Συνεχίζει να αυξάνεται η δημοτικότητα των αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος

smartphone αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Συνεχίζει να αυξάνεται η δημοτικότητα των αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος

Η δημοτικότητα των αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2018 σύμφωνα με την TrendForce, παρά την συχνότερη υιοθέτηση της αναγνώρισης προσώπου.

Πρόσφατα η Vivo επέδειξε στη CES 2018 σε συνεργασία με τη Synaptics τον in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος σύμφωνα με την TrendForce αναμένεται να αντικαταστήσει τον συνηθισμένο capacitive αισθητήρα.

Η TrendForce προβλέπει ότι οι αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος δεν πρόκειται να μειωθούν το 2018, καθώς οι υπόλοιπες βιομετρικές μέθοδοι ταυτοποίησης θέλουν ακόμη καιρό. Μπορεί η αναγνώριση προσώπου να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές συσκευές, αλλά οι αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος εξακολουθούν να παραμένουν πιο βολικοί.

Η TrendForce εκτιμά ότι φέτος η διείσδυση των in-display αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος θα αγγίξει το 60% από 55% πέρυσι ενώ εκτός από τη Vivo και οι Samsung, LG, OPPO, Xiaomi και Huawei αναμένεται να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος in-display στις συσκευές τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τη Synaptics με το Clear ID, και η Qualcomm έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει παρόμοιο αισθητήρα in-display.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ε ναι ήρθε για να μείνει …. πρέπει να ξεστοκάρει… έχει γίνει και φθηνή πλέον … οπότε

One

Καλά για φέτος δε το κόβω για για in-display fps…

Kateriniotis

Πω πω, εγώ δηλαδή που δεν έχω καν καταχωρήσει αποτύπωμα και τον έχω πλήρως απενεργοποιημένο τον αισθητήρα, είμαι για τις σπηλιές ε???!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.