Μέχρι το 2020 οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν ρεύμα

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Cisco σχετικά με το mobile traffic, μέχρι το 2020, ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχουν πρόσβαση σε ένα κινητό τηλέφωνο, θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Σε 4 χρόνια από τώρα, η Cisco αναμένει να υπάρχουν 5.4 δισ. κάτοχοι κινητού τηλεφώνου, σε σύγκριση με τους 5.3 δισ. που θα έχουν ρεύμα. Περίπου 3.5 δισεκατ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό ενώ 2.8 δισεκατ. αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Με βάση τις προβλέψεις της Cisco, το 2020 θα χρησιμοποιηθούν 366.8 exabytes mobile δεδομένων. Για να καταλάβουμε για τι μεγέθη μιλάμε, τα δεδομένα αυτά ισούνται με 81 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες στο Instagram ή 7 τρισεκατομμύρια YouTube videos και είναι 10 φορές περισσότερα από τα δεδομένα που καταναλώθηκαν το 2015.

Τα κινητά θα είναι υπεύθυνα για την κατανάλωση του 81% των mobile data το 2020 και το 5G αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως την ίδια χρονιά. Η Cisco προβλέπει ότι το 75% των δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για streaming video. Ο αριθμός των mobile-ready συσκευών θα ανέβει στα 11.6 δισεκατ. το 2020, σημαντικά αυξημένος από τις 7.9 δισεκατ. συσκευές του 2015.

Τα καλά νέα είναι ότι η μέση ταχύτητα δεδομένων δικτύου θα τριπλασιαστεί στα 6.5Mbps, κάτι που αφορά κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Για παράδειγμα Μ. Ανατολή και η Αφρική, θα δουν 1500% αύξηση στις ταχύτητες δεδομένων τους μέχρι το 2020.

more phone users than electricity, Μέχρι το 2020 οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν ρεύμα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Καλε ναι τι να το κάνουμε το νερό; wifi κινητό καιαγιοςοθεος!

Και μετά λένε τις αμοιβάδες ανεγκέφαλες…

iasonas4

Και πως θα το φορτιζουν;

S6_edge_+

με ηλιακους φορτιστες απο ebay… χαχα

Πέτρος Π

Δεδομένου οτι για να έχει κάποιος κινητό τηλέφωνο πρέπει να το φορτίζει κιόλας, εκτός αν το έχει κλειστό, η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι ό,τι ναναι… Γενικά όλες αυτές οι αναφορές στηρίζονται σε αμφιλεγόμενες προβλέψεις και δεδομένα και δεν είναι να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.