Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Στην ανάκληση έξι κινέζικων φορτιστών προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς βρέθηκαν να μην πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής τάσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους φορτιστές που φέρουν τα νούμερα EP-TA20EWE, A1400, ES-D06, JM-T0XX, MY-222 και RP-U21. Οι τρεις πρώτοι δεν ανήκουν σε κάποια εταιρεία αλλά έχουν γενικά ονόματα όπως «Φορτιστής Ταξιδιού» (Travel Charger). Οι υπόλοιποι τρεις ανήκουν στις Powerful, EMΥ και Proda.

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα έχουν κατηγοριοποιηθεί σαν προϊόντα υψηλού κινδύνου ενώ τα Proda RP-u21 USB Charger και EMY MY-222 δεν έχει ακριβώς εξακριβωθεί η επικινδυνότητά τους και βρίσκονται στην κατηγορία “άλλο”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνοι.

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Οι εν λόγω φορτιστές εντοπίστηκαν από την Δανία και δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν διατεθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αλλά εφόσον πωλούνται online καλό είναι να έχουμε το νου μας.

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Και οι έξι προαναφερθέντες φορτιστές διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν την Οδηγία για τη χαμηλή τάση και το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 60950, ενώ σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές της Δανίας οι συσκευές δεν έχουν επαρκή ηλεκτρική μόνωση.

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

φορτιστές Κίνα ηλεκτροπληξία, Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
maelko

Εγώ έχω έναν τέτοιο φορτιστή EP-TA20EWE που είναι απομίμηση samsung και είναι quick charge. 8 μήνες τον χρησιμοποιώ και δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα.

Avent

@maelko Εχω και εγω ακριβως τον ιδιο φορτιστη Samsung που τον αγορασα απο πολυ γνωστο ηλεκτρονικο καταστημα αλλα μεχρι τωρα δε μου εχει βγαλει προβλημα. Η μονη διαφορα που εντοπισα ειναι οτι ο δικος μου γραφει Travel Adapter και οχι Charge.

bezilys

@maelko εντάξει αφού δεν είναι το κανονικό δεν κινδυνεύεις! 😂😂

giannis

Φορτιστές των 3€ ισοδυναμούν με κίνδυνο.

Avent

@giannis Ο πρωτος φορτιστης που αναφερει
EP-TA20EWE στο ηλεκτρονικο καταστημα που προανεφερα εμφανιζεται ως φορτιστης της Samsung και κοστιζει 20 ευρω.

Για να αποφυγουμε τις παρεξηγησεις δεν εννοω σε καμια περιπτωση οτι αναφερεσαι σε μενα για τους φορτιστες των 3 ευρω.

Το ζητημα ειναι οτι αυτον τον φορτιστη τον αγορασα ακριβως επειδη ειναι επωνυμος και ηθελα να αποφυγω προβληματα οπως αυτα που λεει το αρθρο.

Θελω να πιστευω οτι ο συγκεκριμενος ειναι απλα απομιμηση και γι αυτο γραφει τον ιδιο κωδικο μοντελου με της Samsung. Τωρα στο ενδεχομενο να ειναι και ο δικος μου μαιμου και το καταστημα να τον δινει για γνησιο Samsung δεν ξερω τι να πω…

Σπύρος

Έχω και εγώ αγοράσει φορτιστή samsung με αυτόν τον κωδικό από σκρουτζομάγαζο που γράφει πάνω Samsung & travel adapter αντί για charger. Έστειλα μέιλ στην Samsung για διευκρίνυση.

giannis

@Avent Δεν αναφέρομαι σε εσένα. Αναφέρομαι σε ανώνυμα προιόντα ανεξαρτήτως κόστους. Συνήθως είναι φτηνα (και φτηνιάρικα) αλλά υπαρχουν και εξαιρέσεις. Προσωπικά έδωσα 22€ για καλώδιο belkin για το iphone και 15€ το sentio (πλαίσιο) που είναι mfi certified πάλι για iphone. Υπήρχαν στο ebay καλώδια με 3-5-7€ τα οποία δεν προτίμησα για ευνόητους λόγους. Επίσης όταν η apple ανακάλεσε κάποιους φορτιστές πήγα από τους πρώτους και τον αντικατέστησα. Αφήνω συσκευές να φορτίζουν χωρίς επιτήρηση και δεν θέλω μία μέρα να με υποδεχθεί η πυροσβεστική στο σπίτι μου.

maelko

@bezilys έγραψες φίλε.. είδαμε και με το note 7 τι έγινε.
@Avent΅ο δικός μου φορτιστής λέει στην πλευρά με τα πολλά χαρακτηριστικά TRAVELADAPTER και από κάτω κάτι στα ρώσικα. Επίσης στην άλλη πλευρά λέει Adaptive Fast Charging έχοντας δίπλα και το σήμα του κεραυνού. Τον έχω πάρει 8 ευρώ περίπου μετά από έκπτωση γνωριμίας. Η κανονική τιμή του ήταν 14 ευρώ περίπου.
Συγκρίνοντάς τον με ένα αυθεντικό Samsung ενός Galaxy A5 παρατήρησα ότι στον δικό μου το όνομα samsung στην κορυφή είναι απλά τυπωμένο ενώ στον αυθεντικό είναι χαραγμένο και δεν αναφέρει στην μία πλευρά το Adaptive Fast Charging. Επίσης ο δικός μου έχει μεγαλύτερο ύψος από το αυθεντικό.

NikosAr

Απο εμπειρια θα πω πως το 1ο που μπορεις να παθεις ειναι πρωτα να ” καψει το κινητο και 2ο εσενα … αν συνηθιζεις να κοιμασαι με τον φορτιστη στη μπριζα

Avent

@maelko Επειδη δεν εχω το φορτιστη μπροστα μου θα το ελεγξω σπιτι. Αν και θυμαμαι οτι και σε εμενα πρεπει να γραφει κατι στα ρωσσικα. Αμα ειναι μουφα και απο γνωστα καταστηματα….

Γιώργος

Ο EP-TA20EWE αν αναγράφει πάνω το λογότυπο της SAMSUNG είναι γνήσιος, η αναφορά γίνεται για κινέζικες απομιμήσεις χωρίς το λογότυπο. Τέλος, η ονομασία του TRAVEL ADAPTER είναι σωστή και προκύπτει λόγω της adaptive fast charging λειτουργίας του.

giannis

παιδια εχω τρομοκρατηθει εχω τον EP-TA20EWE αλλα ηταν μαζι με το s7 που πηρα. τι γινεται?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.