DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητό

Ο David Mellis, ένας από τους μηχανικούς πίσω από την πλατφόρμα Arduino, έδωσε στην δημοσιότητα τα σχεδιαγράμματα για το… δικό του κινητό τηλέφωνο, που με αρκετό χρόνο και υπομονή μπορεί ο καθένας να φτιάξει εφόσον… πιάνουν τα χέρια του με κόστος περίπου 200 ευρώ. Ο David Mellis χρησιμοποίησε ως βάση το Arduino GSM Shield, το οποίο επιτρέπει σε κατασκευές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Arduino να έχουν πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιώντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Βεβαίως έπρεπε να επεκτείνει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες του, τόσο σε hardware όσο και σε software για να μπορέσει να υποστηρίξει μία βασική οθόνη, τα κουμπιά για το πληκτρολόγιο, το μεγαφωνάκι και το μικρόφωνο και βεβαίως το περιβάλλον χρήσης.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του είναι ένα κινητό τηλέφωνο με βασικές λειτουργίες, που μπορεί να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις, να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα κειμένου, να αποθηκεύει στην μνήμη του ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς και βεβαίως να εμφανίζει την ώρα.

DIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητόDIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητόDIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητόDIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητόDIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητόDIY cellphone, DIY cellphone, Φτιάξε το δικό σου κινητό

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Για ποιο λογο να προσπαθησω να φτιαξω ενα αρχαιο τηλεφωνο??
Να μου εδινε καποιο μαγαζι επιλογες απο hardare κ να προσπαθουσα να τις συνδυασω κ να φτιαξω εφοσον εχω τα εργαλεια κ μπορω ενα συγχρονο κινητο δεν θα ελεγα οχι…
Κ μετα ας πληρωναμε αδειες στις εταιρειες λογισμικου στο ιντερνετ για να εγκαταστησουμε το software.. Κ φυσικα την αναβαθμιση να την χρεωνομασταν αναλογως κ για οσο θελουμε κ γινεται να την εχουμε επ’αοριστον

Κοstas K.

Ikea phone! 😛

jonjon

Αυτονομία θα έχει κάνα μήνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.