Η Foxconn κατασκεύασε 100 πρωτότυπα iPhone με οθόνη από ζαφείρι [φήμες]

Ακόμα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ανακοινωθεί το επόμενο μοντέλο iPhone (αν και έχει ακουστεί ότι μπορεί να το δούμε και νωρίτερα), είναι πολύ λογικό από τώρα να σχεδιάζουν στην Apple τι καλό θα του βάλουν για να ξεχωρίζει. Στο επίπεδο σχεδιασμού και υλικών κατασκευής η Apple δεν κάνει παραχωρήσεις, ακόμα και το “φτηνό” iPhone 5c έχει πολύ ποιοτική πλαστικό και υπέροχη αίσθηση στο χέρι.

Έτσι λοιπόν ακούγεται ότι ήδη στα εργοστάσια της Foxconn έχουν κατασκευαστεί 100 πρωτόπτυπα iPhone των οποίων το γυαλί της οθόνης είναι από ζαφείρι ένα ακριβό υλικό που στοιχίζει 10 φορές παραπάνω από το Gorilla Glass για παράδειγμα.

Ήδη η Apple έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει εργοστάσιο στην Αριζόνα των ΗΠΑ όπου θα παράγει sapphire glass για μελλοντικές της συσκευές.

iPhone 6 Foxconn, Η Foxconn κατασκεύασε 100 πρωτότυπα iPhone με οθόνη από ζαφείρι [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

E βέβαια πως θα δικαιολογήσουν τα 999$ που θα ζητήσουν!

Titribit

Να μην τα δωσεις αν δεν τα εχεις,μαθετε επιτελους να μενετε on topic γιατι εχει καταντησει βαρετο

LeTak

Θεωρω την κίνηση αυτή λίγο παραξενη αφού τον τελευταίο καιρο η Apple προσπαθεί να μειώσει το κόστος παραγωγής των προϊόντων της… Αντι για το saphire θα μπορούσαν απλα να πλαστικοποιησουν την οθόνη με κάποιο τρόπο ώστε να μην σπάει τόσο εύκολα και ε περίπτωση που σπάσει να μην είναι πανάκριβη η επισκευή! Η οθόνη saphire σεσσυνδυασμό με το αναμενόμενο μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης θα ανεβάσει πολυ το κόστος παραγωγής…

marinos

ναι @Μάκης θα σ τα ζητήσουν εσένα τα 999 όπως λες, αν δεν αρέσει μην το πάρεις, καμιά εταιρεία δεν υποχρεώνει κανέναν. λες και το s4 όταν βγήκε είχε λιγότερο από το iphone…

Manos

Αν τ βαλουν κ καλα σπεκς με 4πυρηνο 64μπιτο επεξεργαστη, θα ειναι για μενα η μονη apple συσκευη μαζι με το air π θα αξιζει(κ οι 2 εκδοσεις).

True

Αφου η apple θελει να ξεχωρισει,γ’αυτο ανεβαζει ποιοτητα( και τιμη φυσικα!)! Με τα καινουργια εργοστασια που αναμενεται να ανοιξει η apple αναμενεται να κανει ακμ πιο καθαρο κερδος.Απο κει κ περα ο καταναλωτης εχει δικη του ευθυνη τι αγοραζει και ποσα το αγοραζει απο την στιγμη που βρισκεις καλα τηλεφωνα με 300 ευρω.!

serpico

Όντως έχει καταντήσει βαρετό πια. Τα ίδια και τα ίδια σχόλια,καμιά ουσία.

Μιχάλης Φ.

Ισως φτιαξουν καποια επετειακη ειδικη εκδοση με ιδιαιτερα υλικα και ιδιαιτερη τιμη βεβαιως βεβαιως….

Μάκης

@Titribit Πρέπει να ξέρεις ότι ο καλός πελάτης δικαιούται και επιβάλλεται να κάνει πιο αυστηρή κριτική από τους άλλους στην οποιαδήποτε εταιρία. Πίστεψε με έχω στηρίξει ΚΑΙ στηρίζω την Apple οικονομικά και με το παραπάνω οπότε δε νομίζω το σχόλιο μου να ήταν off topic.

Αντρέας

Ορε αυτός ο Titribit
επειδή έχει iPhone (και καλές οικονομίες προφανώς) θέλει να μας δικαιολογισει το χιλιάρικο που θα δώσει γιανα το πάρει.Όταν την ίδια στιγμή το ζ2 ή όποιο high end smartphone
αντι για διπύρηνο στα 1,9 θα έχουν οκταπυρινο στα 2,7.

Manosp3

Άσχετο αλλά τα ένας διπυρονος στα 1,9 μπορεί να ειναι καλύτερος απο ενα οκταπυρινο στο 2,7 η αρχιτεκτονική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και όχι μόνο οι αριθμοί …

dark_master

Ίσως να το χρησιμοποιήσει σε προϊόντα τύπου iMac η MacBook Pro.
Η μαζική παραγωγή Ίσως οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμες μιας και μιλάμε για οικονομίες κλίμακας.
Από την άλλη καλό θα ήταν να το βάλει στα προϊόντα της. Όσο για την τιμή από τη στιγμή που το κινητό-λειτουργικό το κατασκευάζει/σχεδιάζει η ίδια το κόστος πάνω στο τελικό προϊόν Ίσως είναι μικρότερο από το αναμενόμενο.

Titribit

@Μάκης
Φυσικα και να κανεις κριτικη οταν το topic εχει τετοιο θεμα,αλλο αυτο και αλλο να μενουμε on topic

@Αντρέας
Απο το Cupertino εισαι και ξερεις ποσο θα κοστολογησει η Apple κατι που δεν υπαρχει ακομα?
Να σοβαρεβομαστε κιολας λιγο,μην ποσταρουμε οτι να’ναι

Jimis

@Αντρέας
ναι μπράβο σε όλους…και όπως είδες ο 64bitος είναι πιο καλός…αν και διπύρηνος στα 1,2…

Προσωπικά πιστεύω ότι το εργοστάσιο στην Αριζόνα θα μπορέσει να εξιοικονομήσει κάποια χρήματα μιας και θα είναι made in USA οπότε λογικά η τιμή για το saphire glass θα είναι σε νορμάλ επίπεδα για την Apple(για να τα φτιάξει και να τα τοποθετήσει σε επόμενο iPhone,iPad,κτλ…)

nikmour

Το σωστό είναι πρότυπα και όχι πρωτότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i