Το Face ID είναι ακριβό για τα Android smartphone

apple face id ακριβό χρήση android smartphone, Το Face ID είναι ακριβό για τα Android smartphone

Έρευνα της DigiTimes βασισμένη σε πηγές από προμηθευτές αναφέρει ότι οι κατασκευαστές Android smartphone θεωρούν ακριβήτη χρήση της τεχνολογίας που κρύβεται πίσω από το Face ID του iPhone X. Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, σπεύδουν να προμηθευτούν ψηφιακούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Qualcomm που λειτουργούν με υπερήχους.

Οι κατασκευαστές Android αναφέρουν πως το να αντιγράψουν την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του Face ID και να την εφαρμόσουν στις δικές τους συσκευές, είναι ένα μεγάλο κόστος το οποίο θα μεταφερθεί στη λιανική τιμή πώλησης με ζημειωμένους τους πελάτες. Το κόστος δεν αφορά μόνο το κομμάτι της κατασκευής του hardware αλλα και η ανάπτυξη του λογισμικού που είναι εξίσου ακριβή.

Επίσης, αναφέρεται πως το πιθανό κόστος για την τεχνολογία του Face ID ανέρχεται στα 60 δολάρια ενώ και η απειλή για πιθανή παραβίαση πατέντας της Apple, εαν χρησιμοποιηθεί δηλαδή η τεχνολογία αυτή σε άλλα smartphone, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους κατασκευαστές Android συσκευών.

Οι επιλογές που θα έχουν, πέραν από τους συμβατικούς ψηφιακούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα είναι να στραφούν σε αυτούς που μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από την οθόνη ή στην Qualcomm που λειτουργούν με υπερήχους και ενώ και αυτοί τοποθετούνται πίσω από την οθόνη, μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και αν τα χέρια του χρήστη είναι λερωμένα και υγρά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αποκλείεται. Τα iphone είναι φθηνιάρικα και μόνο στα android χρησιμποιούνται εξωτικές τεχνολογίες . Όλοι το ξέρουν αυτό.

John

Τα iphone x ειναι οντως φτηνιαρικα γιατι μπορει να εβαλαν face id αλλα δεν εχουν ουτε δακτυλικο αποτυπωμα ουτε αναγνωριση ιριδας. Αντιθετα το S9 εχει απο ολα και διαλεγεις τι σε βολευει.

bezilys

@John μπλα μπλα το s9 όμως έχει πρόβληματα με οθόνη καμένα πιξελς, 4Κ 60fps βίντεο στα 5 λεπτά……

@papaki

Άμα είναι το Iphone X πολύ φτηνό φαντάζομαι τι θα βάλουν στα πιο φτηνά μοντέλα τους.

Makis

@John…ναι εσένα περίμεναν να τους το πεις….θα δεις σε λίγο ποια θα μείνουν με δακτυλικά και ίριδες….

NikosAr

Για αυτό τον λόγο παραμένουν τα Android φθηνότερα από αυτά της Apple …. χαχαχα
Ε καλά μην ορκίζεσαι κιόλας …

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Περισσότερο σαν δικαιολογία μου ακούγεται όταν δίνεις για ένα smartphone 800 και 1000 ευρώ γιατί να μην έχει κάτι παραπάνω

John

Το ενα κινητο εχει face id , το αλλο εχει και face recignition και fingerprint και αναγνωριση ιριδας και το κλασικο pin/password/pattern , μετα απο σκεψη 1 ms ειναι προφανες οτι το δευτερο ειναι καλυτερο.

piko

@ John

Ενα πολυμορφικο αυτοκινητο καιει λιγοτερο απο μια φερραρι, εχει περισσοτερους χωρους, κοστιζει λιγοτερο σε αγορα και συντηρηση και μπορει να ανεβαινει πεζοδρομια ανετα.
Με σκεψη 1ns ειναι προφανες οτι ειναι καλυτερο απ τη φερραρι.

Γελανε και τα τσιμεντα!

George

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: ‘Οταν με λιγότερα από τα μισά χρήματα που κοστίζει το iPhone X αγοράζεις android με: δακτυλικό αποτύπωμα, face recognition, επέκταση μνήμης, ελεύθερο/open source λειτουργικό, περισσότερη ram, μεγαλύτερη μπαταρία, 2 χρόνια standard εγγύηση αντί για ένα κτλ κτλ, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Προφανώς και το android είναι η πιο value for money επιλογή. Δεν αξίζει να δώσεις ένα σκασμό λεφτά παραπάνω μόνο και μόνο για να έχεις το 3d face id. Γιατί ουσιαστικά αυτή είναι και η μόνη καινοτομία του iPhone X. Και μη μου πεί κανείς τίποτα εξυπνάδες για εγκοπή οθόνης notche ή κινούμενες…φατσούλες, γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Ειδικά κάποια brand names όπως xiaomi, meizu, huawei κτλ φτιάχνουν κινητά που αν τα αποκτήσει κανείς αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ένα κινητό να είναι τόσο καλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο οικονομικό στην αγορά του. Τα iPhones είναι καλά και αυτά, αλλά υπερτιμημένα για αυτά που προσφέρουν και ουσιαστικά ξεπερασμένα πια από τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.