρουν την θέση τους σε έξυπνες εφαρμογές και συσκευές για το σπίτι.

Αν και οι φήμες σχετικά με τον επεξεργαστή Exynos 64-bit που θα τοποθετηθεί στο Samsung Galaxy S5 ή στο Samsung Galaxy Note 4 είναι αρκετές, το στέλεχος της ARM που μίλησε στην Korea Herald δεν το επιβεβαίωσε. Πάντως δεν παρέλειψε να εκμυστηρευτεί, ότι η ARM από το 2015 θα ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε σχέδια επεξεργαστών 128-bit.

Ο λόγος που η εταιρεία προσανατολίζεται σε κάτι τέτοιο, μεταξύ άλλων, είναι και οι μεγάλες απαιτήσεις εφαρμογών που αφορούν σε βιομετρικά χαρακτηριστικά ή σε εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Εμείς θεωρούμε ότι τα 128-bit όχι μόνο είναι ανέφικτα με την σημερινή τεχνολογία αλλά και αχρείαστα. Οι φήμες είναι φήμες, τις αναπαράγουμε με ρίσκο, αλλά από την άλλη έχουμε και τον… νού μας.

ARM, ARM, Επιβεβαιώνει τον 64-bit Exynos και μιλάει για chips 128-bit μελλοντικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Πιστέυω πως θα είναι ισχυρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.