Corning Gorilla Glass 4, υπόσχεται οθόνες που αντέχουν τις πτώσεις

Όταν σου πέσει το κινητό από τα χέρια ειδικά από μεγάλο ύψος οι πιθανότητες να επιβιώσει η οθόνη του δεν είναι πολλές και όταν μιλάμε για κινητό 500 και 600 ευρώ τότε υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Corning υπόσχεται να βάλει τέλος στο πρόβλημα των πτώσεων με τη νέα επικάλυψη Gorilla Glass 4 που ανακοίνωσε σήμερα.

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει το Gorilla Glass στα smartphones και tablets τους, βλέπε Samsung, LG, HTC, Motorola και Microsoft. Η Corning τώρα αναφέρει ότι το νέο Gorilla Glass είναι πιο ανθεκτικό και έχει σχεδιαστεί να αντέχει στις κακουχίες στις οποίες βάζουμε συχνά τις συσκευές μας να περνάνε. Κύριος στόχος είναι οι πτώσεις, οι οποίες ομολογουμένως είναι συχνό φαινόμενο.

Οι ερευνητές της Corning παρατήρησαν ότι όταν η οθόνη έρθει σε απευθείας επαφή με το έδαφος τότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει. Έτσι πραγματοποίησαν εργαστηριακά τεστ με το Gorilla Glass 4 σε ύψος ενός μέτρου και παρατηρήθηκε ότι πάνω από το 80% των Gorilla Glass 4 επιβίωσε χωρίς να πάθει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυο φορές πιο ανθεκτικό από το περσινό Gorilla Glass 3 και άλλα γυαλιά. Ακόμη βέβαια δεν μιλάμε για την απόλυτη προστασία από πτώσεις αλλά οι πιθανότητες να επιβιώσει το επόμενο σου phablet όταν σου πέσει από τα χέρια είναι πολύ μεγαλύτερες.

Το Gorilla Glass 4 έχει βελτιωθεί για να είναι πιο ανθεκτικό στη φθορά αλλά παράλληλα να έχει την ίδια οπτική διαύγεια με τις προηγούμενες εκδόσεις.

gorilla glass 4, Corning Gorilla Glass 4, υπόσχεται οθόνες που αντέχουν τις πτώσεις

gorilla glass 4, Corning Gorilla Glass 4, υπόσχεται οθόνες που αντέχουν τις πτώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
κωστας

“Οι ερευνητές της Corning παρατήρησαν ότι όταν η οθόνη έρθει σε απευθείας επαφή με το έδαφος τότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει”… Οι ανθρωποι εκει στην corning πρεπει ξοδεψαν πολλα εκατομμυρια σε ερευνα, να ελυσαν δυσνοητες μαθηματικες εξισωσεις και να σπαταλησαν απειρο χρονο εργαστηριακων δοκιμων για να καταληξουν σε αυτο το συμπερασμα…Σπαει η οθονη οταν πεσει απευθειας στο εδαφος φοβερο..(και το νερο στην καταψυξη γινετε παγος..εντυπωσιακο..1+1=2)..Να ναι καλα το marketing!!

Χρηστος Σαμ

Χαχαχαχαχα γ@μησε το σχόλιο σου!!!

Kostas

Η περιγραφη-μεταφραση μπαζει λιγο…Δες εδω αν θες σωστη πληροφορηση https://www.corninggorillaglass.com/en/news/news-releases/303 . Εισαι λιγο απολυτος στις αποψεις σου. Λες να μην κανουν σοβαρες ερευνες εκει περα? Απλα να ριχνουν τζαμια ολη μερα για να δουν ποιο ειναι το καλυτερο? Ειναι τυχαια η ολη πορεια της εταιρειας αυτης? Φυσικα και το marketing παιζει ρολο, αν ηταν ετσι τοτε να μην ανακοινωνε κανεις τιποτα! Οταν σε μερικα χρονια το τζαμι δεν θα σπαει οταν πεφτει κατω, θα εξακολουθεις να πιστευεις το ιδιο?

tiamat

Και εκεινοι κατεχουν τεχνολογια απολυτης προστασίας κατα την πτωση οχι στο 80, αλλα στο 100%, αλλα για λογους μαρκετινγκ δε την περνανε με τη μια στα κινητα ,ωστε να ερθει το gorilla glass 5,6,7 και ουτω καθεξής.

Οτι γινεται και με τις οθονες, τους επεξεργαστες,τις καμερες, τις μπαταριες δηλαδη!

man7

Κώστα,κάθε φορά που το διαβαζω,κλαίω

Kostasgiannena

@tiamat συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε… Έτσι ακριβώς είναι…!! 😉

Makis

@ κωστας :))) +10!

Pro

χαχαχα
tiamat
τι λες

κωστας

Φιλε κωστα, το υπεθεσα εξαρχης οτι λογικα καπου στη μεταφραση χαθηκε το νοημα αλλιως υποτιμουν τη νοημοσυνη μας και σ ευχαριστω για την πληροφορηση…Δεν ειμαι απολυτος γιατι αν καταλαβες καλα το σχολιο μου ηταν καθαρα σατιρικο για να γελασουμε και λιγο, μην τα περνουμε ολα τοις μετρητοις…λογικα οι υπολοιποι που το διαβασαν το καταλαβαν…εσυ γινεσαι λιγο απολυτος κανοντας μου αυτες τις δηθεν εξυπνες ερωτησεις (λες να σπανε γυαλια ολη μερα? και τι θα λεω αν καποια μερα το τζαμι δεν σπαει?) Μακαρι μια μερα το γυαλι να μη σπαει, φιλος της τεχνολογιας ειμαι και γω!! Φιλικα παντα.

Kostas

Αυτο ακριβως που περιγραφεις ισχυει και για μενα. Γραφω κατι “υπερβολικο” για να τονισω τη λανθασμενη αποψη. Ετσι ειναι ευκολοτερα αντιληπτη η σωστη. Δεν κανω τον εξυπνο ουτε εγραψα “εξυπνες” ερωτησεις, απλα ειμαι καπως σαρκαστικος. Αυτο που εσυ περιγραφεις ως σατυρικο.

ster

ο tiamat καλα τα λεει,και δυστυχως οσο και αν δεν μας αρεσει ετσι ειναι.
δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα οι μεγαλες πολυεθνικες.
Το πανε σιγα σιγα, γενια γενια για να μην υπαρχει συμβατοτητα με την προηγουμενη και να πουλανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Corning featured Gorilla Glass

Gorilla Glass Victus: Προσφέρει αντοχή από γρατσουνιές και πτώσεις έως και 2 μέτρων

Η εταιρεία φαίνεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη όχι απλός γυαλιού που θα αντέχει σε πτώσεις, αλλά και σε γρατζουνιές.

Business Apple Corning

Apple: Επενδύει $250 εκ. στην Corning για μελλοντικά καινοτόμα προϊόντα

Η Apple επενδύει για ακόμη μία φορά χρήματα αξίας $250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Gear Corning

Astra Glass: Η Corning θα παρουσιάσει ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις

Η Corning βρίσκεται στο Display Week και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν, το Astra Glass, το οποίο είναι για tablets, notebooks, και τηλεοράσεις.

Smartphones Corning Gorilla Glass Samsung

Χωρίς Gorilla Glass το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung;

Ο CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, είχε δηλώσει πως το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 με την οθόνη του να μην είναι τόσο ανθεκτική όσο θα θέλαμε να είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.