Cat S61: Με αισθητήρες απόστασης με λέιζερ και ποιότητας αέρα και θερμική κάμερα FLIR

Cat S61 Με αισθητήρες απόστασης με λέιζερ και ποιότητας αέρα και θερμική κάμερα FLIR, Cat S61: Με αισθητήρες απόστασης με λέιζερ και ποιότητας αέρα και θερμική κάμερα FLIR

Η Cat phones φέρνει στην ελληνική αγορά τη νέα της ναυαρχίδα, το Cat S61. Πρόκειται για την αναβάθμιση του Cat S60 με βελτιωμένες δυνατότητες θερμικής απεικόνισης, ενσωματωμένη ικανότητα μέτρησης απόστασης με λέιζερ, αισθητήρα ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων και κάμερα θερμικής απεικόνισης FLIR.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα θερμικής απεικόνισης FLIR με βελτιωμένο λογισμικό για μεγαλύτερη αντίθεση εικόνας, εύρος θερμοκρασιών διευρυμένο ως τους 400 βαθμούς Κελσίου, και αναβάθμιση από VGA σε λεπτομέρειες υψηλής ευκρίνειας με την κάμερα ορατού φάσματος που παρέχει βελτιστοποίηση εικόνας με χρήση της τεχνολογίας MSX® της FLIR.

Αυτές οι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις βοηθούν την ενεργοποίηση ενός νέου συνόλου πιθανών ενδεχομένων, όπου είναι ταυτόχρονα απαραίτητες η φορητότητα, η συνδεσιμότητα και η υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Διαγνωστικοί έλεγχοι οχημάτων, επιτήρηση ασφάλτου, επιτήρηση εξοπλισμού υψηλότερης θερμοκρασίας, ανίχνευση απωλειών θερμότητας γύρω από παράθυρα και πόρτες, εντοπισμός υγρασίας και ελλείψεων μόνωσης, αναγνώριση υπερθερμαινόμενων ηλεκτρικών συσκευών και υπερφορτωμένων κυκλωμάτων, ορατότητα σε πλήρες σκοτάδι ή σε συνθήκες που εμποδίζουν την ορατότητα, όπως η ελαφριά ομίχλη ή ο καπνός είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες της νέας συσκευής.

Το Cat S61 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Cosmote-Γερμανός, Κωτσόβολος και Πλαίσιο με τιμή 1099 ευρώ.

Η εφαρμογή MyFlir έχει αναβαθμιστεί δίνοντας νέες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της ζωντανής μετάδοσης ροής δεδομένων θερμικών εικόνων, των πρακτικών συμβουλών που μπορούν να εμφανίζονται τόσο στην ίδια τη συσκευή αλλά όσο και σε ένα πιθανό φόρουμ χρηστών, στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ικανότητες θερμικής απεικόνισης του S61.

Το Cat S61 περιλαμβάνει αισθητήρα ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων της Sensirion για να ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με υψηλά επίπεδα ρυπαντών αέρα εσωτερικών χώρων (πτητικά οργανικά συστατικά ή VOC) στο περιβάλλον εργασίας τους. Στις συνήθεις πηγές VOC περιλαμβάνονται οι βαφές, οι διαλύτες, οι μοκέτες, τα έπιπλα και καθαριστικά προϊόντα. Το Cat S61 θα παρακολουθεί τα επίπεδα ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων και θα πληροφορεί τους χρήστες όταν ανιχνεύεται μη υγιεινό περιβάλλον, επιτρέποντάς τους να παίρνουν έγκαιρα αποφάσεις, όπως να ανοίξουν ένα παράθυρο για βελτίωση του αερισμού ή να κάνουν ένα διάλειμμα. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να παρέχει ενδείξεις υγρασίας και τρέχουσας θερμοκρασίας.

Το Cat S61 διαθέτει, επίσης, σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ που μετρά αποστάσεις σημείου προς σημείο έως 10 μέτρων, και κατόπιν υπολογίζει εμβαδόν, και μπορεί να αλλάζει μονάδες μέτρησης. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται εντός της εικόνας έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εναλλακτικοί υπολογισμοί από τις μετρήσεις ή να γίνουν προσαρμογές χωρίς να χρειάζεται επιστροφή στον τόπο μέτρησης.

Αυτός ο συνδυασμός δυνατοτήτων χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους αγοραστές τηλεφώνων Cat. Οι ηλεκτρολόγοι, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική θερμικής απεικόνισης για να αναλύσουν μια ασφαλειοθήκη ή ένα σύστημα καλωδίωσης, και το σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ για να υπολογίσουν πόσα μέτρα καλώδιο χρειάζονται για την εργασία. Μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μετάδοση ροής δεδομένων πίσω στη βάση τους αν χρειαστούν περαιτέρω συμβουλές από κάποιο συνάδελφο.

