Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

essential phone ifixit teardown, Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

O Andy Rubin, “συνδημιουργός” του Android, ανακοίνωσε επίσημα το Essential Phone στα τέλη Μαΐου και μετά από πολλές καθυστερήσεις το κινητό ήρθε επιτέλους στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι έπεσε στα χέρια των “κατάλληλων” ανθρώπων, οι οποίοι το ξεβίδωσαν και μας δείχνουν πόσο εύκολο είναι στην επισκευή.

essential phone ifixit teardown, Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

Τα κακά νέα είναι ότι στην περίπτωση που πάθει κάποια βλάβη το Essential Phone, είναι σχεδόν αδύνατο να επισκευαστεί. Το πόρισμα έρχεται από τους ειδικούς του iFixit, έπειτα από το σχετικό teardown.

Το Essential Phone κατάφερε να πάρει βαθμολογία 1 στα 10 στην κλίμακα επισκευής του iFixit, με το 10 να σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολη η επισκευή.

Το κινητό είναι κατασκευασμένο από premium υλικά, έχει frame από τιτάνιο και κεραμική πλάτη. Η χρήση τέτοιου είδους υλικών δεν φαίνεται να βοηθά ιδιαίτερα στην επισκευή του και έπρεπε να παγώσει για να ανοίξει.
essential phone ifixit teardown, Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι, όπου χρησιμοποιούνται βίδες είναι όλες standard. Η μπαταρία βρίσκεται ασφαλισμένη σε σχετική θέση με repair-friendly συγκολλητική ουσία, αλλά αυτό είναι κάπως ανούσιο μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει κανείς εκεί.

essential phone ifixit teardown, Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

Σε γενικές γραμμές, το Essential Phone έχει μπόλικη κόλλα μέσα, η θύρα USB-C είναι συγκολλημένη στην motherboard, κάτι που κάνει δύσκολη την αντικατάσταση. Αν λοιπόν χρειαστεί επισκευή, μάλλον η αντικατάσταση είναι μια καλή λύση.

essential phone ifixit teardown, Essential Phone: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή – 1 στα 10 από το iFixit

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Λογικα θα είναι αντοχής από τα υπόλοιπα?

thanoik

Τηλέφωνο μιας χρήσης

bezilys

Σαν το κολοχαρτο ένα πράμα

ΝΙΚΟΣ

Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα. Τα καλύτερα τηλέφωνα από άποψη αντοχής, πρακτικότητας , ευκολίας επισκευής είναι τα πλαστικά, με αποσπώμενη μπαταρία και καπάκι που αγκαλιάζει τα πλαϊνά . Αλλά δεν συμφέρει τις εταιρείες αυτή η δομή ,και έκαναν τερατώδη πλύση εγκεφάλου περί premium ,κλειστά και στριμωγμένα τηλέφωνα για να τα ξαναπληρώνει ο κόσμος με το τίποτα.

giannis

Μία πτώση, σπασμένη οθόνη και το πετάς αφού ούτε η εγγύηση θα το καλύπτει. Λογική επιλογή για αγορα.

Fok

Nikos+1000
Η μεγαλύτερη απάτη είναι τα γνωστα premium κ unibody κ non removable battery. Διαπίστωσαν πόσο εύκολα μας πασάρουν ότι θέλουν και μας το πασάρουν.
Δύο φορές μου είναι αρκετές να πειστώ γι αυτό.
-Μια που το προβληματικό μου m7 για την επίσης προβληματική μπαταρία, ήθελε αντιπροσωπεία, χωρίς τηλέφωνο μια βδομάδα και κόστος εργασίας, ενώ θα μπορούσα να έχω αλλάξει μόνος μια μπαταρία μόνο με 10€ αν ήταν αποσπωμενη
-Τη δεύτερη μόλις Τώρα, που το τζάμι της οθόνης του s7 edge κάνει 310€ και είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιαχτεί αν ήταν όπως λες.
Άρα, αυτό που λες έγινε. Πλύση εγκεφάλου με γελοίες δικαιολογίες. Ακόμα και η αδιάβροχοποίηση στο s5 έδειξε ότι μόνο να μας τα πάρουν είναι ο σκοπός.

keysmith

η καλύτερη και οικονομικότερη επισκευή σε ένα iphone είναι να πάρεις ένα καινούριο ΜΗ iphone τηλέφωνο!!!

Συν τω χρόνω γίνεται ακόμα οικονομικότερη επιλογή..

alexandros

ειστε ολοι τι να πω…παιρνεις ενα τετοιο τηλ ή phone ή s8 ή τεσπα οτιδηποτε premium και κανεις μια πολυ ωραια εγγυησουλα με 50 ευρακια και ουτε θηκη δε φοραω παιδια.αν σπασει αν παρει νερο αν παρει φωτια πολυ απλα μου δινουν ενα καινουριο.αν και προσωπικα το s8plus που εχω χωρις θηκη μου εχει πεσει,το εχω βαλει σε πισινα και θαλασσα και δεν εχω κανενα προβλημα περα απο απειρες μικρες γρατσουνιες στη πλατη οι οποιες δε φαινονται πολυ.τωρα αν θα παιδευτει να το φταιξει καποιος ή αν δε φτιαχνεται πλεον δεν ειναι δικο μας προβλημα.

