Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

Είχαμε ακούσει αρκετές φορές πληροφορίες για ένα Windows Phone smartphone το οποίο ετοίμαζε η Microsoft και είχε την κωδική ονομασία McLaren. Είχαμε δει και ένα prototype να φωτογραφίζεται δίπλα στο iPhone 6. Περιμέναμε να έρθει ως ο διάδοχος του Nokia Lumia 1020, το οποίο έχει κάμερα 41 Megapixel, ενσωματώνει Xenon και LED flash, αλλά δεν ήρθε ποτέ.

Το Microsoft McLaren αναμενόταν με κάμερα 50 Megapixel. Σήμερα έχουμε κι άλλες φωτογραφίες από το ακυρωμένο μοντέλο το οποίο ποζάρει δίπλα στο Nokia Lumia 1020 (λευκό χρώμα).

Οι πληροφορίες λένε ότι η Microsoft σταμάτησε την ανάπτυξή του τον Ιούλιο του 2014, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος. Το McLaren αναμενόταν να έχει μεταξύ άλλων και ένα 3D Touch feature, που θα έδινε στον χρήστη τη δυνατότητα να χειρίζεται τα live tiles χωρίς να αγγίζει την οθόνη. Το 3D Touch της Microsoft δεν σχετίζεται με το 3D Touch, που έβαλε η Apple στο iPhone 6s.

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

microsoft mclaren photos, Microsoft McLaren: Το ακυρωμένο smartphone ποζάρει δίπλα στο Lumia 1020

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Θα έκανε πάταγο αν φόραγε android αλλά μερικές φορές οι αγκυλώσεις των εταιριών δεν εξηγούνται.

nikmour

ασε μας ρε σωτηράκι

andreas443

Όλα τα windows phone σαν συσκευές και λειτουργικό δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από όλα τα υπόλοιπα το μονο μειονέκτημα είναι οι εφαρμογές,από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είχα nokia μετά από τόσα κινητά με symbian πήγα σε lumia 920 το κράτησα 2.5 χρονια τώρα έχω lumia 930 εδώ και 6 μήνες.
Kαι για πρώτη φορα σκέφτομαι να πάω σε galaxy s7 μόλις βγει και ο λόγος είναι οι εφαρμογές και μονο γιατί δεν είναι δυνατόν ακόμα και οι βασικές εφαρμογές να μην λειτουργούν σωστά οι να είναι ελλιπής.
Αν κάνει κάτι με τα windows 10 και αρχίσουν να βγαίνουν εφαρμογές θα το δούμε στους επόμενους μήνες αλλα ότι και να λέμε και όσο να αγαπάμε τα windows phone οι εφαρμογές είναι το μεγάλο μειονέκτημα και για αυτό το λόγο αγοράζουμε smartphone

TechGeek

Τι να κάνει με τα wp10 ρε Αντρέα όταν πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχει πέσει το market share της ανά το παγκόσμιο στο 1.7%. Ποιος developer θα ασχοληθεί με το 1.7% ειδικά όταν αυτό το 1.7% δεν είναι premium κτλ?

Sotiris

Nicmour, έχεις κάποιο επιχείρημα για το αντίθετο; Όχι. Γι αυτό το λόγο σας την σπάω γιατί δεν έχετε τίποτα να απαντήσετε.

nikmour

καταρχάς είναι nikmour. Δεύτερον μπαίνεις σε κάθε wp άρθρο και μας σπας τα α$#^%. Σταμάτα δεν μας νοιάζει η άποψη σου.

andreas443

@TechGeek Nα κάνει κάτι η microsoft ολόκληρος κολοσσός είναι στην τελική να κάτσει να πλήρωση και να βοηθήσει τους developer αν θέλει να ανεβεί το λειτουργικό τις

τώρα είναι που δεν αλλάζω το 1020 μου.

ΚΝ

Το καλυτερο θα ηταν για αυτους που ήθελα κορυφαία φωτο στο κινητο. Προσωπικά δε θα το έπαιρνα αλλα ξερω πολλους που θα το εκαναν. Όσο για τα λειτουργικά μια χαρα ειναι ολα … Εξαλλου τα βασικα apps ειναι ιδια για όλες τις πλατφόρμες. Οποτε δε λείπει κατι ιδιατερο στο μέσο χρήστη .
Τα Wp τηλεφωνα ειναι λίγα σε ποσοστό γιατι κυριως η ιδια η MS πόνταρε σε κινητά φτηνά με οχι καλο ντιζαιν και υλικα. Αν έφτιαχνε κατι όμορφο premium και σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ….θα πωλούσε παρά πολυ. Φυσικα οφείλει να δινει τη δυνατότητα χωρις τα κουτάκια σε όσους επιθυμούν στην αρχική οθονη.
Βασικα τα Wp κινητά καποια στιγμη θα εχουν άνοδο οταν αποφασίσει η MS να ασχοληθεί σοβαρά με αυτα.

One

Στη Formula 1 η Microsoft είναι χορηγος της Lotus όχι της McLaren. Δεν μπορω να εξηγήσω το ονομα. Εκτος αν αναφέρεται πουθενά αλλου.

Konstandinos

@One Η συσκευή, και κατα συνέπεια το nickname, ήταν δημιουργία της Nokia σε συνεργασία με την Microsoft για το 3D Touch κομμάτι.
Όσο για τα σχόλια για τις εφαρμογές ,που όντως μιλάμε για άθλια κατάσταση, το κομμάτι με το 1.7% marketshare είναι τελείως άκυρο. Το marketshare που θα κοιταξουν οι developers είναι αυτό των Windows 10 συνολικά και αυτό είναι γύρω στο 10% για desktop + 1.7% για mobile οπότε μιλαμε για περίπου 12% and still counting.

ironmanmark40

https://allaboutwindowsphone.com/features/item/21110_Camera_head_to_head_Lumia_950_.