Το Cat S61 έχει μεγάλη οθόνη FHD 5,2″ η οποία προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 5 και είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης διαθέτει κορυφαίες στην κατηγορία του πιστοποιήσεις ανθεκτικότητας. Έχει προστασία από σκόνη και νερό IP68 και είναι ανθεκτικό σε νερό βάθους έως 3 μέτρων για 1 ώρα. Συμμορφώνεται με τις στρατιωτικές προδιαγραφές (MIL Spec) 810G, και έχει κατασκευαστεί για να αντέχει επανειλημμένες δοκιμές πτώσης πάνω σε σκυρόδεμα από 1,8 μέτρα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τους αγοραστές τηλεφώνων Cat που συχνά χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να διαβάζουν και να διαμορφώνουν τα σχέδια και τα τιμολόγιά τους όταν είναι έξω από το γραφείο στην εργασία τους.

Cat S61 Με αισθητήρες απόστασης με λέιζερ και ποιότητας αέρα και θερμική κάμερα FLIR, Cat S61: Με αισθητήρες απόστασης με λέιζερ και ποιότητας αέρα και θερμική κάμερα FLIR

• Κορυφαία χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας
◦ Ενισχυμένο πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο
◦ MIL Spec 810G
◦ Κατασκευασμένο να αντέχει επανειλημμένες δοκιμές πτώσης πάνω σε σκυρόδεμα από 1,8 μέτρα
◦ Αντοχή κατηγορίας IP68 σε σκόνη και νερό, δοκιμασμένο σε νερό βάθους έως 3 μέτρων για 1 ώρα
◦ Προστασία οθόνης από το τελευταίας τεχνολογίας γυαλί Corning® Gorilla® Glass 5
• Θερμική κάμερα FLIR Lepton
◦ Αύξηση του μετρούμενου εύρους θερμοκρασίας σκηνής σε -20°C έως 400°C
◦ Βελτιωμένη εφαρμογή MyFLIR με ζωντανή μετάδοση ροής δεδομένων θερμικών εικόνων
◦ Βελτιωμένη ανάλυση εικόνας FLIR MSX
• Μέτρηση εμβαδού και απόστασης με λέιζερ, με εμβέλεια έως 10 μέτρα
• Μετρητής VOC ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων και αισθητήρας υγρασίας
• Android™ Oreo (με αναβάθμιση σε P)
• Φωτεινή οθόνη 5,2″ FHD, βελτιστοποιημένη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους
◦ Ο χειρισμός της οθόνης αφής είναι εφικτός με γάντια ή με υγρά δάκτυλα
• Μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, συμβατή με QC4.0
• Πίσω κάμερα 16 MP, μπροστινή κάμερα 8 MP, βίντεο 4K
• 4 GB RAM, 64 GB ROM (επεκτάσιμη με MicroSD)
• Οκταπύρηνος επεξεργαστής 2,2 GHz (Qualcomm Snapdragon 630)
• LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
• Βελτιωμένο GPS, BT5.0, NFC, Wi-Fi διπλής ζώνης (2,4 GHz/5 GHz)
• Προεπιλεγμένος κατάλογος εφαρμογών για χρήστες της ανθεκτικής συσκευής

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones CAT CAT Android smartphones

Cat S52: Λεπτό και σκληροτράχηλο κινητό με τιμή 539 ευρώ

Είναι ανθεκτικό έχοντας υποστεί εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες πτώσης σε χάλυβα στη σκόνη και μπορεί να βυθιστεί πλήρως στο νερό, με Βαθμό Προστασίας IP98.

Smartphones CAT

Land Rover Explore: Σκληροτράχηλο smartphone για υπαίθριες δραστηριότητες

Οι εταιρείες Land Rover και Bullitt Group δημιούργησαν το νέο smartphone Land Rover Explore, μία συσκευή ιδανική για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων με μπαταρία 4000mAh, η οποία διασφαλίζει συνήθη χρήση για δυο μέρες ή χρήση για μία ολόκληρη μέρα με ανοιχτό το σύστημα πλοήγησης GPS.

Reviews Android Smartphones CAT Android smartphones Hands-on

CAT S31 ελληνικό hands-on video

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το σκληροτράχηλο CAT S31 με πιστοποίηση στρατιωτικών προδιαγραφών STD-810G για να αντέχει και την πιο σκληρή κακομεταχείριση! Ένα ιδιαίτερο smartphone για συγκεκριμένο κοινό που απαιτεί μια συσκευή που να αντέχει τα πάντα.

News CAT CAT Android smartphones MWC 2016

CAT S60: Το πρώτο smartphone στον κόσμο με θερμική κάμερα

Το νέο CAT S60 είναι κάτι παραπάνω από smartphone. Είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο, το οποίο έχει ενσωματωμένη θερμική κάμερα. Μπορεί να μετρά την θερμοκρασία των αντικειμένων από 15-30 μέτρα αλλά και να “δει” μέσα από τον καπνό.