CIRP: Αυξάνεται το ποσοστό όσων αλλάζουν από Android σε iOS

android to iphone switching, CIRP: Αυξάνεται το ποσοστό όσων αλλάζουν από Android σε iOS

Στο ερώτημα Android ή iOS, ο καθένας έχει την προσωπική προτίμηση, όμως η εταιρεία Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) πραγματοποίησε μια έρευνα, τα ευρήματα της οποίας δείχνουν ένα ενδιαφέρον trend όσον αφορά στο iPhone της Apple.

Η έρευνα βασίστηκε σε 500 άτομα, τα οποία αγόρασαν iPhone, iPad ή Mac το προηγούμενο τρίμηνο (Απρίλιος- Ιούνιος 2017). Φάνηκε ότι οι καταναλωτές έχουν ακόμη έντονο ενδιαφέρον για το iPhone και αυξάνεται το ενδιαφέρον τους για το Plus μοντέλο.

android to iphone switching, CIRP: Αυξάνεται το ποσοστό όσων αλλάζουν από Android σε iOS

Στο τρίμηνο που έληξε τέλη Ιουνίου, οι πωλήσεις των iPhone Plus υπολογίζεται πως ήταν μεταξύ 38% και 42%, επί του συνόλου των πωλήσεων iPhones. Το ίδιο διάστημα πέρσι το ποσοστό ήταν στο 32%. Όσο για το iPhone 7, η αφαίρεση της 3.5 χλστ. θύρας ακουστικών δεν φαίνεται να λειτούργησε ανασταλτικά όσον αφορά στις πωλήσεις του. Τα iPhone 7 και 7 Plus έκαναν το 81% των συνολικών πωλήσεων iPhones.

Από τους συμμετέχοντες, το 34% που αγόρασε νέο iPhone, προέρχεται από ένα αρκετά παλαιότερο/ μικρότερο μοντέλο (iPhone 5s / 5c / SE), το 32% από iPhone 6 ή 6 Plus, το 10% από iPhone 6s ή iPhone 6s Plus.

android to iphone switching, CIRP: Αυξάνεται το ποσοστό όσων αλλάζουν από Android σε iOS

Άνοδο παρουσιάζει και ο αριθμός χρηστών που έρχεται από το Android. Ενώ για τα προηγούμενα τρία τρίμηνα, το ποσοστό ήταν 14% με 17% επί των πωλήσεων iPhone, το περασμένο τρίμηνο ανέβηκε στο 20%, σύμφωνα πάντα με την CIRP.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

λογικό μιας και ποιος χρειάζεται παραπάνω από 16/32/64 αποθηκευτικού χώρου σε προσιτή τιμή!!!

επίσης γιατί να δώσεις λίγα λεφτά για να πάρεις μεταχειρισμένο κινητό του 2014;;;; δώσε 300 ευρώ και πάλι καλά να λες!!!!

χαχαχαχα!!!!! (πλακίτσα κάνουμε)

Το 20% που αναφέρει η “έρευνα” στα 500 άτομα δείγμα δεν είναι και τόσο αξιόπιστο και επίσης σε ποια χώρα έγινε αυτή η μέτρηση;;;; Δε λέω, αξιόλογα τα κινητά του Μήλου, αλλά χωρίς γενναία επιδότηση από το πάροχο σου δύσκολα τα “σκας” για μια από τις συσκευές της!!!!

Agnostos13

@Μανώλης:
Ενταξει…στο εξωτερικο με τις επιδοτησεις των παροχων αγοραζεις ανετα ναυαρχιδα χωρις να δωσεις δεκαρα. Οποτε ειναι πιο ευκολο να επιλεξεις οταν η τιμη δεν σε ενδιαφερει. Στην Ελλαδα παλι σου βαζουν και καπελο αν πας να παρεις σκετη συσκευη!

wave

Αυτή η καραμέλα που μερικοί νομίζετε ότι στο εξωτερικό οι ναυαρχίδες χαρίζονται όταν κάνεις ένα οποιοδήποτε συμβόλαιο !!!!! Τί νομίζετε ότι κάνεις ένα συμβόλαιο των 20 ευρώ και παίρνεις τσάμπα μια ναυαρχίδα!!! Για ηλίθιους τους περνάτε. Αν ήταν έτσι όλος ο κόσμος θα είχε ναυαρχίδες. Μη μας τρελαίνετε. Τα συμβόλαια είναι το λιγότερο των 50 ευρώ και άνω μηνιαίως και για διετή παραμονή και πάλι τσάμπα δεν τα παίρνεις. Οι εταιρίες κινητής δεν κάνουν αγαθοεργίες στο εξωτερικό ξέρετε.

