OnePlus 6: “Μάθετε να αγαπάτε το Notch”

oneplus 6 μάθετε αγαπάτε notch carl pei, OnePlus 6: “Μάθετε να αγαπάτε το Notch”

Πλέον είναι και επίσημο μέσα από τα λεγόμενα του συνιδρυτή της OnePlus, ότι το επόμενο μοντέλο θα διαθέτει Notch και υπάρχει λόγος για αυτήν την επιλογή. Ενώ αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία που θα διαθέτει το OnePlus 6 ενώ έκανε ορισμένες αναφορές στην Apple.

Ο κύριος Carl Pei, συνιδρυτής της OnePlus, σε συνομιλία που είχε με τον ιστότοπο The Verge, αποκάλυψε ότι όντως το επόμενο OnePlus θα διαθέτει το notch στην οθόνη, ενώ αποκάλυψε και την πρώτη πραγματική φωτογραφία της συσκευής, αν και δεν απεικονίζεται ολόκληρη. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το notch έχει να κάνει καθαρά με την αύξηση του χώρου στην οθόνη προς όφελος του καταναλωτή οποίος θα διαθέτει smartphone με πραγματικά μεγάλη οθόνη συγκριτικά με το μέγεθος της συσκευής του. Είναι κάτι το οποίο θα πρεπει να μάθετε να το αγαπάτε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως εαν δεν υπήρχε το iPhone X, η OnePlus μπορεί να μην το είχε υιοθετήσει τόσο γρήγορα και κατόπιν συζητήσεων με κατασκευαστές οθονών για να αποφασιστεί το πως θα είναι η οθόνη, κατέληξαν στο ότι μπορούν να τοποθετήσουν το notch γιατί ήταν μια λογική και ουσιαστική κίνηση. Επίσης, αναφέρει πως κάθε τι που η Apple φέρνει στην αγορά, επιταχύνεται η υιοθέτησή του από τους υπόλοιπους κατασκευαστές μιας και η Apple είναι ο ρυθμιστής της αγοράς.

Θετικό είναι πως αντίθετα με την Apple, φαίνεται πως το OnePlus 6 θα διαθέτει θύρα εξόδου ακουστικών και είναι κάτι για το οποίο είναι περήφανοι σαν εταιρεία που διατηρούν αυτό το χαρακτηριστικό στις συσκευές τους. Έπειτα, κάνοντας πάλι αναφορά για το notch, σημειώνει πως θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του Essential Phone και μικρότερο από το iPhone X, με τις διαστάσεις του να είναι 19.616mm x 7.687mm.

Η OnePlus έχει κάνει δοκιμές σε 1.000 από τις πιο διάσημες εφαρμογές του Google Play για να διαπιστώσει πως το notch λειτουργεί σωστά, και αυτό που αποφάσισε ήταν να μετακινήσει την ένδειξη του ρολογιού στα αριστερά για να αφήσει περισσότερο χώρο για τα εικονίδια στη δεξιά μεριά της οθόνης. Κάτι επίσης σημαντικό σχετικά με την αναπαραγωγή video είναι πως κατά τη διαδικασία αυτή, το notch δε θα είναι ορατό έτσι ώστε η αναπαραγωγή των video να γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Μια ακόμα αναφορά του Carl Pei στην Apple, είχε να κάνει με τη χρήση gestures για την περιήγηση μέσα στο λειτουργικό σύστημα και την κατάργηση των κουμπιών περιήγησης, και παραδέχεται πως εαν η Apple δεν το είχε κάνει, θα τους είχε πάρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να το υλοποιήσουν. Τέλος, μια ακόμα λεπτομέρεια σχετικά με την οθόνη, είναι πως θα διαθέτει αναλογία οθόνης σε σχέση με το σώμα της συσκευής στο 90%, ενώ επισήμανε πως το νέο OnePlus να κυκλοφορήσει νωρίτερα σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Ευτυχώς βγήκε ο χριστιανός και το είπε γιατι κάθε φορά που αναφερόμαστε στο I phone X όσον αφορά το σχεδιασμό του περιθωρίου μας διορθώνουν εδω μέσα και μας επισημάνουν το essential..

Κώστας Ζ.

