Έρευνα: Ρώσοι ερευνητές χρησιμοποιούν ΑΙ για να προβλέψουν τη διάρκεια ζωής

έρευνα ρώσοι ερευνητές ai αλγόριθμος διάρκεια ζωής θνησιμότητα, Έρευνα: Ρώσοι ερευνητές χρησιμοποιούν ΑΙ για να προβλέψουν τη διάρκεια ζωής

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας δημιούργησαν έναν αλγόριθμο ο οποίος μέσω τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί δεδομένα από τα smartphone και smartwatch που έχουμε, και μέσω εφαρμογής γίνεται μια εκτίμηση για τη διάρκεια ζωής του κάθε χρήστη.

Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα για να βρούν βιολογικά μοτίβα κίνησης μέσα από μια μεγάλη βάση δεδομένων και τα συσχέτισαν με τη διάρκεια ζωής και τη γενική κατάσταση της υγείας του καθενός. Δεν πρόκειται για απλά μια καταγραφή βημάτων και άσκησης, αλλά πόσο συχνά είμαστε ενεργοί ή μη, δηλαδή πόσο συχνά γυμναζόμαστε, πόσες ώρες κοιμόμαστε την ημέρα και τι βάρος έχουμε.

Οι ερευνητές “εκπαίδευσαν” το νευρωνικό δίκτυο για να μπορεί να προβλέψει τη βιολογική ηλικία και το κίνδυνο θνησιμότητας των συμμετεχόντων από τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα. Στη συνέχεια μέσω αλγόριθμου βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη, οι ερευνητές κατάφεραν να πετύχουν το συσχετισμό όλων των δεδομένων και το αποτέλεσμα ήταν πολύ βελτιωμένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα που αναπτύχθηκαν για τον ίδιο σκοπό.

Αυτά σε συνδιασμό με την ηλικία μας και την καταγραφή του τρόπου ζωής μας, καταγράφονται σε εβδομαδιαία βάση και γίνεται μια εκτίμηση του πόσο θα ζήσουμε ενώ κάνουμε ό,τι πρέπει για να διαφυλάξουμε την υγεία μας και να κάνουμε κάτι πραγματικά ουσιαστικό για τον εαυτό μας. Υπάρχει η σχετική εφαρμογή στο app store της Apple με την ονομασία Gero Lifespan, η οποία δεν δίνει μια πλήρη εικόνα της υγείας μιας και δεν περιλαμβάνει συνήθειες διατροφής και άλλους παράγοντες που επιστημονικά δείχνουν την κατάσταση της υγείας μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) στην εφαρμογή αυτή είναι πιο αποτελεσματική από τις προηγούμενες εφαρμογές της, και θα ήταν χρήσιμη για την κατασκευή ακόμα μεγαλύτερης ακρίβειας μοντέλων υγείας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και στην ανάπτυξη πιθανών “θεραπειών” κατά της γήρανσης.

έρευνα ρώσοι ερευνητές ai αλγόριθμος διάρκεια ζωής θνησιμότητα, Έρευνα: Ρώσοι ερευνητές χρησιμοποιούν ΑΙ για να προβλέψουν τη διάρκεια ζωής

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tzonaros

για όσους φοβούνται τον θανατο καλο ειναι

@papaki

Ο άνθρωπος δεν είναι κανονικά χαζός για να καταλάβει ότι πρέπει να προσέχει για να προστατεύει τον ίδιο του τον εαυτό σε όλα όσα τον οφελούν για να ζει καλύτερα. Δεν περιμένουμε από τα μηχανήματα αλλά από εμάς και μόνο. Για αυτό ελευθέρωσε τον εαυτό σου και δώσε έναν άλλον αέρα στην ζωή σου. Για εσένα με εσένα στην ζωή. ☺

NtinosMD

Μολις κατοχυρωσες οτι εισαι σε σχεση αυτονατως 10 χρονια λιγοτερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.