Essential Phone: Θα μπορούσε να γίνει το νέο iPhone των smartphones;

Σε μια αγορά που θεωρείται κορεσμένη και κυριαρχούμενη από κατασκευαστές – κολοσσούς, αυτή των smartphones, έκανε την εμφάνιση της μια εταιρεία που φιλοδοξεί να θέσει νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το κινητό τηλέφωνο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως το Essential Phone είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να σταθεί άξια απέναντι στο iPhone.

Ιδρυτής της είναι ο συνδημιουργός του δημοφιλέστερου λογισμικού smartphones / tablets (Android) και ακούει στο όνομα Andy Rubin.

Ο λόγος για την Essential, η οποία διαθέτει μόλις δύο προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό. Φυσικά, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο smartphone της, το Essential Phone, που μπορεί εύκολα να πάρει τα ηνία της κορυφής στην κατηγορία των Google powered κινητών, αποτελώντας μια αρκετά διαφορετική πρόταση από όσες κυκλοφορούν εκεί έξω.

Το Essential Phone είναι ένα κινητό τηλέφωνο με μοντέρνο bezel-less σχεδιασμό και τεχνικά χαρακτηριστικά ναυαρχίδας. Είναι η πρώτη συσκευή με εμπρόσθια κάμερα που περικλείεται από το panel της οθόνης. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που συναντούμε high-end smartphone με κατασκευή από τιτάνιο, ένα υλικό που στο μέλλον αναμένεται να αντικαταστήσει πλήρως το αλουμίνιο στις φορητές συσκευές, με αξιοσημείωτη αντοχή ακόμα και στις γρατζουνιές.

Τα προαναφερθέντα στοιχεία όμως δεν είναι οι μόνες ενδείξεις πως το Essential Phone φέρνει κάτι το διαφορετικό στην κατηγορία του. Ο Andy Rubin έχει “εσωκλείσει” μια ολόκληρη φιλοσοφία μέσα στην συσκευή, θέλοντας (ίσως) να την μετατρέψει στο νέο iPhone, που τόσοι έχουν προσπαθήσει και έχουν όμως αποτύχει.

Essential Phone, Essential Phone: Θα μπορούσε να γίνει το νέο iPhone των smartphones;

Η συσκευή που έφερε στον κόσμο ο πατέρας του Android χαρακτηρίζεται από τις αρχές (έξι σε αριθμό) του ίδιου του Rubin περί των smartphones. Αρχικά, ένα κινητό τηλέφωνο είναι προσωπική ιδιοκτησία του αγοραστή, οπότε η Essential δεν θα αναγκάσει κανέναν να έχει εγκατεστημένο στην συσκευή του υλικό που δεν θέλει (σσ. pre-installed apps). Επιπρόσθετα, ο Rubin θεωρεί τα “κλειστά” οικοσυστήματα (πχ. iOS με MacOS) διαιρετικά και ξεπερασμένα, δηλώνοντας πως θέλει να έχει καλές συνεργασίες με όλους.

Προχωρώντας, ο ίδιος υποστηρίζει πως η ποιοτική κατασκευή και η χρήση καλών υλικών δεν θα πρέπει να απευθύνονται στους λίγους. Από εκεί και πέρα, οι τρεις τελευταίες αρχές του Andy Rubin είναι ίσως και οι πιο ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα με εκείνον, οι συσκευές δεν θα πρέπει να θεωρούνται ξεπερασμένες κάθε χρόνο. Θα πρέπει να εξελίσσονται μαζί με τον χρήστη. Επίσης, ο σκοπός της τεχνολογίας στα κινητά είναι να βοηθούν τον άνθρωπο με σκοπό να απολαμβάνει την ζωή του. Τέλος, η απλότητα σε μια συσκευή είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Αν διαβάσει κανείς για το Essential Phone ή το παρατηρήσει στα renders που έχουν δημοσιευθεί, θα βρει το smartphone σύμφωνο με την ιδεολογία του Andy Rubin. Ίσως δεν χρειαστείτε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσετε πως στην συσκευή δεν αναγράφεται πουθενά το λογότυπο της εταιρείας, ούτε και το όνομα της με ευδιάκριτα γράμματα. Ο σχεδιασμός είναι απλός, χωρίς λεπτομέρειες που να δυσκολεύουν την χρήση, όπως για παράδειγμα θα ήταν μια κάμερα που προεξέχει.

