BlackBerry: Απέστειλε μόλις 850 χιλιάδες κινητά πέρυσι και στελέχη το θεωρούν “επιτυχία”

BlackBerry απέστειλε 850 χιλιάδες κινητά πέρυσι στελέχη θεωρούν επιτυχία, BlackBerry: Απέστειλε μόλις 850 χιλιάδες κινητά πέρυσι και στελέχη το θεωρούν “επιτυχία”

Η BlackBerry είναι ένας από τους κατασκευαστές που περνούν δύσκολες εποχές. Αν και κάποτε μεσουρανούσε στην αγορά των smartphones, πλέον η εταιρεία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά άσχημη θέση, ενώ δυστυχώς οι καταναλωτές που προτιμούν τις συσκευές της είναι όλο και λιγότεροι.

Μάλιστα, το 2017 ήταν μια απογοητευτική χρονιά για την εταιρεία από τον Καναδά. Σύμφωνα με τον Francisco Jeronimo, διευθυντή του τμήματος Ερευνών Κινητής Τηλεφωνίας της IDC, η BlackBerry κατάφερε να αποστείλει μόλις 850 χιλιάδες smartphones το περασμένο έτος. Για να καταλάβει κανείς πόσο χαμηλά είναι τα ποσοστά του κατασκευαστή, αρκεί να σκεφτεί πως η Essential σημείωσε παρόμοιες πωλήσεις σε λιγότερο χρονικό διάστημα και ενώ μετρούσε λίγους μήνες ύπαρξης, σε αντίθεση με την ιστορική BlackBerry. Όμως, φαίνεται πως τα κορυφαία στελέχη της είναι ευχαριστημένα από την πορεία, κυρίως διότι οι συσκευές ήταν διαθέσιμες στην πλειοψηφία των μεγάλων αγορών της υφηλίου, κάτι που ίσως αποφέρει καρπούς στο μέλλον. Οπότε, για εκείνους πέρυσι η BB σημείωσε μια “επιτυχία”.

Οι χαμηλές πτήσεις των BlackBerry smartphones ίσως οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς διαφήμισης και ενημέρωσης των καταναλωτών πως πλέον τα κινητά λειτουργούν με το δημοφιλές Android OS και όχι το λογισμικό του ίδιου του κατασκευαστή που παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις. Η εταιρεία μάλλον θα πρέπει να κάνει πολλά για να καταστήσει τις προτάσεις της ελκυστικές στο κοινό. Προς το παρόν, η πορεία της στην αγορά είναι συνεχώς πτωτική. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, διότι θέση στην οποία βρίσκεται η BlackBerry δεν αντικατοπτρίζει το λαμπρό παρελθόν της. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις ή αν ο κατασκευαστής θα εξακολουθήσει να οδεύει προς… αχατρογράφητα νερά που ίσως οδηγήσουν και στην οριστική έξοδο του από την βιομηχανία.

BlackBerry απέστειλε 850 χιλιάδες κινητά πέρυσι στελέχη θεωρούν επιτυχία, BlackBerry: Απέστειλε μόλις 850 χιλιάδες κινητά πέρυσι και στελέχη το θεωρούν “επιτυχία”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

παλιά Blackberry = RIM + BlackBerryOS = αξιοπιστία = επιτυχία
νέα Blackberry = TCL + Android = τρέχα γύρευε = άστα να πάνε

felipos

Τουλαχιστον ειναι πολλα παραπανω απο τα sony που μενουν και περιμενουν απουλητα σε ραφια αποθηκων καταστηματων.

Χρήστος Β.

@Agnostos13 πραγματικά, χρησιμοποιώ το Ζ30 και είναι εκπληκτικό.
Το άλλο ενδιαφέρον είναι πως συνεχίζουν να βγαίνουν καινούργιες εφαρμογές στο BlackBerry World. Όσοι χρησιμοποιούν το ΒΒ10 δεν το εγκαταλείπουν με τίποτα.

ΝΙΚΟΣ

Το passport ειναι το μόνο smartphone που με καθήλωσε και πραγματικά θα ήθελα να το εχω. Ολα τα άλλα με αφήνουν από αδιάφορο έως ευχαριστημένο(απλά)

Jack sf

@felipos Τρολλαρεις ε? Η Sony πέρυσι πούλησε περίπου 15 εκατομμύρια smartphone

Sheeple

@Jack 15 εκατομμύρια smartphone είναι units shipped για το fiscal year 2016 (που για την Sony έκλεισε 31/03 2017). Συγκριτικά το FY15 είχε 25 εκατομμύρια units shipped. και για το FY 2017 περιμένουν όλοι ακομα πιο πάτο. Και αυτό που κάνει την κατάσταση ακομα χειρότερη είναι πως τα 2/3 υπολογίζουν έχουν πουληθεί! Τα υπόλοιπα είναι στα ράφια όπως λέει ο @felipos.

10 εκατομμύρια units sold δηλαδή! ψίχουλα σε σχέση με τα
317 εκατομμύρια units sold από Samsung
220 εκατομμύρια units sold από Apple
153 εκατομμύρια units sold από Huawei
111 εκατομμύρια units sold από OPPO (!!!!)
92 εκατομμύρια units sold από Xiaomi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.