Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android

Essential Android Andy Rubin, Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android

Ύστερα από μήνες εικασιών, ο Andy Rubin, “συνδημιουργός” του Android, αποκάλυψε επιτέλους το smartphone που ετοίμαζε εδώ και καιρό με την νέα του εταιρεία, την Essential. Ονομάζεται Essential Phone.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, βλέπουμε ότι η οθόνη “διακόπτεται” από την μπροστινή κάμερα, αλλά ότι η συσκευή δεν φέρει ούτε καν logo, δίνοντας έμφαση στη λιτότητα. Η κατασκευή του συνδυάζει τιτάνιο και κεραμικό γυαλί, κάτι που σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό, έναντι των ανταγωνιστών του που χρησιμοποιούν αλουμίνιο.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επεξεργαστή Snapdragon 835, 4GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB, μπαταρία 3040mAh και οθόνη 5,7 ιντσών. Για λειτουργικό θα φοράει το Android 7.1.1 Nougat.

Essential Android Andy Rubin, Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android

Η διπλή κάμερα στην πίσω όψη υιοθετεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η Huawei στα P9 και P10, όπου ο ένας φακός έρχεται με φίλτρο χρώματος RGB και ο άλλος χωρίς και δίνει μονοχρωματικές εικόνες. Η μπροστινή κάμερα έρχεται με ανάλυση 8MP και έχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K.

Σύμφωνα με το The Verge, το τηλέφωνο δεν έχει την είσοδο για τα ακουστικά ακολουθώντας τα βήματα της Apple, αλλά ποντάρει στο USB –C και στο Bluetooth. Έχει τουλάχιστον αντάπτορα (Headphone dongle), προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας.
Essential Android Andy Rubin, Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android

Επιπλέον, με 50 δολάρια παραπάνω, μπορείτε να αποκτήσετε και μια πρόσθετη κάμερα 360 μοιρών, UHD (3840×1920) στα 30 fps, η οποία μπαίνει στο πάνω μέρος του κινητού. Στα πρόσθετα περιλαμβάνονται μια βάση φόρτισης, ένα μαγνητικό connector και Wireless Data Transfer. Ένα σκεπτικό δηλαδή παρόμοιο με τα Moto Mods. Τα αξεσουαρ θα συνδέονται μαγνητικά μέσω μεταλλικών pogo pins.

Essential Android Andy Rubin, Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android
Essential Android Andy Rubin, Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android
Θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, γκρι, άσπρο και Ocean Depths (που από τις εικόνες εικάζουμε ότι πρόκειται για κάποια απόχρωση του χρυσού).

Αρχικά το Essential Phone θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με τιμή στα 699 δολάρια ή 749 δολάρια για όσους θέλουν και την πρόσθετη κάμερα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Φοβερο απλα

bezilys

Ενδιαφέρον συσκευή που διαθερει από τα άλλα στο σχεδιασμό ίσως το μόνο μείον να είναι η θύρα τον ακουστικών που έχει αφαίρεση

Agnostos13

Τιτανιο και κεραμικο νομιζω θα ειναι τα υλικα που θα αντικαταστησουν στο μελλον αλουμινιο και γυαλι…
Κατα τα αλλα προτιμω το pixel που ειναι και το original!

NZ

Ωραίο smartphone!

George

Ωραίο αλλά δε θέλει κ να το πολύ λειτουργείς ο μπαμπάς μάλλον.τι μπαταρία είναι αυτή για τέτοια οθόνη;

Dimitris F.

Ωραιο αλλα με χαλαει λιγο που η οθόνη κοβεται λογω της μπροστινής καμερας.

Panos7GR

Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο
Ερωτεύτηκα! 😍

ΦΝ

Πραγματι ένα όμορφο κινητό με ιδιαϊτερα ανθεκτικά υλικα και ισχυρό σε χαρακτηριστικά και μνήμη 128 GB. Αναμένω να το δω απο κοντά…

JohnWave

Όμορφο και δυνατό είναι αλλά το ότι παρεμβάλλεται η κάμερα στην οθόνη δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το ίδιο και η απουσία θύρας ακουστικών. Ερωτηματικό όσο αφορά κάμερα και οθόνη. Αναμένουμε αναλυτικά reviews.

Versavel

Λείπει από το άρθρο η αναφορά στις ίντσες της οθόνης. Πόσο θα είναι;

Απόστολος

Οι ίντσες οθόνης, δεν είναι γνωστές;

kassandros

5,5 in απ’ότι ότι διάβασα σε άλλο άρθρο. Ιδιαίτερο και όμορφο αισθητικά. Να δούμε τι διαθεσιμότητα θα έχει, πότε και πόσο θα στοιχίζει τελικά. Για ελλάδα το θεωρώ απίθανο να έρθει επίσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.