Αντίθετα, ο διπλός φακός του κινητού είναι ενσωματωμένος στο σώμα από τιτάνιο και Gorilla Glass 5. Οι περισσότερες εκ των αρχών του Rubin καθρεφτίζονται στο ιδιαίτερο smartphone που δημιούργησε, με κάποιες εξ’ αυτών να θέλουν επαλήθευση, όπως είναι η αντοχή της συσκευής στον χρόνο με ενημερώσεις λογισμικού.

Essential Phone, Essential Phone: Θα μπορούσε να γίνει το νέο iPhone των smartphones;

Αδιαμφισβήτητα, το Essential Phone είναι μια περίπτωση που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κοινού. Εκτός του όμορφου σχεδιασμού και των super τεχνικών χαρακτηριστικών (Snapdragon 835, 4 GB RAM, 128GB χώρος αποθήκευσης, 5.71″ bezel-less display 1312×2560 pixels, διπλή κάμερα 13MP, selfie κάμερα 8MP με 4K recording), πολλοί βλέπουν στην συσκευή τον ηγέτη που ποτέ δεν είχε η Android κοινότητα, ενώ φυσικά προέρχεται από τον πατέρα του ίδιου του Google λειτουργικού.

Ο λόγος είναι απλός. Το νέο κινητό έχει την ίδια κοινή βάση, την ίδια συνταγή με εκείνη του πρώτου iPhone και αυτή είναι ο τρόπος γέννησης τους. Τόσο το Essential Phone, όσο και το iPhone υλοποιήθηκαν με βάση κάποιες αρχές, μια συγκεκριμένη ιδεολογία που είχαν στο μυαλό τους ο Andy Rubin και ο Steve Jobs (ο τελευταίος δέκα χρόνια πριν) αντίστοιχα.

Όλες οι άλλες Android ναυαρχίδες που κυκλοφορούν έχουν αλλάξει αρκετές φορές και εν τέλει προσπαθούν να μοιάσουν στα κινητά της Apple. Μπορεί πλέον να θεωρούνται ισάξιες ή καλύτερες σε αρκετούς τομείς, όμως υστερούν στην βάση τους, στα θεμέλια ύπαρξης τους. Αυτό έρχεται να αλλάξει ο Andy Rubin με το Essential Phone. Η συσκευή είναι “αυθεντική”, η μόνη στο είδος της από κάποιες απόψεις και δείχνει να είναι εμπνευσμένη μόνο από τις απόψεις του δημιουργού της, όχι κάποιου άλλου προϊόντος.

Εν τέλει, η μοίρα του Essential Phone θα κριθεί από την πορεία του στην αγορά. Σύντομα ο κόσμος στις Η.Π.Α. (αρχικά θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής) θα αρχίσει να μαθαίνει περισσότερα για το νέο smartphone όταν αυτό καταφθάσει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Εν αναμονή της παρουσίασης του επετειακού iPhone 8, η περίοδος διαθεσιμότητας του Essential είναι εξαιρετικά δυσοίωνη. Αλλά και πάλι, το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε χωρίς προηγούμενη εμπειρία από την Apple και με τις Nokia, Sony Ericsson, HTC κλπ να κυριαρχούν.

Ήταν όμως το κάτι διαφορετικό. Το Essential Phone είναι η πρώτη Android συσκευή που στέκεται μόνη της, με διαφορετικά ιδεολογικά θεμέλια από όσες έχουν υπάρξει. Θα διακρίνουν οι καταναλωτές την διαφορετικότητα του κινητού; Θα καταφέρει η πρόταση του Andy Rubin να σταματήσει την ηγεμονία των iPhones; Μένει να δούμε στο μέλλον…

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Πολύ όμορφο, πολύ δυνατό, γενικά πολύ απ όλα αλλά το γεγονός ότι κοστίζει 700 δολάρια δεν περιέχει ούτε ακουστικά στο κουτί, μου φαίνεται το λιγότερο γελοίο.

Ανδρεας Κ

μιλαμε για κοσμημα

Engineer

Μόνο εμένα με ενοχλεί η κάμερα που καλύπτει την οθόνη?

mk

“Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως το Essential Phone είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να σταθεί άξια απέναντι στο iPhone.”
Τριτο-τέταρτο δηλαδή? 2017 έχουμε

Bodai

Πολυ ακριβο και αυτη η καμερα μπροστα μεσα στην μεση τσου ειναι χαλια !!!
Μονο εμενα μου θυμιζει αυτο το κινητο ειδικα απο πισω το Xiaomi mi4s ???

