BlackBerry: Στροφή σε μεσαίας κατηγορίας smartphones

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The National, ο CEO της BlackBerry John Chen, ο οποίος έχει αναλάβει να την βγάλει από την δύσκολη θέση, στρεφόμενος στο Android, παραδέχτηκε ότι το πρώτο Android ίσως ήταν πολύ ακριβό.

Φυσικά μιλάμε για το BlackBerry Priv, το πρώτο Android smartphone της BlackBerry πιου είχε τιμή κοντά στα 700 δολ. Ο στόχος της BlackBerry ήταν όσοι χρησιμοποιούν το κινητό για επαγγελματικούς λόγους και όχι οι απλοί χρήστες.

Ο Chen ανακοίνωσε ότι η BlackBerry έχει στα σκαριά 2 νέες mid-range συσκευές για φέτος. Η μια θα έχει φυσικό πληκτρολόγιο όπως το Priv, ενώ η άλλη θα έχει μόνο οθόνη αφής.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το BlackBerry Priv πούλησε 600.000 κομμάτια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, κάτω από τις 850.000, που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Σε μια αγορά τόσο κορεσμένη όσο αυτή των smartphones, η BlackBerry φαίνεται πως δεν μπορεί να πουλήσει όσο θα ήθελε, έχοντας μόνο μια συσκευή που δεν απευθύνεται στο γενικό κοινό, οπότε στρέφεται σε μεσαίας κατηγορίας μοντέλα. Έχοντας το brand, μπορεί να απευθυνθεί σε όσους δεν θέλουν να πάνε σε Galaxy, iPhone ή κάποια άλλη premium συσκευή, αλλά θέλουν ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας. Μένει να δούμε τι θα καταφέρει να πετύχει.

blackberry midrange android, BlackBerry: Στροφή σε μεσαίας κατηγορίας smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Μακάρι να συνέχιζε το bb10 os. Ίσως το καλύτερο mobile λειτουργικό.

chris

@Panos, συμφωνώ απόλυτα.

Τώρα κατάλαβε ο Chen οτι η τιμολογηση του Priv ηταν εκτός αγοράς…

Χρήστος Β.

Θεωρώ πως είναι λάθος η συγκεκριμένη κίνηση.
Το BB10 OS είναι εξαιρετικό λειτουργικό με πολλές δυνατότητες. Αν επικεντρωνώταν στο να κάνει port εφαρμογές Android και να φτιάξει περισσότερες native εφαρμογές θα είχε πολύ περισσότερες προοπτικές.
Φοβάμαι πως ο Chen κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Elop στη Nokia.
Το Passport είχε καλή αποδοχή και θα πρέπει να το συνεχίσει.
Επίσης το Ζ30 (που έχω) είναι εξαιρετικό και μακάρι να το συνεχίσει με επόμενα μοντέλα.
Αν επιμείνει σοβαρά στο BB10 OS θα έχει πολύ καλύτερες προοπτικές παρά να προσπαθήσει να μπει στην αγορά του Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.