Asos206

Αδερφέ μιας και μένω στο εξωτερικό απλά να σου πω ότι ναι, όντος σχεδόν τσάμπα το παίρνεις, κατά πρώτον δε δίνεις ποτέ κάποιο ποσό πάρα διαλέγεις μόνο συμβόλαιο, και κατα δεύτερων το ποσό που δίνεις το μίνα ακόμα και για ένα ακριβό συμβόλεο με το χαμηλότερο μισθό να έχεις είναι παραλίγο τσάμπα.

wave

Μα δεν λέμε κάτι διαφορετικό αυτό είπα και εγώ ότι δεν στο δίνουν τσάμπα, στο πάνε πακέτο με ακριβό συμβόλαιο και για πολλούς μήνες. Άρα που είναι η αντίθεση?
Τώρα αν στο εξωτερικό δεν υπάρχει ανεργία, όλοι παίρνουν πολύ υψηλούς μισθούς, όλοι είναι άνετοι οικονομικά και όλοι κυκλοφορούν με ναυαρχίδες των 800 και 1000 ευρώ στο χέρι γιατί τα μηνιαία πάγια όσο υψηλά, τους φαίνονται αστεία, τί να σου πω μακάρι και καμία αντίρρηση….. άλλωστε εσύ μένεις εκεί και ξέρεις καλύτερα

Asos206

Το δεύτερο που είπες, για παράδειγμα να σου πω ότι ο εβδομαδιαίως μισθός κατώτερος είναι 650 με 700 $ ένα καλό συμβόλεο, για να πάρεις το τοπ κινητό είναι 90$τον μίνα. Και φυσικά έχει μέσα και καμιά 10αρια GB Internet και απεριόριστα.

ChrisGR

@Asos206 σε ποιά χώρα ?????

ChrisGR

Αν υπήρχε linux για smartphone, χωρίς άχρηστες προεγκατεστημένες εφαρμογές, με ενα απλό playstore
1)Δεν θα είχαμε ανάγκη κάποιο τέρας επιδόσεων γιατι θα έχει ελάχιστες απαιτήσεις
2)Θα ήμασταν ασφαλείς
3)Θα είχαμε δυνατότητες διαχειριστή (αυτό αφορα προγραμματιστές)
4)Θα μας έφτανε άνετα ο αποθηκευτικός χώρος των 4gb ή και των 2gb καθώς το λειτουργικό δεν θα είναι μεγαλύτερο των 200mb
5) θα μπορούσε να λειτουργήσει και με 512mb ram σχετικά γρήγορα ή και με 206mb με μερικά κολλήματα

Αλλά θα θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο γιατί
1)Το λειτουργικο θα πρέπει να διαμορφόνεται ξεχωριστά για κάθε μοντέλο συσκευής
2)Θα πρέπει εταιρείες παιχνιδιών να φτιάξουν παιχνίδια συμβατά με την συγκεκριμένη έκδοση linux για να υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο να πας σε linux

Συμπερασματικα, το να υπήρχε μία έκδοση linux για καθε κινητή συσκευή θα ήταν πολύ χρήσιμο καθώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μία μέτριων δυνατοτήτων συσκευή του 2014 με μικρά κολλήματα αλλα με την τελευταία έκδοση του λειτουργικόυ. Πόσο μάλλον να υπήρχε και κατάστημα εφαρμογών και να υπήρχαν αρκετές βασικές εφαρμογές θα ήταν το καλύτερο λειτουργικό.

Nikos

Οπως εχει γραφτει το αρθρο δινει την εντυπωση οτι το market share του iphone αυξανεται σε σχεση με το android το οποιο ομως ειναι λαθος! Τα στατιστικα δειχνουν περιπου 82% android και 17% iphone με το ποσοστο του iphone να μειωνεται καθε χρονια!

Απλα ειναι λογικο αν εξετασει κανεις την προελευση του 17% να εχει περισσοτερους απο android μιας και σε καθε δειγμα το android ανεβαινει και τα λοιπα blackberry windowsphone κλπ τεινουν στο 0%