Sint

Τρομερή διατύπωση, το μόνο κινητό που μπορεί να σταθεί αξία δίπλα στο iPhone… Τι άλλο θα διαβάσουμε…

Ioannis

φαινεται κινηταρα αυτη η καμερα ομως και μενα μου προκαλει απορια γιατι την βαλανε ετσι χιλιες φορες να μην ειχε μπροστα καμερα η να την ειχε απο κατω οπως το xiaomi mi mix

james

Ο,τι να ‘ναι…

Γιάννης

Ας πάει απατο να φανεί οτι ουτε στο android ουτε στη xiaomi αξιζε να μείνει.Το android όταν βγήκε ηταν beta απομίμηση του ios και χάρη στο feedback απο τους χρήστες του εξελίχθηκε σε καλύτερο λειτουργικό απο το ios.

Skynet

Η συνέντευξη το Andy Rubin 😉

https://www.youtube.com/watch?v=HCjjnVNXDLI

George

Βασικά πράγματι ότι να ναι.τι κείμενο ήταν αυτό;πολύ φιλοσοφία ρε παιδί μου πολύ πρόλογος την ώρα που εγώ βλέπω μια συσκευή με android.χανω κάτι; μήπως βλέπω μόνο το δέντρο κ όχι το δάσος;έτσι να γράψω κ εγώ μια γραμμουλα παπατζα.

Bitter

Δεν νομίζω να καταφέρει καμια εταιρία​ να φτιάξει το “νεο iPhone” ποτέ. Εχει γινει πια η default επιλογή πολλών, που το αγοράζουν καθε χρόνο χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να υπάρχουν άλλες επιλογές γι’αυτούς. Πολλοί άλλοι, άσχετοι με την τεχνολογία, ακούν περισσότερο το όνομα​ “iPhone” και επιλέγουν αυτό χωρίς να ξέρουν.

Οπότε δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο με το Essential. Μπορεί να κάνει κατι τέτοιο η Samsung ή η Google κάποια στιγμή, και αυτό πολύ δύσκολα.

Να φτιαχτεί κινητό με τις ίδιες πωλήσεις, ναι. Να φτιαχτεί κινητό που θα πάρει την θέση του iPhone, να γίνει το ίδιο ή περισσότερο γνωστό, που θα λεει ακομα και η μανα μου “αυτο” αντι για iPhone, πλέον ποτέ. Η Apple ξεκίνησε σχετικά πρώτη με τις πιο βαθιές τσέπες, πολύ μάρκετινγκ δηλαδή, σε εναν χώρο που ακόμα αναπτυσσόταν, γιατί τότε το 2007, η αγορα των έξυπνων κινητών ηταν πολυ, ΠΟΛΥ μικρότερη σχετικα με τώρα.
Αν σε μια καινούρια​ μαρκετα, ας πούμε smartglasses, βγάλει πρώτη η Χ εταιρία​ καλη συσκευή, με μπόλικο μάρκετινγκ, θα “νικήσει” αυτή.

Παπαροκας tiamat

Καλα που διαβασα κι αλλους να κραζουν το τιτλο… ανησυχησα προς στιγμη οτι ειμαι εγω τρελος που βλεπω απλα αλλη μια απο τις εκατομμυρια συσκευες android ,με τις εκατομμυρια παραλλαγες του ιδιου πραγματος σε υλικα χαρακτηριστικα και design…

Ελεος! Δε καταφερε να σταθει το πιξελ ως νεο iphone… και θα μπορεσει να σταθει μια πορδη?

Και μη παρεξηγηθω ! Ειναι πολυ αξιολογη προσπαθεια αλλα εδω μιλαμε για business ,επενδυσεις κυριοι! Οχι για προθεσεις φιλοσοφιες και ιδεες!!

P. Ps

Το θέμα είναι ότι αν σταθεί δίπλα στο iPhone, έχασε από χερι . Στο Android θες ουσία και ελευθερία και όχι ψευτογκλαμουρια και δέσμευση .