Όπως φαίνεται καθαρά στο άρθρο δε χρειάζεται ποια ένας αισθητήρας 41mp, για αυτο και η Ms ακυρωσε το διαδοχο του 1020. Τα 950-950xl οπου είχαν προπαραγγελιες ξεπουλησαν και υπάρχει περισσότερη ζήτηση. Οι κάτοχοι wp περιμένουν τις νέες συσκευές με wp10 για νέες αγορές/αναβάθμιση συσκευής. Το 1,7 είναι ποσοστο εξαμήνου, λογικο αφού όλοι περιμένουν τις νέες συσκευές. Τα wp είναι στο 3,4 % λογικο αφού είναι ψηλά το android με τη σαβούρα των συσκευών που κυκλοφορούν με αυτο και το πραγματικο ποσοστο αξιόλογων συσκευών να είναι 4%…. τώρα εάν κάποιος κρίνει ενα λειτουργικο από το εάν του αρέσει ή όχι πως λειτουργεί το Facebook είναι κατάντια και εξάρτηση, προσωπικά δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτε και ούτε πρόκειται, αν και εδώ η Ms θα φέρει universal app -μαζί με πολλές άλλες- , και επιπλέον δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κανεις με ενα λουμια 930, όπως να πληρώνεις μέσω ίντερνετ λογαριασμούς και πολλά αλλα. Τώρα όλα τα αλλα είναι “αλλα λόγια να αγαπιόμαστε “….. 😜

manolis

lumia : 800,900,920 κ τα τελευταία 3 περίπου χρόνια 1020.

κορυφαία κινητά με ποιοτική κατασκευή και σταθερό software… κανένα δεν κόλλησε ΠΟΤΕ.
Ποιοτικές εφαρμογές ΝΟΚΙΑ , δωρεάν το καλύτερο gps ( here ) , 2gb ram και με Dual Core σπέρνει.. οθονάρες, τρομερές κάμερες και χαμηλό sar ( 25% κάτω το 1020 από το iphone 5s στην μέτρηση που αφορά το κεφάλι ).

Ποιοτικά κινητά και συγκεκριμένους πελάτες…

Panos7GR

@Konstandinos: Χμμμ… και ναι και όχι. Μπορεί μια εφαρμογή των Windows 10 Mobile ναι μπορεί να τρέξει σε Windows 10 desktop, αλλά πες μου ποιός με κανονικό λειτουργικό θα ασχοληθεί με Windows 10 Mobile apps; Ασε που και οι περισσότεροι ισως να μην έχουν μηχάνημα με touchscreen και το κάνουν ακόμα πιο απωθητικό να χρησιμοποίησεις apps. Εγώ προσωπικά για παράδειγμα από τα Windows 8 ακόμα στο Store ούτε που έμπαινα. Το έκανα 1 φορά το μήνα ίσα ίσα μόνο για να χαζεψω… (Η μόνη εφαρμογή που έβαλα το laptop ήταν το Viber Desktop).
Κι αυτό το ξέρουν πολυ καλά οι devs.

Βασικά είναι ακόμα αρχή για τα Windows 10. Έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε πως θα το διαχειριστεί η Microsoft και τι κινήσεις θα κάνει. Επίσης είναι γενικά νωρίς για τα Windows 10 ακόμα γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμα υβριδικες συσκευές τύπου Surface, οπου τα Windows 10 ταιριαζουν γάντι και θα βοηθήσει την MS στο κομμάτι που ανέφερες για να δελεάσει δηλαδή τους devs.

Iakovos

Αυτο που δεν εχουν καταλαβει πολλοι με το universal apps ειναι οτι αν καποιος φτιαξει μια universal εφαρμογη για υπολογιστες τοτε αυτη, αυτοματα, ειναι και εφαρμογη για κινητα.Τα εργαλεια που σου δινει η microsoft για να φτιαξεις την εφαρμογη, την κανουν αυτοματα να τρεχει στα παντα γι’αυτό και ο αριθμος εφαρμογων εκτοξεύθηκε ξαφνικα απο περιπου 350.000 που ηταν για κινητα τωρα ειναι κοντα στις 800.000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Lumia Nokia

Lumia 1020: Ο βασιλιάς της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε το Lumia 1020, μία συσκευή που ακόμα και σήμερα τα βάζει στα ίσα με πολλές ναυαρχίδες, χωρίς καμία βοήθεια software.

Smartphones McLaren OnePlus OnePlus 6T

Το OnePlus 6T McLaren Edition θα κυκλοφορήσει με 10GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο;

Στις 11 Δεκεμβρίου η OnePlus θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη McLaren, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί μια ειδική έκδοση του OnePlus 6T με ακόμα περισσότερη μνήμη RAM.

Smartphones McLaren OnePlus

OnePlus και McLaren ετοιμάζουν ειδική έκδοση του OnePlus 6T;

Μέσα στα χρόνια έχουμε δει αρκετές συνεργασίες μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών. Μια αντίστοιχη συνεργασία φημολογείται ότι θα συμβεί μεταξύ της Oneplus και της McLaren.

Smartphones Microsoft Microsoft smartphones windows mobile

Microsoft: Ετοιμάζει smartphone με διαφορετική έκδοση Windows Mobile

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι η Microsoft τελείωσε με την κυκλοφορία των Windows Phones, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει. Οι πωλήσεις τους έχουν σχεδόν σταματήσει και το μερίδιο αγοράς της Microsoft είναι κάτω από το 1% τα τελευταία δύο χρόνια.