Πως ένας εκτυπωτής inkjet ξεγελά τους αισθητήρες αποτυπωμάτων σε smartphones [video]

Η χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος για να ξεκλειδώσεις το smartphone σου, θεωρείται σήμερα από τους πιο ασφαλείς τρόπους διαφύλαξης των προσωπικών σου δεδομένων και σε σύγκριση με έναν απλό κωδικό, μπορεί να παραβιαστεί πολύ πιο δύσκολα.

“Το δαχτυλικό σου αποτύπωμα είναι ένας από τους καλύτερους κωδικούς στον κόσμο”, είχε πει χαρακτηριστικά ο Dan Riccio της Apple όταν πρωτο-έφερε η Apple το Touch ID τον Σεπτέμβριο του 2013 και σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ενσωμάτωση τέτοιων αισθητήρων στα smartphones.

Είναι όμως τελικά το δαχτυλικό αποτύπωμα ο καλύτερος τρόπος; Για την Apple μπορεί, όμως όχι για τις Huawei και Samsung. Ερευνητές από το Michigan State University, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τα κινητά των δυο εταιρειών χρησιμοποιώντας εκτυπωμένο δαχτυλικό αποτύπωμα.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν με σαρώσεις υψηλής ανάλυσης του δαχτυλικού αποτυπώματος του κατόχου του smartphone, και στη συνέχεια το εκτύπωσαν σε χαρτί χρησιμοποιώντας AgIC conductive ink. Αναφέρεται ότι το Huawei Honor 7 ήταν λίγο πιο δύσκολο να ξεκλειδωθεί από το Samsung Galaxy S6, αλλά στο τέλος άνοιξαν και τα δυο.

Για να μπορέσει κάποιος να παραβιάσει το κινητό σου χρειάζεται να έχει σάρωση υψηλής ανάλυσης από το δαχτυλικό σου αποτύπωμα, όμως στόχος της έρευνας ήταν να δείξει ότι οι αισθητήρες αποτυπωμάτων στα smartphones, είναι εύκολο να ξεγελαστούν.

Δείτε το video:

fingerprint scanner inkjet printer, Πως ένας εκτυπωτής inkjet ξεγελά τους αισθητήρες αποτυπωμάτων σε smartphones [video]

fingerprint scanner inkjet printer, Πως ένας εκτυπωτής inkjet ξεγελά τους αισθητήρες αποτυπωμάτων σε smartphones [video]
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Μα με μια απλή εκτύπωση, σοβαρά; Ούτε μια σωστή δουλειά ρε Samsung?

James

Σαρώσεις υψηλής ανάλυσης, αγώγιμα μελάνια, κάμποσες προσπάθειες κλπ κλπ. Πιο εύκολο είναι να του κόψεις το δάχτυλο, ή να του ρίξεις υπνωτικό στο ποτό και να σκαναρεις το αποτύπωμα ενώ κοιμάται.

Alexis

Να αποφεύγετε τις σοκοφρέτες από αγνώστους και τη σάρωση υψηλής ανάλυσης του δακτυλικού σας αποτυπώματος. 😛
Το καλό με το δακτυλικό αποτύπωμα είναι ότι κάποιος χρειάζεται και το δάκτυλό σου και το κινητό σου για να το ξεκλειδώσει, ενώ με τους άλλους τρόπους χρειάζεται μόνο το κινητό. Πάντως χρήσιμες όλες οι επιστημονικές τεκμηριωμένες έρευνες. Φαίνεται ότι η apple χρησιμοποιεί άλλον αλγόριθμο σε σχέση με τις άλλες δυο εταιρίες.

tester

@Mary χτες υπνώτισα την φίλη μου, την έβαλα να σκανάρει τα δάχτυλα της στον υψηλής ανάλυσης scanner που όλοι έχουμε σπίτια μας και τώρα τρέχω στο φωτοτυπάδικο της γειτονιάς να του πω να βγάλει μια εκτύπωση με αγώγιμα μελάνια για να δώ τις κλήσεις της. Φοβάμαι οτι έχει γκόμενο, lol. Κι αν δεν πιάσει με την πρώτη, σιγά το ξανακάνω. Κι αν δεν πιάσει πάλι, τότε θα της κόψω τα δάχτυλα να τελειώνουμε.

Tylkos

Γι αυτό να χρησιμοποιείτε μόνο τα δάχτυλα των ποδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.