Ballmer: Η Microsoft πρέπει να βρει το σωστό δρόμο στο κομμάτι του mobile

Το πρώην αφεντικό της Microsoft, Steve Ballmer μπορεί αυτή τη στιγμή να ασχολείται με τον αθλητισμό, καθώς εξαγόρασε την L.A. Clippers, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει και για τη Microsoft στην οποία ήταν CEO από το 2000 έως το 2014.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο τμήμα mobile, το οποίο δεν έχει καταφέρει να πάρει σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Το mobile OS της Microsoft ναι μεν είναι τρίτο, αλλά απέχει πολύ από Android και iOS. Σύμφωνα με τον Steve Ballmer, η Microsoft πρέπει να βρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά στα smartphones.

Ο Ballmer στη συνέντευξή το είπε ότι όταν ήταν αυτός υπεύθυνος έβαλε την εταιρεία σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι, το οποίο άλλαξε όταν το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εξαγοράσει το τμήμα Nokia Devices και Services το 2013. Ο τωρινός CEO Satya Nadella πρέπει να βρει μια “σαφή πορεία” στο τμήμα mobile και ο Ballmer δηλώνει αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει.

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο Nadella και ο επικεφαλής του Surface, Panos Panay επίτηδες δυσκολεύουν την κατάσταση των Lumia, έτσι ώστε η Microaoft να ασχοληθεί στη συνέχεια με την κατασκευή του Surface Phone. Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε ότι το δεύτερο μισό του 2016 θα δούμε τελικά το πολυσυζητημένο Surface Phone.

Το Surface Phone λέγεται ότι θα επικεντρωθεί στην παραγωγικότητα και όχι τόσο στα specs, αυτό θα μπορούσε να είναι το μονοπάτι της Microsoft.

Ο Ballmer είπε χαρακτηριστικά: “And the company really has to chart a direction in mobile devices. Because if you’re going to be mobile-first, cloud-first you really do need to have a sense of what you’re doing in mobile devices. I had put the company on a path. The board as I was leaving took the company on a path by buying Nokia, they kind of went ahead with that after I told them I was going to go. The company, between me and the board, had taken that sort of view. Satya, he’s certainly changed that. He needs to have a clear path forward. But I’m sure he’ll get there”.

ballmer about microsoft, Ballmer: Η Microsoft πρέπει να βρει το σωστό δρόμο στο κομμάτι του mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Πλάκα μας κάνει ο Steve…?

Απόστολος

Αργά ξύπνησε ο αιθεροβάμων ..πρώην CEO…
Ας θυμηθεί πως χασκογέλαγε και κορόιδευε το πρώτο iphone

TechGeek

Αυτή η MS, εκτος από το office και μερικά αλλα ειδικευόμενα apps έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα αλλα.

– Το xbox one ούτε σχεδόν 3 χρονια μετά ούτε τα μισά του playstation δεν πουλάει ενώ στην προηγουμενη γενιά ήταν διπλα διπλα.
– Βγάζει νέο λογισμικό και μάλιστα δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και είναι τόσο μέτριο και τόσο μικρή η αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα που τα win7 δεν χάνουν καν χρηστες, σχεδόν.
– Αναγκάζει με κάθε τρόπο να αναβάθμισης στα win10 με αποτέλεσμα να γίνετε το περίγελο στα τεχνολογικά sites.
– Γελάει με το iphone γιατί το θεωρεί ανερχομενη αποτυχία και κακή συσκευή. Από 17% παγκόσμιας αγοράς πάει στο 1.1% κάποια χρονια μετά.
– Αγοράζει το μεγαλύτερο EVER όνομα στα κινητά και γνωστά σαν τα πιο ποιοτικά κινητά και αποφασίζει να εξαφάνιση το όνομα γιατί ως γνωστό ο άλλος θα αγοράσει Microsoft κινητό και όχι Nokia.
– Δεν θα συνεχίσω άλλο είναι κρίμα.

Ανακιν

@techgeek πολύ σωστός σ όλα

JohnWave

@TechGeek με κάλυψες και μένα.

tolkien

@techgeek καλα λιγο τα παραφουσκωσες θα ελεγα εγω. Περα απο τα office οπως λες υπαρχουν και αλλα που πουλανε. Surface πουλαει πχ. και ειναι τρομερα καλα και ειδικα το surface book (τωρα αμα δεν το εχεις στα χερια σου προτεινω να μην κρινεις καν). Μιας και εχω και τις 2 κονσολες xbox one και ps4 μπορω να σου πω οτι το xbox one (μεχρι στιγμης παντα) εχει την καλυτερη συλλογη παιχνιδιων και τρομερο ui ΑΠΛΑ με τις ΤΟΣΕΣ πατατες που εκαναν οι ΤΟΤΕ υπευθυνοι του Xbox Support ΑΠΛΑ οι gamers δεν συγχωρουν. Αλλα σαν κονσολα μην λεμε οτι δεν πουλαει. Οσο για τα windows 10. Αν δεν τα εδιναν δωρεαν ολοι θα βριζανε. Τωρα που τα εδωσαν για τον πρωτο χρονο ολοι γκρινιαζουν. Το νεο λειτουργικο ειναι πολυ καλο και αν το θεωρεις μετριο ΜΑΛΛΟΝ εχεις σπασμενα windows 7 και ΔΕΝ μπορεις να βαλεις , ωστε να δουλεψουν και σωστα τα νεα windows. Τοσο απλο. Και αναφερω παλι πολλοι εχουν σπασμενα windows 7 και αρα παραμενουν εκει. Αρα δεν εχει να κανει οτι δεν ειναι καλο λειτουργικο. Οσο αυτο που λες οτι σε αναγκαζει να βαλεις τα νεα windows ΕΧΕΙΣ ιδεα τι γινεται με το iOS πχ? που δεν μπορεις… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.