χρηστος

Το κινητο ειναι πολυ ομορφο ΑΛΛΑ: 1. μενει να δουμε reviews για καμερα, αντοχες κτλ και 2. Υπαρχουν κινητα που ξεπερνουν στους περισσοτερους τομεις το iPhone: S8, G6, Pixel, U11 κτλ. Οποτε το αρθρο εξ’αρχης ακυρο ειναι. Το iPhone θεωρειται ιερο δισκοποτηρο απο τους αφελεις λογω των πωλησεων του, του marketing κτλ (και μπραβο του) αλλα υπαρχουν μακραν πολυ καλυτερες προτασεις. Με ολα αυτα ο τιτλος του αρθρου ειναι κακος. Αυτα που γραφει μεσα ωστοσο ειναι θετικα για το νεο smartphone.

thanoik

Αν είχε το λογότυπο των Android πίσω από την συσκευή πιστεύω θα ήταν ακόμα ποιο όμορφο τύπου apple

forneverarrow

Αν δεν υπάρξει marketing σε βαθμό που να το βλέπει η κυρα Μαρίκα σε αφισα στη στάση του λεωφορείου, θα πάει απατο. Επίσης, δεν βλέπω να έρχεται σύντομα στα μέρη μας, τουλάχιστον όχι μέσω κανονικών καταστημάτων.

Αλέξανδρος

Εμφανισιακά πολύ ωραία συσκευή. Κατά τα άλλα άλλο ένα κινητό με Android. Δηλαδή τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

giannogeorge

Πραγματικά δεν έχει καμμία ελπίδα. Όχι μόνο μπροστά στο iPhone αλλά ούτε και σε πολλές Android συσκευές.

bill

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΦΟΝΕ
αμα θελαμε ιφονε θα πηγαιναμε στις παλιατζουρες εξαρχεις θελουμε ενα αντροιντ που να ειναι 100% Pure κ οχι σαχλαμαρες οπως σαμσουνγκ κ τα σχετικα
να αφησουν το μηλο εκει που ειναι και να κοιταξουν να κανουν κατι σωστο που αποτυγχανουν σχεδον ολοι οι κατασκευαστες αντροιντ (περα απτην 1+ μεχρι στιγμης)
αντε μην τρελαθω!!!!

iCrap

Το iPhone είναι μια πανάκριβη mid-range συσκευή, έλεος δεν είναι top. Άντε ξυπνάτε επιτέλους

jimaras

ρε παιδια μαλλον δεν καταλαβατε το νοημα,φυσικα και πολλα κινητα ανδροιδ ειναι καλυτερα απο iphone εδω ομως το αρθρο εστιαζει στην φιλοσοφια του iphone που εχει τη απολειστικοτητα και εκει που λεει να ξεπερασει το iphone δεν εννοει σε χαρακτηριστικα αλλα σε πωλησεις (τα iphone ειναι πρωτα σε πωλησεις) με κορυφωμα αυτου ολος ο κοσμος να μιλαει για το essential οπως κανουν με το iphone,απλο..

ilias

Σιγα μην γινει το νεο iPhone το Essential. Βλεπουμε πως ακομα και με την ανακοινωση των S8 ή XZ Premium, συσκευές με νεα features όπως η οθονη του S8 ή η καμερα του ΧΖ υπάρχει κοσμος που ακομα αγοραζει iPhones. Ο λόγος;;;; Δεν τους ενδιαφερουν τα νεα χαρακτηριστικα και οι τρελες αναλυσεις. Θελουν να εχουν το iPhone, να το αφησουν στο τραπεζι της καφετεριας και να φαινεται. Ας μην πιασω το τρελο μαρκετινγκ που γινεται εξω με τα συμβολαια. Απο 1000 που κοστιζει αυτο η τιμη πευτει στα 199 και μια αλλη συσκευη απο τα 499 που κοστιζει πευτει στα 249….

George

Παιδιά ας μην αρχίσουμε τώρα να τα βάζουμε με το iphone.ενας χρήστης ios δεν φεύγει εύκολα από αυτό κ ο λόγος είναι ότι έχει επενδύσει σε αυτό,λίγα πολλά ευρώ πάντως έχει κάνει το κουμάντο του.επισης ένας νέος χρήστης όταν έχει ο διπλανός iphone κ μπορεί να το πάρει τρώει κ το marketing στο κεφάλι πάει κ το περνει.
Επίσης το iphone κάνει υπέρ πωλήσεις σε πολλές αγορές χτυπά πρωτιές με τι; μόνο με πανάκριβες ναυαρχίδες την ώρα που το πιο πουλημένο sammy είναι το j3.μιλαμε έχει το 80% της πίτας των κερδών στις mobile συσκευές.πολυ κασέρι παιδιά πολύ κασέρι.