@Chris_BMW, το Essential ήταν αυτό που ‘εμφάνισε’ το notch πρώτο. Ωστόσο, το ποιος έχει μεγαλύτερη επιρροή, και στην αγορά αλλά και σε άλλες εταιρείες, νομίζω είναι ξεκάθαρο.
Το ενα, ωστόσο, δεν αναιρεί το άλλο. Καλό βράδυ να έχεις.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

οχι chris το essential το εισηγαγε και επειδη το πηρε ο διαολ@ς στις πωλησεις και δε το αγορασαν ουτε τα ξαδερφια του rubin ,ολοι οι κατασκευαστες σκεφτηκαν να το αντιγραψουν!

οσο για τον καραγκι@ζακο της oneplus ….μεγαλε 400 ευρω να μας δωσεις τη σαβουρα σου δεν την παιρνουμε με notch! θα φας καλα στις πωλησεις παλι συ οπως με το oneplus 5 που πηγε απατο !

και επειδη διαβαζω και ξενα sites πολυ λιγοι ειναι αυτοι που το θελουν!

nikos2017

Αν δεν ήταν λειτουργική η πρώτη σειρά της οθόνης δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά όπως έχει καθιερωθεί και ισχύει, η πρώτη σειρά της οθόνης είναι η ΒΑΣΙΚΗ μπάρα πληροφοριών του κινητού για σχεδόν κάθε ενεργή λειτουργία.

Αν κάπου μέσα εκεί προσπαθεί κάποιος να χωρέσει σένσορες κάμερες κλπ. κάνει ΜΕΓΑΛΟ λάθος αφού ο χώρος είναι περιορισμένος και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είναι ευρύχωρος ώστε η πληροφορία να φτάνει στο μάτι χωρίς δυσκολία σε κλάσμα δυτερολέπτου, πράγμα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ισχύει όταν, για χάρη του notch, στριμώχνονται βασικές πληροφορίες όπως ποσοστό μπαταρίας, ΒΤ, ενεργό GPS, ξυπνητήρια, WI-FI, σήμα δικτύου κλπ. κλπ.

Είναι αστείο να λένε σου δίνω μεγαλύτερη οθόνη, επειδή την μετρούν διαγώνια, εκεί που δεν υπάρχει το notch…. μεγάλη οθόνη σημαίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ οθόνη (έβλεπα ένα βίντεο σε Χ και μερικές φορές μάντευα τι ήταν εκεί που υπήρχε το notch, γιατί κάλυπτε τον ηθοποιό που μιλούσε στο πλάι).

Αστεία πράματα, ελπίζω οι καταναλωτές να “μαυρίσουν” κάθε δικτατορική ατάκα του αφεντικού, του στυλ “πρεπει να μάθετε να το αγαπάτε”, ιδίως όταν πληρώνουν για αυτό που πουλάει το (κάθε) αφεντικό.

giorgosgek

να μαθουμε να το αγαπαμε, με το ζορι ; Οχι ρε φιλε , ας το αγαπησουν αυτοι που θελουν, περιμενω την επομενη μοδα που θα βγει να δω τι θα ειναι…

KostasB

Όπως είναι περήφανος που διατηρεί τη θύρα των ακουστικών ενώ όλοι σιγά σιγά αρχίζουν και την αφαιρούν, έτσι θα έπρεπε να μην έβαζε εγκοπή και να ήταν περήφανος γι’ αυτό. Και σιγά τι θα χάναμε από το 90% οθόνης θα πηγαίναμε στο 85%.
Πάντως ωραία η λειτουργία στα νέα Huawei P20 που μπορείς να “κρύψεις” την εγκοπή και απλά να φαίνονται οι ειδοποιήσεις σαν να είναι εκτός οθόνης. Πιστεύω ίδια λειτουργία θα έχει και το OnePlus 6.

Kos

Το notch είναι ότι πιο αντιφατικό όσο αφορά το σχεδιασμό οθονών κινητών τηλεφώνων. Στην προσπάθεια να αφαιρεθούν τα περιθώρια γύρω από την οθόνη για να γίνει πιο κομψό αυτοί τα βάζουν από μέσα. Το ότι κρύβουν μεγάλο μέρος της οθόνης δεν τους ενδιαφέρει; Λύσεις υπάρχουν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το θέμα δεν είναι χωροταξικού σχεδιασμού αλλά σχεδιαστικής άποψης και μέρος της γενικής σχεδιαστικής γραμμής.

bezilys

Είμαι ψυχαναγκαστικος τι να κάνουμε αυτί το notch δεν πρόκειται ποτέ να το αγαπήσω!

Agnostos13

Όταν Andy Rubin παρουσίαζε το prototype Essential είχαν ήδη εμφανιστεί leaks από το iPhone X με notch!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.