Έφαγε πρόστιμο ενώ είχε εμφυτεύσει τσιπ κάρτας διαδρομών στο χέρι του

βιοχάκερ πρόστιμο τσιπ, Έφαγε πρόστιμο ενώ είχε εμφυτεύσει τσιπ κάρτας διαδρομών στο χέρι του

O Αυστραλός βιοχάκερ Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow, ο οποίος είχε εμφυτεύσει στο χέρι του τσιπ κάρτας απεριορίστων διαδρομών καλείται να πληρώσει πρόστιμο για μη κατοχή έγκυρου εισιτηρίου.

Το τσιπ επέτρεπε στον Αυστραλό βιοχάκερ να μπαινοβγαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς περνώντας το χέρι του από το μηχάνημα αναγνώρισης. Ωστόσο, σε έλεγχο που έγινε, θεωρήθηκε ότι δεν διαθέτει έγκυρο εισιτήριο και του δόθηκε πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι το τσιπ του είχε ακόμη μέσα 14,07 δολάρια.

Ο ίδιος στη δίκη δήλωσε ένοχος στο ότι ταξίδευε χωρίς έγκυρο εισιτήριο και ότι δεν μπορούσε να το δώσει όταν του ζητήθηκε για έλεγχο. Όμως η υπόθεση αυτή γεννάει διάφορα ερωτήματα από το αν όντως ήταν νόμιμο ο βιοχάκερ να αφαιρέσει το τσιπ και να το εμφυτεύσει στο χέρι του μέχρι το αν οι κυβερνήσεις μπορούν να παρέμβουν στην τεχνολογία που τοποθετούμε στο σώμα μας και πως οι νόμοι θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στην επέκταση της εμφυτευμένης τεχνολογίας.

Οι όροι χρήσης της κάρτας διαδρομών αναφέρουν ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να προβαίνουν σε κατάχρηση, παραποίηση, αλλαγή, παραβίαση ή σκόπιμη βλάβη ή καταστροφή της κάρτας τους, η οποία είναι ιδιοκτησία της «Μεταφοράς για τη Νέα Νότια Ουαλία».

Εκπρόσωπος της «Μεταφοράς για τη Νέα Νότια Ουαλία» ανέφερε ότι δεν σχολιάζουν μεμονωμένες ατομικές υποθέσεις και ότι οι κάρτες ίσως ακυρωθούν αν δεν χρησιμοποιούνται σε συμφωνία με τους όρους χρήσης.

Το δικαστήριο απόρριψε τη γραμμή υπεράσπισης, η οποία ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ποινή, καθώς το εμφύτευμα είναι μπροστά από τον νόμο. Έτσι, επιβλήθηκε πρόστιμο 220 δολάρια Αυστραλίας για παραβίαση των όρων χρήσης της κάρτας.

Ο ίδιος ο Meow-Meow ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενε και πρόσθεσε: «Δεν προσπάθησα να κλέψω το σύστημα ταξιδεύοντας δωρεάν. Απλά πλήρωσα με έναν τρόπο που η νομοθεσία δεν είχε προβλέψει». Ακόμη, πρόσθεσε ότι πλέον οι πιστωτικές κάρτες και τα κινητά χρησιμοποιούνται για πληρωμές. Αυτό υποδεικνύει την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει η τεχνολογία.

Πάντως παραμένει αισιόδοξος πιστεύοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορεί να ταξιδεύει με εμφύτευμα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Τι διαβάζουμε. …

bama

Κακώς του επέβαλαν πρόστιμο. Δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί την αθεράπευτη βλακεία.

tzonaros

εγω θα πληρωνω με νερο γιατι στο μελλον θα ειναι οτι πολυτιμότερο

Bill

Βρήκαν τρόπο να πιέσουν τα πράγματα και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για το τσιπάρισμα. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης

Τασος

Αυτοι που εμφυτεύουν rfid τσιπακια για εμενα ειναι κατι λιγότερο απο ενα σκυλί οποτε επρεπε να του βαλουν λουρί και να τον απομακρύνουν γιατι ειναι κολλητική αυτη η ασθένεια που σαπίζει τον μυαλό τον ανθρώπων, βλεπω στο μέλλον μαζι με το iphone να δίνουν δωρο το τσιπακι ολα τα προβατα στην σειρά θα περιμένουν για να το πάρουν

Daiki

@tzonaros come to my island we have infinity water

bezilys

Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν με ένα τσιπ στο χέρι πρόοδο της τεχνολογίας θα μας πούνε. Η τεχνολογία μας μάρανε…..

Αλέξανδρος

@Bill, Τάσος και bezilys τα είπατε όλα. Τι θα κάνουν ακόμη θα ήθελα να ήξερα. Δεν καταλαβαίνουν μερικοί ότι με αυτό τον τρόπο παραχωρούν οικειοθελώς την ύπαρξη τους (χρήμα και προσωπικά δεδομένα).
Τώρα με το έτσι θέλω σου μπλοκάρουν τους λογαριασμούς οι φοροκλέφτες γιατί στο τρελάδικο που ζούμε έχουν φτάσει οι φόροι με την “φάπα” στο 70%. Μετά;
Με το έτσι θέλουν θα σε διαγράφουν;
Που πάμε ρε, που πάμε;

uplink

Έχω nfc στο χέρι μου και είναι επιλογή μου, τι είναι αυτά που λέτε; Επιλογές του καθενός, που κολλάτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.