bezilys

@Fok η αδιάβροχοποιηση του s5 ήταν τουλάχιστον γελοία

Chris

Στα σχεδόν 4 χρόνια που βασανίζω τώρα το s5 μου μόνο γελοία δεν βρήκα την αδιαβροχοποιηση..

nikos7

@alexandros που βρηκες εσυ φιλε εγγυηση για σ8 με 50 ευρω να μας το πεις να παμε να αγορασουμε και εμεις..γιατι για το σ8 ο κοτσοβολος π.χ χρεωνει ~200 ευρο για 1 χρονο και με την πιθανοτητα αν φτασει στην αντικατασταση να μην γινει στο ιδιο μοντελο αν δεν υπαρχει.. Γενικα αν εδιναν ολοι εγγυησεις σε κινητα των 600+ ευρω με 50 ευρω, λες να αγοραζαμε ολοι θηκες και τζαμια που φτανουν συνολο ~50 ευρω?

alexandros

νικο7 ρε φιλε βαριεμαι να εξηγω σε εσας που δε γκουγκλαρετε καν τη βλακεια που λετε ή εστω να κανετε μια ερωτηση σε ενα καταστημα αλλα τεσπα.στο kaizershop και σε πολλα online.στο γερμανο με απο 20 εως 40 ευρω μαλιστα. εγω προσωπικα εχω με 100 ευρω απο το κωτσοβολο για ενα χρονο μεχρι 2 αντικαταστασεις κινητου και οσες επισκευες χρειαστει αν και εχω την αισθηση οτι το εκανε 120 ευρω φετος.παρολα αυτα για θραυση οθονης εχει με πολυ λιγα λεφτα στην αγορα.που ακουσες εσυ το 200 σε ολο το συμπαν δε ξερω.

ΤΝ

Οπότε να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή που θα δίνουμε από 50 η 100 ευρώ παραπάνω; Δηλαδή Ν σκάνε και για ασφάλεια συσκευής. Ρε δεν πάμε καλά. Πολύ άνετους μας βλέπω να το παιζουμε

nikos7

@alexandros φιλος πηρε το σ8 πριν 1.5 μηνα απο κοτσοβολο και η εγγυηση που εβαλε του κοστησε 200 ευρο κοντα για 1 χρονο. και η επισκευη παντα προηγειται της αντικαταστασης που ειναι η τελευταια επιλογη. και αν διαβασεις τους ορους του κοτσοβολου θα δεις οτι σου λεει οτι η αντικατασταση μπορει να γινει με αλλο μοντελο απο αυτο που αγορασες. Νοημον ανθρωπος εισαι φανταζομαι, αν πιστευεις οτι με 20 ευρο εγγυησεις θα καλυψουν επισκευες στη σαμυ πχ εισαι γελασμενος, σε κανα μαγαζακι της ομονοιας θα τα πηγαινουν και θα βαζουν μουφα οθονες.( συμβαινει κ αυτο)

Αλεξανδρος

TN αμα δεν εισαι ανετος μη παιρνεις ναυαρχιδα ρε φιλε παρε ενα απλο κινητο με καπακι απο πισω και ολα καλα.νικος7 εμενα δε το πηρε φιλος μου εχω support 360 για τη καφετιερα μου τη τηλεοραση μου και ολα τα κινητα μου απο εδω και χρονια.support360/total-support/mobile-phones/999123–προστασία-κινητού-για-1-έτος μαθε να διαβαζεις επισης τους ορους ειναι δυνατον να εχεις s8 και να στο αλλαξουν με αλλο προιον πονανε τα μυαλα μας θα με τρελανεις.και εννοειται πως αν φτιαχνετε θα στο φτιαξουν απλα.δηλαδη λες να χαλασει το πριζακι και να σου δωσουν καινουριο κινητο.ε ρε θεε

Vasilist

Το s5 Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την αδιαβροχοποίηση 3 χρόνια βουτιές του έριχνα και δεν είχα κανένα πρόβλημα πέρα από το ότι έπρεπε να φυσήξω στην θύρα 3.5mm αν ήθελα να ακούσω μουσική αμέσως μετά την υποβρύχια φωτογραφία γιατί ήταν ανοιχτή και έμπαινε νερό.

nikos7

@αλεξανδρος οτι λεω ειναι γεγονος. το οτι το ειπε φιλος μου δν σημαινει οτι δεν σου λεω αληθεια. και επισης η κοπελα μου ειναι ταμειας στον κοτσοβολο και τα δινει με την σεσουλα τα τοταλακια, οποτε ασε με να ξερω καλυτερα απο σενα. προχτες αλλαξε απο εγγυηση j5 με j3. Aν εσυ δεν το λες αυτο downgrade τοτε οκ..! διαβασε αυτα που λεει στην πισω σελιδα της εγγυησης σου για το κινητο και τι αναφερει για αντικατασταση. αν σου λεει αντικατασταση με ιδιο μοντελο και μονο, τοτε παω πασο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.