Foldable smartphone από την Samsung στο πρώτο μισό του 2019 [UPDATED]

foldable smartphone, Foldable smartphone από την Samsung στο πρώτο μισό του 2019 [UPDATED]
Στην φετινή έκθεση CES 2019 η Samsung αποκάλυψε “πίσω από κλειστές πόρτες” πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο της “αναδιπλούμενο” folded smartphone στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Η αποκάλυψη αυτή έγινε σε αυστηρά στενό κύκλο πελατών της εταιρίας.
Όπως σε κάθε έκθεση CES τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος η Samsung άδραξε την ευκαιρία για να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με το αναδιπλούμενο smartphone που σχεδιάζει και να προετοιμάσει το κοινό ότι πρόκειται να το θέσει σύντομα σε κυκλοφορία. Φέτος όμως έγινε πιο συγκεκριμένη. Πίσω από κλειστές πόρτες, η Samsung παρουσίασε το πρώτο foldable smartphone της, σε επιλεγμένους πελάτες της και είπε ότι είναι έτοιμο να βγει στη μαζική παραγωγή. Η Suzanne de Silva, διευθύντρια της Στρατηγικής Προϊόντων και Μάρκετινγκ της Samsung, επιβεβαίωσε ότι το νέο τηλέφωνο θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.
foldable smartphone, Foldable smartphone από την Samsung στο πρώτο μισό του 2019 [UPDATED]
Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα Samsung Galaxy, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, αυτή η αναδιπλούμενη συσκευή μπορεί να έχει αρχικά περιορισμένη διαθεσιμότητα. Ένας εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι “το foldable smartphone θα ξεκινήσει να διανέμεται το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε επιλεγμένες αγορές. Αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι για τη μαζική παραγωγή και περιμένουμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο μονάδες για να παραχθούν.” Αυτό το νούμερο απέχει πολύ από τα 10 εκατομύρια κομμάτια που παράγει κάθε χρόνο για τη καινούρια σειρά των Galaxy S.
foldable smartphone, Foldable smartphone από την Samsung στο πρώτο μισό του 2019 [UPDATED]
Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το 1ο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung θα διατεθεί αρχικά στην εγχώρια αγορά της (Νότια Κορέα) και ίσως σε μερικές άλλες περιοχές, αλλά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να περιμένουν αρκετούς μήνες πριν η συσκευή φτάσει και στη Δύση. Όσον αφορά το κόστος απόκτησης, η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από περίπου 1,5 εκατ. won (1.336 δολάρια) αλλά οι εκτιμήσεις λένε πως η τιμή του θα φθάνει πολύ παραπάνω (1.850 δολάρια).
foldable smartphone, Foldable smartphone από την Samsung στο πρώτο μισό του 2019 [UPDATED]
Το target group πελατών, στους οποίους θα στοχεύσει η Samsung θα είναι άντρες, στο ηλικιακό εύρος των 40, και αυτό διότι πιθανολογεί πως το οικονομικό τους υπόβαθρο και η εμπειρία τους από τα αναδιπλούμενα κινητά της Nokia στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 θα τους κάνει πιο προσιτούς στη νέα αυτή τεχνολογία.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.