Chris_BMW

Μπαίνω να διαβάσω σχόλια κ μια απο τα ίδια πάλι.. Η γνωστή καραμέλα αυτού που επιβεβαιώνει την παλιά λαϊκή παροιμία “όσα δεν φτάνει η αλεπού ” δικαιολογώντας τις πωλήσεις των I phone απο κόλπα του marketing κ της τυφλής αγοράς απο άσχετους . ΟΧΙ κύριοι .. Το I phone ειναι εκει που ειναι γιατι προσφέρετε σε μια προσεγμένη συσκευασία ,τα υλικά του κ η αίσθηση στο χέρι ειναι μοναδική ,ο περσινός επεξεργαστής του ειναι δυνατότερος απο του αντίστοιχους φετινούς των υπολοίπων , έχει στέρεο ηχεία πλέον ,έχει αισθητήρες πίεσης στη οθόνη που αλλάζουν την εμπειρία χρήσης , ειναι αδιάβροχο , έχει μια απο τις καλύτερες κάμερες εκει έξω κ τέλος έχει ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ (!) με 5 έτη υποστήριξη κ άψογη συνεργασία με άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της .. Σίγουρα υπάρχουν συσκευές android με καλύτερα χαρακτηριστικά σε επιμέρους τομείς αλλα το πακέτο που περιέγραψα ποιο πανω δεν το έχει κανένα . Αυτός ειναι ο λόγος που πουλάει κ όχι το marketing..Το marketing απο μονο του δεν μπορει να κάνει κάτι οταν το προϊόν δεν ειναι καλο .. Τέλος να πω πως η μόνη εταιρεία που μπορει να χτυπήσει την Apple κατ εμένα ειναι η Microsoft.. Έχει ολα το παραπάνω κ… Συνέχεια »

NikosAr

Οι περισσότεροι σχολιάζουν εδώ για το κινητό που έχουν αγοράσει ( πλαγίως) ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, πέραν της δίκης τους και κράζουν τους άλλους που δεν έχουν την λογική και την εξυπνάδα τους …. δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σάιτ με χρήστες που σχολιάζουν ” ασχέτως του άρθρου συνεχώς και σε όλα τα άρθρα !! Καλυνηχτα

bill

@Chris_BMW ζω την μερα που θα σχολιασεις και θα πεις κατι σωστο κ ας πεθανω μετα. σιγα τα υλικα και σιγα την αισθηση πρωτον δευτερον οτι ειπες για στερεο ηχεια και αντοχη στο νερο(οχι αδιαβροχο ουτε αυτο δν μπορεις να ξεχωρισεις) κτλπ οταν τα ειχε το αντροιντ και το καθε αντροιντ εσυ τα κραζες και ελεγες σιγαα τα αυγααα τωρα που στα πλασαρε η μαμα αππλε τα βλεπεις σαν χρυσο κ πριν τα υποτιμαγες αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν τα χε ολα αυτα το αντροιντ και η αππλε δεν ειχε ουτε ενα ΟΥΤΕ ΕΝΑ απο αυτα που ειπες παρα μονο μια μετρια καμερα και ενα λειτουργικο παλι ηταν πρωτη σε πωλησεις αρα φιλτατε πρωφανος και ειναι μαρκετινγ το αντε 10% που το αγοραζουν να τ αγοραζουν λογο του οτι εχουν οικοσυστημα αππλε οι αλλοι για μοστρα κ επειδη το διαβασαν απο εδω κ απο κει και οταν θα ξεκολησεις απτο utube να βλεπεις οτι ηλιθια speedtest υπαρχουν τα ξαναλεμε για το αν το πιο γρηγορο ειναι το ιφονε σε καθημερινη χρηση ειναι τπτ μπροστα στα λεφτα που δινει καποιος σταματα να σχολιαζεις γτ πονανανε τα ματια μας καθε φορα με εσενα κ τν αλεπου τα σταφυλια που… Συνέχεια »

Παναγιωτης Β

Μόνο η Google μπορει να τα καταφερει. γιατι δινει οπως πρεπει τις αναβαθμισεις και ειναι υπεθυνη για το Android.
Με το πιξελ 3,4 ισως;