forneverarrow

Παράξενο… Τα ποσοστά όσων προέρχονται απο 6/6 plus και 6s/6s plus στανουν μαζί το 42%. Εμένα αυτό μου λέει ότι η πολιτική της Apple την τελευταία τετραετία δεν πέτυχε, δεδομένου ότι το 34% όσων μεταπηδούν απο τα παλιά ή μικρά iPhone είναι αισθητά μικρότερο. Μήπως ο μέσος iPhone user προτιμά μικρότερες συσκευές ή μήπως τα 6αρια iPhone δεν έπεισαν παίζοντας το παιχνίδι του Android (μεγάλες -λέμε τώρα- οθόνες);; Ας μην ξεχνάμε ότι η Apple ακόμα (τουλάχιστον μέχρι να δούμε τα φετινά) έχει τις κατώτερες οθόνες, και σε μέγεθος και σε ανάλυση, ενώ το screen to body ratio του iPhone προκαλεί γέλια. Να δείτε ποσό θα ανέβουν τα παραπάνω ποσοστά σε λίγους μηνες που θα βγουν τα νέα iPhone, και μέσα στην πίτα θα δεσπόζει και το 7αρι! Όσο για το Android, δεν βλέπω εν έτη 2017 το λόγο για να πάω σε iPhone ως Android user. Απλά δεν βγάζει νόημα! Αν κάποιος χρησιμοποεί Android σε φτηνή συσκευή και έχει παράπονα δεν παίζει να πάει σε iPhone για να βρει την υγειγιά του, γιατι προφανώς δεν θα θέλει/μπορεί να το αγοράσει. Απο την άλλη, έχοντας οποιοδήποτε flagship Android απλά θα πρέπει να είσαι κάτι απο τα παρακάτω για να αλλάξεις: α)… Συνέχεια »

Chris_BMW

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις των εταιριών στη Γερμανία τουλάχιστον που μένει κ εργάζεται ο Αδερφος μου πλήρωσε για το 64αρι I phone SE 100€ μπροστά και 39.99 το μήνα για 2 χρονια στη Vodafone.
Οι παροχές του ειναι απεριόριστα σε ολα τα δίκτυα με 2 GB Internet κ οταν τελειώσουν τα 2 GB απεριόριστο internet αλλα χαμηλής ταχύτητας ..
Τη θεωρώ καλη προσφορά δεδομένων κ των εκει μισθών αλλα κ των εδω τιμών σε εταιρίες .. π.χ εγώ πληρώνω 50.40 € με 1500 προς όλους 5 Gb internet κ 24 αρι με απεριόριστα στο σπίτι πλην όμως δεν πήρα κανένα τηλέφωνο ….

bezilys

Γιατί κάποιος να πάει από το Android στα iPhone δεν έχω καταλάβει? Δηλαδή από κει που εισουν σε ένα ελεύθερο λογισμικό πας σε ένα κλειστό και ξοδεύοντας περισσότερα λεφτά?!

wave

@chris γιαυτο ειπα πιο πανω, ας μην εχουμε την εντυπωση πως στο εξωτερικο χαριζουν ναυαρχιδες γιατι αν τα 40 περιπου ευρω τα πολλαπλασιασουμε επι 24 και βαλουμε και τα 100 ευρω μας κανει ενα πολυ σημαντικο ποσο! Θεωρω οτι με το παγιο που πληρωνεις δεν σου δοθηκε επιδοτηση επειδη εχεις τα παντα απο επικοινωνια. Να καταλαβουμε οτι ολοι κοιτανε να βγαλουν

Powertechnicks

Όταν το iphone είχε μικρή οθόνη, οι οπαδοί του μιλούσαν για τον ανθρώπινο αντίχειρα. Όταν μεγάλωσε η οθόνη, οι οπαδοί του ξαφνικά σταμάτησαν να έχουν θέμα με τον αντίχειρά τους.. Όταν είχε μείνει πίσω στην κάμερα, οι οπαδοί του δεν νοιάζονταν. Όταν βελτιώθηκε η κάμερά του, οι οπαδοί του νοιάστηκαν. Το ίδιο θα συμβεί με το fast charging, το wireless charging, τα μηδαμινά bezels, την κάμερα σε χαμηλό φωτισμό και τις oled οθόνες υψηλής ανάλυσης. Όταν τα αποκτήσει αυτά το iphone, ως δια μαγείας οι οπαδοί του θα τα λατρέψουν και δεν θα κάνουν κουβέντα για το ότι όλα αυτά τα χρόνια τα στερούνταν πληρώνοντας μάλιστα περισσότερα χρήματα. Γνωστή η ιστορία του iphone , γνωστός και ο τρόπος σκέψης των αγοραστών του…

Enzo

Εγώ ήμουν από αυτούς που είχαν σταθερά android και συγκεκριμένα Samsung για πολλά χρόνια (S3, NOTE 3, S6 Edge) και το γύρισα σε iphone 7. Η αφορμή ήταν το συμβάν με το ΝΟΤΕ 7, που θεωρώ παντελώς απαράδεκτο για μια εταιρία σαν την Samsung. Κινεζιές τύπου Huawei και Xiaomi, μου ειναι αδιανόητο να πάρω οπότε δοκίμασα το 7άρι. Απλά δεν ξαναγυρίζω πίσω. Όλα δουλεύουν άψογα (ακόμα και κοινές εφαρμογές δουλεύουν καλύτερα στο iphone).

