Ericsson, 9,3 δισεκατομμύρια οι συνδρομητές κινητής έως στο 2019

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να φτάσουν τα 9,3 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο έως στο 2019. Το 60%, δηλαδή περίπου 5,6 δισεκατομμύρια θα αφορούν συνδρομές για smartphones.

Για την υποστήριξη της χρήσης των smartphones, τα δίκτυα WCDMA/HSPA αναμένεται να καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2019. Επιπλέον, περίπου τα δύο τρίτα (65%) του παγκόσμιου πληθυσμού θα καλύπτεται από δίκτυα 4G/LTE.

Αυτή τη στιγμή τα smartphones αντιπροσωπεύουν περίπου το 25 με 30% του συνόλου των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας, και αποτελούν την πλειοψηφία (55%) των κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Επίσης, η διακίνηση δεδομένων από έξυπνες κινητές συσκευές θα αυξηθεί κατά 10 φορές μεταξύ 2013 και 2019, φτάνοντας τα 10 exabytes. Η διακίνηση βίντεο αυξάνεται κατά 55% σε ετήσια βάση και θα αποτελεί περισσότερο από το 50% των διακινούμενων δεδομένων ενώ η κοινωνική δικτύωση και οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα αντιπροσωπεύουν αμφότερες περίπου 10% το 2019.

Ericsson, Ericsson, 9,3 δισεκατομμύρια οι συνδρομητές κινητής έως στο 2019

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.