ΦΝ

Νομίζω ο αρθρογράφος πρέπει να το ερωτεύτηκε για να λέει τόσα.
Πράγματι φαίνεται ένα ωραίο ευπαροσιαστο κινητό με δυνατά χαρακτηριστικά…. Προσωπικά μου αρέσει αλλά περιμένω να δω από κοντά για μα έχω γνώμη.
Τώρα για το iPhone προφανώς υπάρχουν καλύτερα τηλ απι αυτό πχ το S8, XPERIA PREMIUM και άλλες ναυαρχίδες. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι το μπραντ του iPhone κανένας δεν το εχει.. Μια και πλέον θεωρείται ένα ακριβό κόσμημα ή αξεσουάρ….λόγω φοβερου μάρκετινγκ. Οπότε ο καθένας έχει δρόμο να κερδίσει τις εντυπώσεις γενικά από την Apple… Ελπίζουμε να τα καταφέρει

Saša

Μα γιατι δε μπορει να καταλαβει κανενας οτι reference devices ειναι τα SGS Note Series και το Xiaomi Mi Mix? Ειναι οι μοναδικες συσκευες που ειναι μοναδικες για καποιο λογο. Ολες οι αλλες ασχετως πωλησεων ειναι ιδιες εκει ανηκει και το Iphone, στις ιδιες.

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Σιγά τον πολυέλαιο, ότι και να κάνουν πάντα θα τρώνε την σκόνη του iPhone…

bezilys

@ΧΡΗΣΤΟΣ υσχει αλλά και σε όνομα αλλιώς είναι να λες σε κάποιον ότι έχεις essential κινητό και αλλιώς iPhone!

bill

@bezilys εισαι απτα ατομα που εξαιτιας τους αυτη η χωρα δεν θα παει μπροστα ποτε
@χρηστοςκ για να φαει κατι τι σκονη του ιφονε πρεπει να ναι το ιφονε κλτερο απο αυτο
που θα βρεις χειροτερο απο το ιφονε?
η μηπως αναφερεσε για το speedtest του utube? αν ναι μπορεις να συμπεριληφθεις στην ιδια κατηγορια με τον bezilys

bezilys

@bill γιατί που κάνω λάθος η Apple έχει φτιάξει το “μεγάλητερο” όνομα στην αγορά κινητών τηλεφώνων. Δεν σήμαινει αυτο ότι είναι καλύτερο είδη υπάρχουν πολλά Android κινητά καλύτερα από τα iPhone όσο αφορά της δυνατότητες… Γιαυτό και το essential δεν θα φτάσει το iPhone γιατί έχει “μικρό” όνομα και γτ τα χαρακτηριστικα του είδη τα έχουν και άλλα Android κινητά δεν έχει κάτι το ξεχωριστό άμα εξερεσεις την οθόνη

dimig24

google nexus just got better!!!

JD

To phone 7 plus είναι ένα υπερτιμημένο mid range κινητό , το απλό το 7 αν εξαιρέσουμε τον επεξεργαστή στα υπόλοιπα είναι entry level.

Lakis

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όλοι οι φανατικοί του Android περιμένουν τον μεσσία που θα έρθει να σκοτώσει το iPhone. Το θέμα είναι πως η Apple ελέγχει τόσο το hardware όσο και το operating system και τα μεταβάλλει και τα δύο προς όποια κατεύθυνση θέλει. Στην αντίπερα όχθη, τι να σου κάνει μια εταιρία που κατασκευάζει μόνο hardware, ακόμα κι αν ο ιδρυτής της ήταν κάποτε πριν χρόνια ο συνιδρυτής του Android? Μπορεί να βάλει χέρι τώρα στο O/S? Μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις και να βελτιώσει ένα σύστημα που μοιάζει περισσότερο με virtual machine και απαιτεί τερατώδεις προδιαγραφές (οκταπύρηνους, 4 GB κλπ) για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς; Όσο η απάντηση είναι όχι, νομίζω μόνο η ίδια η Google με προσπάθειες τύπου Nexus ή Pixel μπορεί να χτυπήσει την Apple καθώς γνωρίζει τα εσωτερικά του της και μπορεί να κάνει optimizations.

alxgiann

Tα είπες όλα. Έτσι είναι τα πράγματα ακριβώς, αυτή την στιγμή. Αλλά πρόσεξε, το ξέρουν αυτό και καλά μάλιστα στην Google. Θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο Android (επιτέλους) στα επόμενα 2 χρόνια. Δεν θα αρέσουν σε όλους, όμως. Τους κατασκευαστές κινητών, εννοώ.

Ευάγγελος

Απλά περιμένετε να δείτε πόσο μεγάλη αποτυχία θα είναι αυτό το κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.