Επικεφαλής FBI: “Μην αγοράζετε συσκευές των Huawei και ZTE”

Huawei ZTE ΗΠΑ, Επικεφαλής FBI: “Μην αγοράζετε συσκευές των Huawei και ZTE”

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» μεταξύ των ΗΠΑ και των Huawei και ZTE με τον επικεφαλής του FBI, Chris Wray και άλλους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας, να προειδοποιούν την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας (Senate Intelligence Committee) ότι οι δύο κινέζικες εταιρείες αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ.

Να υπενθυμιστεί ότι η Huawei είχε συμφωνίες με τις AT & T και Verizon, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν. Αυτό που φημολογούταν -και εν τέλει επιβεβαιώθηκε- ήταν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρότρυνε τους παρόχους να ακυρώσουν τη συμφωνία.

Ο Chris Wray ανέφερε ότι ανησυχούσε ιδιαίτερα για τους κινδύνους που ενέχουν οι συμφωνίες με τις Huawei και ZTE. «Ανησυχούμε για τους κινδύνους του να επιτρέψουμε σε μια εταιρεία ή σε μια οντότητα που ανήκει σε μια ξένη κυβέρνηση που δεν μοιράζεται τις αξίες μας να αποκτήσει δύναμη στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών μας».

Update: Η ZTE απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς κατασκοπείας των ΗΠΑ

Η θέση ισχύος, θα επέτρεπε στις δύο εταιρείες να ασκήσουν πίεση ή έλεγχο στην υποδομή τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ – αναφέρει ο Wray- και να τροποποιήσουν ή να υποκλέψουν πληροφορίες και ακόμη και να διεξάγουν απαρατήρητο πραξικόπημα!
Όταν ζητήθηκε από το πάνελ έξι ατόμων, το οποίο περιλάμβανε και αξιωματούχους της CIA και της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (Defence Intelligence Agency) να σηκώσουν τα χέρια τους αν θα συνιστούσαν σε ιδιώτες να χρησιμοποιούν συσκευή των Huawei ή ZTE, ούτε ένας δεν ήταν θετικός.

Από τη μεριά της, η Huawei, η οποία είδε τελευταία στιγμή τις συμφωνίες της να ακυρώνονται, μάταια προσπαθεί να εξηγήσει ότι την εταιρεία τους εμπιστεύονται κυβερνήσεις και καταναλωτές σε 170 χώρες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα όμως, η κινέζικη εταιρεία προειδοποιεί ότι «σε έναν κόσμο όπου κάθε λύση πληροφορικής είναι το προϊόν παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, οι αρχές θα πρέπει επίσης να είναι προσεχτικές ώστε να μην στοχοποιούν προμηθευτές σαν πιο «ευάλωτους» από άλλους – αυτό είναι παραπλανητικό στην καλύτερη, επικίνδυνο στη χειρότερη».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Δεν κάθονται καλύτερα οι ΗΠΑ να λύσουν το θέμα με τα ψυχολογικά διαταραγμένα παιδιά που δημιουργούν, τα οποία παιδιά εισβάλλουν σε σχολεία και σκοτώνουν αβέρτα; Κατηγορούμε τη χώρα μας που γέννα τους αποκαλούμενους “Ελληνάρες” όταν οι “ανώτερες” ΗΠΑ γεννούν συνεχώς τέρατα…

Ας λύσουν αυτό το εσωτερικό τους θέμα πρώτα, ας λύσουν και το θέμα της παιδείας που λαμβάνουν τα κολλεγιόπαιδα τους ( “wow I have an iphone, i am superior, yeah!”) και μετά ας κοιτάξουν τις εξωτερικές απειλές…

Μανώλης

Νομίζω τέρατα υπάρχουν παντού, τέρατα με ελευθερη πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό μόνο στις ΗΠΑ μπορείς να βρεις!!!! 🙁

Εννοείται δεν αγοράζω από αυτούς!!!! Έχω πάρει Xiaomi!!!! χεχεχε!!!!!
(το οποίο μάλλον ή εννοείται ότι κι αυτοί είναι στη μαύρη λίστα του FBI ή το FBI έχει ελευθερη πρόσβαση!!!!)

JohnWave

Μανώλη όχι ακριβώς. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο παρελθόν σχετικά με τη βία και τα ψυχολογικά διαταραγμένα παιδιά. Θα βρεις πχ πολλά περισσότερα στη βόρεια Ευρώπη σε σχέση με τη νότια. Το ίδιο και με μανιοκαταθλιπτικά παιδιά. Ψάξε το λίγο στο google και θα δεις ότι όντως δεν ισχύει σε όλες τις χώρες το ίδιο. Kλίμα, παιδεία, διαπαιδαγώγηση στο σπίτι, καταπίεση, διάφορα παίζουν ρόλο. Όταν υπάρχει και το όπλο βέβαια όντως γίνεται ακόμα χειρότερο το πράγμα. Τέλος πάντων ξεφύγαμε. On topic, κρίμα για τα αμερικανάκια που δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Mate 10 Pro. Η καλύτερη είδηση για Apple και Samsung.

Theo

Ακόμα ένας λόγος να το αγοράσω, αφού δεν το συστήνουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

spirios1992

Δηλαδή η samsung δεν ανήκει σε ξένη κυβέρνηση σύμφωνα με τον wray… ό,τι να’ ναι..

Στυλιανός

Βλέπουν οι Αμερικανοί ότι χάνουν τη μάχη στα σμαρτάκια και σκαρφίζονται συνεχώς τάχα απειλές απο τα σαυροματάκια που τους οι ίδιοι άνοιξαν στο κυνήγι του κέρδους τα μάτια και τα πορτοφόλια, με επενδύσεις δισεκατομμύριων !! Και εγώ αγόρασα Xaomi redmi 4 pro 4Gb x 64Gb από αποθήκη Γερμανίας με 163 ευρώπουλα !!! Σιγά που θα ακούσω τι λένε οι Αμερικανοί, που η ίδια Aple κατασκευάζει τα Iphone στην Κίνα και οικονομάει τα έντερα της !

Salmatias Daltis

Ετσι κ αλλθως κανενας δεν αγοραζει το λενε κ τα στοιχεια

Βασιλης

Εκεί στην Αμερική το GTA v και τα προηγούμενα έχουν αύξηση την βία ποιο παλιά δεν ακούγαμε πολλά περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.