Επιπλέον ο ανταγωνισμός με τα android έχει οδηγήσει σε σημαντικές προσθήκες στο iphone (πχ widget, file manager στο ios 11 κοκ). Οπότε σίγουρα δεν μου λείπει τίποτα από τα android.

Αν δοκιμάσετε την αλλαγή θα καταλάβαιτε

George

Στο εξωτερικό η τιμή εξαρτάται από τον πάροχο και από την στιγμή του χρόνου που θα προχωρήσεις στην αγορά του κινητού. Στο πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας του μοντέλου, άμα βάλεις κάτω τις τιμές και τις υπολογίσεις σε βάθος διετίας που διαρκεί το συμβόλαιο μαζί με τα ψιλά γράματα καθώς συνήθως το πάγιο διαφέρει στον δεύτερο χρόνο (σε σχέση με τον πρώτο το οποίο διαφημίζουν παντού) τότε καταλήγεις να πληρώνεις το κινητό στην ουσία σε άτοκες δοσεις στην κανονική του τιμή απλά σε βάθος διετίας. Εκεί που γίνονται τα πράματα ενδιαφέροντα ειναι μετά το 1ο εξαμηνό κυκλοφορίας του εκάστοτε μοντέλου, στις περιόδους προσφορών καθώς και λίγο πριν κυκλοφορήσει η επόμενη ναυαρχίδα. Εκει μπορείς κάλλιστα να χτυπήσεις το κινητο με συμβόλαιο σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το αν έπαιρνες την συσκευή μόνη της.

Chris_BMW

@George

Φίλε μου το μονο σίγουρο ειναι πως το περνούν το εκάστοτε τηλέφωνο σε πολυ καλη τιμή .Στο παράδειγμα του αδερφού μου ο οποίος πήρε το SE 64 GB -με τιμή πώλησης στη Γερμανία ένα μήνα αφότου κυκλοφόρησε στα 579€ – με 100€ κ για δυο χρονια 39.99€ .Του βγαίνει δηλαδή αν αφαιρέσεις τη συσκευή 10€ το μήνα για απεριόριστα σε ολα τα δίκτυα της Γερμανίας + 2GB internet κ οταν τελειώσουν αυτά απεριόριστο internet αλλα χαμηλής ταχύτητας .
Πες μου στην Ελλάδα ποιος πάροχος σου δίνει σε συμβόλαιο αυτά σε αυτήν την τιμή ;; Δεν υπάρχει πουθενά .. Μη λέμε ο,τι θελουμε ..
Εγώ πληρώνω 50€ κάθε μήνα (+ 24 αρι internet σπιτιού) κ πλήρωσα κ 640€ το 6s ένα μήνα αφότου βγήκε .. Αν κανεις τις πράξεις για δυο χρονια θα καταλάβεις ποιος ειναι κερδισμένος κ ποιος όχι ..

George

@Chris_BMW

Όπως γράφεις και εσύ, τις υπηρέσιες πάιρνουν σε πολύ καλή τιμή. Η τελική τιμή της συσκευής παραμένει ουσιαστικά αντίστοιχη του καταστήματος στην Γερμανία. Υπο προυποθέσεις φθηνότερη μέσω προσφορών που περιέγραψα. Άμα πας επίσης και αγοράσεις το πακέτο υπηρεσία + κινητό μέσω ίντερνετ από τους μεγάλους παρόχους (όχι στο φυσικό κατάστημα) ή από τους μικρότερους που δραστηριοποιούνται κυρίως μεσω των online shops τότε κερδίζεις παραπάνω. Τονίζω οτι η συζήτηση πάει στην τιμή και ποιότητα υπηρεσίας και όχι στην συσκευή. Αυτό είναι άλλη μεγαλύτερη κουβέντα καθώς οι τιμές στην Ελλάδα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι τουλάχιστον ληστρικές…

james

@George τι σημασια εχει αν παιρνεις φθηνοτερα την υπηρεσια ή τη συσκευη αφου το συνολικο πακετο βγαινει πολυ φθηνοτερα;

Εδω δε συμφερει καν να παρεις συσκευη με επιδοτηση. Μια φορα που καθησα και υπολογισα μου εβγαινε φθηνοτερα να κανω συμβολαιο χωρις συσκευη και να την αγορασω ξεχωριστα απο αλλο καταστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.