Χρήστης “ξεγέλασε” το OnePlus 6 ξεκλειδώνοντάς το με εκτυπωμένη φωτογραφία προσώπου

oneplus 6 ξεκλείδωσε εκτυπωμένη φωτογραφία προσώπου, Χρήστης “ξεγέλασε” το OnePlus 6 ξεκλειδώνοντάς το με εκτυπωμένη φωτογραφία προσώπου

Χρήστης του Twitter ανέρτησε στο λογαριασμό του video στο οποίο ξεκλειδώνει το OnePlus 6 χρησιμοποιώντας εκτυπωμένη φωτογραφία του προσώπου του, με την OnePlus να κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με αυτό το συμβάν.

Θυμόμαστε πως το OnePlus 5T ήταν το πρώτο smartphone της εταιρείας που υποστήριζε το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω ανάγνωσης του προσώπου. Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο smartphone αλλά και το OnePlus 6 δε διαθέτουν αισθητήρες για την τρισδιάσταση ανάγνωση του προσώπου μας, το ξεκλείδωμα μέσω του Face Unlock ήταν κάτι το οποίο αμφισβητήθηκε για την αξιοπιστία του.

Το θέμα της αξιοπιστίας έχει να κάνει με την πιθανότητα να μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει τη συσκευή χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μας, σε περίπτωση που έχει υποπέσει στην κατοχή του παράνομα. Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια της OnePlus για αυτή τη δυνατότητα ξεκλειδώματος, την οποία ανέπτυξε σε συνεργασία με την εταιρεία ασφαλείας SenseTime που ειδικεύεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του προσώπου του χρήστη σε πραγματικό μέγεθος, αποδείχθηκε εύκολο να ξεκλειδώσει τη συσκευή “ξεγελώντας” τη συγκεκριμένη λειτουργία ακόμα και με τη χρήση ασπρόμαυρης φωτογραφίας, δείχνοντας πως η λειτουργία σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής να μην είναι και τόσο ασφαλής.

Το εντυπωσιακό είναι πως η OnePlus ανταποκρίθηκε άμεσα στο συμβάν, δηλώνοντας επίσημα πως η λειτουργία Face Unlock σχεδιάστηκε με σκοπό την ευκολία του χρήστη στο να ξεκλειδώσε τη συσκευή του. Συνεχίζοντας αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας αυτής, η χρήση του κωδικού και δακτυλικού αποτυπώματος είναι κάτι το οποίο προτείνει για την ασφάλεια της συσκευής.

Τέλος, αναφέρει πως για αυτό το λόγο η OnePlus δε χρησιμοποιεί τη λειτουργία Face Unlock σε εφαρμογές ασφαλείας που έχουν να κάνουν με τράπεζες και πληρωμές, ενώ παράλληλα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση όλων των τεχνολογιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των συσκευών της OnePlus.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Απλά τραγικές οι εξηγήσεις ….

bill

καταρχας δεν. δειχνει να κλειδώνει το. τηλεφωνο πριν ξεκινησει το τεστ
στην οθονη αναμονης ακομα το face recognition ειναι σε stand by
εχω το 5τ και δεν ξεκλειδωνει ουτε με. φωτογραφια ουτε με video playback
μουφα τερμα η κατηγορια

ΚώσταςD.

Κώστα μιας και το έχεις και εσύ δεν το δοκιμάζεις να μας πεις; Μουφα μου κάνει το όλο θέμα…

forneverarrow

Και ύστερα απορείτε γιατί κοστίζει το iPhone X… Άλλο να έχεις 3D mapping και άλλο να συσχετίσεις μια φωτογραφία. Αυτό εξάλλου το έκανε και ένα Xperia που είχα την εποχή του Icecream Sandwich! Απλά τραγικό. Τουλάχιστον έχει fingerprint scanner. Και μην ακούω για μούφες, μιας και ανταποκρίθηκε η ίδια η One Plus.

ΚώσταςD.

Μα φυσικά και ξέρουμε γιατί κοστίζει ακριβά το iphone x! Φταίει η σαμσουνγκ που υπερχρεωσε της αμολεντ οθονες που έβαλε το μήλο στο Χ! Εξήγηση της apple παρακαλώ! Χαχαχαχα!!!

Παναγιώτης

Εγώ προσωπικά που έχω oneplus 5 oneplus 5T και τώρα το oneplus 6 πότε μου δε κατάφερα να το ξεκλειδώσω με φωτό . Τώρα αν ξεκλειδώνει και έτσι δεν με απασχολεί καν . Η αγορές που θέλεις να κάνεις με το κινητό και η πληρωμή τους γίνεται μέσω αποτυπωματος και όχι μέσω face id .

Nikopoup

Α μιλαμε για απολυτως εγκυρο τεστ

wave

Μα η ίδια η εταιρία παραδέχεται ότι δεν έχει την τεχνολογια το τηλέφωνο να εγγυηθεί ασφάλεια μέσω face παρά μόνο με δακτυλικό αποτύπωμα. Η εταιρία ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι διαθέτει την τεχνολογια του x δηλαδή 3D true depth camera. Μια απλή αναγνώριση προσώπου έχει για ευκολία όπως η ίδια ανακοίνωσε. Τώρα αν κάποιοι φτιάξανε τεχνολογίες με το μυαλό τους εκεί που δεν υπήρχαν δεν φταίει καμία εταιρία!

Rizo

Μπραβο στην εταιρία.
Όλοι ξέρουμε οτι το ¨απλο¨ face unlock μέχρι “εκει φτάνει” και η εταιρία είπε την αλήθεια!
Όλα τα άλλα θα ήταν χαζοδικαιολογίες!

Χρήστος Β.

Δεν ξέρουμε πόσο αξιόπιστο είναι το τεστ, ενδεχομένος να έδωσε τη φωτογραφία στην αρχικοποίηση, οπότε αναμενόμενο να ξεκλειδώνει με αυτή, ίσως και όχι.
Σε κάθε περίπτωση η ανταπόκριση της εταιρίας είναι σοβαρή, διευκρινίζει τα όρια της τεχνολογίας και δεν αγνοεί το θέμα.

Μανώλης

δεν μπαίνω στο twitter οπότε νιώθω ασφαλής!!! χαχαχα!!!!

Αν δε το κάνεις καλά μη το βάλεις στη συσκευή σου μόνο και μόνο επειδή το έχουν οι άλλοι!!! 😉

drlove

Face id από τα lidl,χαχαχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.