ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ: AI χαρακτηριστικά και 6.2’’ 19:9 οθόνη [MWC 2018]

Η ASUS, στη χθεσινή εκδήλωση Τύπου που είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ζωντανά από το MWC 2018, παρουσίασε τους απόγονους της σειράς ZenFone, το ASUS Zenfone 5 lite και τις δύο ναυαρχίδες της, ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ, τα οποία θα μας απασχολήσουν στο παρόν άρθρο.

Τα ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ είναι δύο -σχεδόν- ολόιδιες συσκευές (εξωτερικά δεν θα βρείτε καμία απολύτως διαφορά), με την ουσία να κρύβεται βαθιά στο εσωτερικό τους. Συγκεκριμένα, το ZenFone 5Ζ έρχεται με καλύτερη επεξεργαστική ισχύ όπως θα δούμε παρακάτω.

ASUS Zenfone 5 και Zenfone 5Ζ, ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ: AI χαρακτηριστικά και 6.2’’ 19:9 οθόνη [MWC 2018]

Τα δύο πανομοιότυπα μοντέλα έχουν μεταλλικό σασί και 2.5D γυαλί τόσο στην πρόσθια όσο και στην πίσω όψη. Η Super IPS οθόνη τους αγγίζει τις 6.2-inch (2246×1080), έχει το εντυπωσιακό aspect ratio 19:9, φωτεινότητα 500nits και notch «26% μικρότερο από το notch του Fruit Phone X». Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε, αυτά ήταν τα ακριβή λόγια των παρουσιαστών. Οι άνθρωποι της ASUS στο επίσημο λανσάρισμα των ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ μπήκαν αρκετές φορές σε σύγκριση με το αποκαλούμενο «Fruit Phone X».

Επιπλέον, η οθόνη έχει 90% κάλυψη σε σύγκριση με το σώμα των συσκευών κάτι που οφείλεται στα ελάχιστα bezels αλλά και στo αρκετά μικρό notch.

ASUS Zenfone 5 και Zenfone 5Ζ, ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ: AI χαρακτηριστικά και 6.2’’ 19:9 οθόνη [MWC 2018]

Σημαντική στιγμή της ανακοίνωσης ήταν η παρουσίαση των AI χαρακτηριστικών σε όλο και περισσότερες λειτουργίες των δύο hi-end συσκευών. Έχουμε και λέμε λοιπόν, AI Boost για καλύτερη ισχύ στο gaming, AI Photography με αναγνώριση της σκηνής και άλλων αντικειμένων ή προσώπου για αυτόματη βελτίωση του αποτελέσματος, AI Display με αυτόματη προσαρμογή του color temperature, AI Ringtone για αυτόματη προσαρμογή του ήχου ανάλογα με το θόρυβο του περιβάλλοντος και τέλος, ΑΙ charging που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πώς; Ο intelligent battery manager φορτίζει τη μπαταρία έως το 80% κατά τη διάρκεια της νύχτας και ολοκληρώνει τη φόρτιση δύο ώρες πριν ξυπνήσει ο χρήστης, ανάλογα με την ώρα της αφύπνισης.

Επίσης, η ASUS παρουσίασε και τα δικά της αντι- Animoji, τα επονομαζόμενα ZeniMoji, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιηθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια video calls ή live streams από το χρήστη.

ASUS Zenfone 5 και Zenfone 5Ζ, ASUS ZenFone 5 και ZenFone 5Ζ: AI χαρακτηριστικά και 6.2’’ 19:9 οθόνη [MWC 2018]

Μεγάλη έμφαση όμως έχει δοθεί και στις φωτογραφικές ικανότητες των ASUS Zenfone 5 και Zenfone 5Ζ. Στο πίσω μέρος εδρεύει η 12 MP κάμερα με αισθητήρα Sony IMX363 sensor, διάφραγμα f/1.8, OIS και dual pixel phase detection autofocus. Ακριβώς δίπλα συναντάμε μία 8MP κάμερα με ευρυγώνιο φακό 120°, ενώ τις selfies έχει αναλάβει η 8 MP κάμερα μπροστά με f/2.0 aperture.

Το ASUS ZenFone 5 είναι εξοπλισμένο με Qualcomm Snapdragon 636 SoC, 6GB μνήμης RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Έρχεται με μπαταρία 3300 mAh, dual-SIM υποστήριξη, σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, dual ηχεία και Hi-Res ακουστικά στη συσκευασία.

Το ASUS ZenFone 5Z τώρα σε σύγκριση με το δίδυμο “αδερφό” του έχει καλύτερη επεξεργαστική ισχύ «φορώντας» το νέο Snapdragon 845 SoC, συνδυασμένο με 8GB RAM και 256GB εσωτερικής μνήμης. Το καλύτερο σας το φυλάξαμε όμως για το τέλος. Το πιο ενισχυμένο μοντέλο της σειράς που είναι και το πιο ακριβό θα κυκλοφορήσει στην τιμή των €479. Καθόλου άσχημα για «κλώνο»…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironman mark 44

asus zenfone 4 απο περυσι αφαντο ακομα στην ελλαδα και στο σκρουτζ σε 2-3 μαγαζια απο 483 ευρω, και λεμε για τα 5-5z; εχουμε “πηξει” στα s@ms#ng… και ποιοτικες φθηνες συσκευες απο αλλες εταιρειες αφαντα….

PabLo_NerUDa

Μου άρεσαν αρκετά !!! Αν ισχύει η τιμή για το 5Ζ μιλάμε για πολύ καλή επιλογή.

Υ.ΣΑπό ένα πρόχειρο review που έκανε το Unboxtherapy (youtube),έχει εξαρετικά ηχεία και πολύ καλή οθόνη!!!

tester

Με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σούπερ ευκαιρία κάτω απο 500 ευρώ. Έχει δουλέψει κάποιος Zenfone να πει καμιά άποψη για λειτουργικό;

ironman mark 44

@ tester , asus zenfone 3, στο 2 χρονο τωρα, απροβληματιστο και με nougat τωρα. μεγαλη δυνατοτητα παραμετροποιησης , παρα πολυ καλο ui φιλικο προς το χρηστη και υποστηριξη απο asus store! επιπλεον “αντεχει” καθως το εχει ο 12χρονος γιος μου συν οτι το εχει “φορτωσει” οσο δε παει και δε “κολαει” πουθενα.

Nickolas

Από αλλού το.περίμενα και απο αλλού μου ήρθε. Αν οι καμερες είναι καλές, τοτε στα 500 ευρω το ακριβο και ακομη φθηνότερο το άλλο, μιλάμε για εξαιρετικες συσκευές. Συνεχίζει βέβαια να μη μου αρεσει και πολύ η εγκοπη όπως του iPhone, αλλά με τετοιες τιμές το παραβλέπω.

ironman mark 44

σε γνωστη αλυσιδα, (ηλεκτρ. ειδων γερμανικης προελευσης), το 3ρι ειναι στα 179 ευρω.

ironman mark 44

“199”, διορθωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.