iPhone 5s, Αύξηση των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής της Foxconn

Μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων συσκευών iPhone 5s κοντά στο 90% των καταστημάτων αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα της Piper Jaffray, και σύμφωνα με την τωρινή διαθεσιμότητα αρχίζει να καλύπτεται ζήτηση που υπάρχει. Επιπλέον, η The Wall Street Journal, αναφέρει πως οι μέρες αναμονής για την παράδοση του iPhone 5s έχουν μειωθεί μιας και η Foxconn παράγει τα 5s σε φρενήρεις ρυθμούς. Η εταιρεία προσθέτει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει περίπου 300.000 εργαζομένους στη μονάδα που εδρεύει στο Ζενγκζου οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά στην κατασκευή του iPhone 5s και εξαρτημάτων αυτού. Αναφέρθηκε επίσης η πολυπλοκότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου iPhone μιας και για την κατασκευή μιας συσκευής απασχολούνται περίπου 600 εργαζόμενοι και την παραγωγή να φτάνει τις 500.000 συσκευές την ημέρα με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η διαθεσιμότητα του 5s, καλύπτοντας τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Συγκρίνοντας την παραγωγή του 5s με αυτή του 5c, σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν διαφορές, με την παραγωγή του 5c να χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να έρθει εις πέρας, και για την οποία να απαιτούνται περίπου 500 εργαζόμενοι, λιγότεροι συγκριτικά με την παραγωγή του 5s.

Σε μια άλλη αναφορά απο το Digitimes, είχε σημειωθεί πως το εργοστάσιο στο Ζενγκζου μειώνει την παραγωγή του iPhone 5c, για να επικεντρωθεί στην παραγωγή του 5s, με την παραγωγή του να φτάνει μόλις τις σχεδόν 9.000 συσκευές iPhone 5c την ημέρα, δείχνοντας πως το ενδιαφέρον των πελατών έχει στραφεί κυρίως στο iPhone 5s.

iPhone 5s Foxconn, iPhone 5s, Αύξηση των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής της Foxconn

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

σκλάβων ήθελε να πει το άρθρο.. οκ δεν πειράζει τυπογραφικά γίνονται

Nio

Ειναι εκσυγχρονισμενοι σκλαβοι. Δεν τους εχουν με μαστιγια στην γραμμη παραγωγης. Οποιος δεν δουλευει δεν τρωει…..

nikmour

Ούτε εγώ συμπαθώ την apple και τα προϊόντα της τα θεωρώ υπερτιμημένα, αλλά οι άλλες εταιρείας που φτιάχνουν τα κινητά τους, στην Ελβετία? Αν τα κινητά και άλλα προϊόντα τεχνολογίας κατασκευάζονταν Ευρώπη πόση νομίζετε θα ήταν οι τιμή τους. Όχι πως δικαιολογώ τις εργασιακές συνθήκες στη Κίνα, Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές κ.τ.λ.

tiamat

νικmour καινεις ενα βασικο λαθος. οι εταιρειες τυπου apple ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ τετοιες χωρες ,ΟΧΙ για να εχουν φθηνοτερα προιοντα, αλλα για να εχουν πολυυυ μεγαλυτερα καθαρα κερδη!!!!

τρανο παραδειγμα η sony και η samsung που δινoυν μισθους ιαπωνιας,κορεας (αναλογους η’ και μεγαλυτερους απ’οτι δινουν σε ευρωπη-αμερικη) και ομως διατηρουν τις τιμες στα ιδια επιπεδα με apple…

gtar13

Υπάρχει περίπτωση να πέσει από τώρα η τιμή του 5s?μήπως είναι καλύτερα να περιμένουμε το 6?

Κώστας Βλαχάκης

gtar13, Μέχρι σήμερα η Apple δεν μας έχει συνηθίσει να “ρίχνει” τις τιμές στα iPhone. Λογικά πάντα του χρόνου το Σεπτέμβριο θα πρέπει να περιμένουμε το iPhone 6.

gtar13

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Κώστα.Μάλλον θα περιμένω το 6 όπως το κόβω γιατί πριν λίγες μέρες πήρα το ipad air και δεν υπάρχει άμεσα χρήμα.Ελπίζω μόνο το 6 να μην ανέβει πολύ σε διαστάσεις παντόφλας.Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν tablets…

Γιαννης

Νομιζω οτι πρεπει να μπει επιτελους ενα τερμα στον μυθο της συμπίεσης του κοστους κατασκευης των ηλεκτρονικων (και οχι μονο ) made in far east , οι τιμες βρισκονται εκει που βρισκονται γιατι απλα αυτες αυτες τις οικονομικες αντοχες εχει ο μεσος Δυτικος πολιτης , αν ολα τα προιοντα κατασκευαζονταν στην δυση , παλι με τα ιδια λεφτα θα τα αγοραζαμε …Το μεγαλο προβλημα πλεον ειναι η απολυτη ελλειψη παραπλευρης υποστηριξης στην κατασκευη προιοντων
(αν θες να κατασκευασεις κινητο στην Ελλαδα που θα βρεις πλαστικα-κρυσταλα-βερνικια-καλωδιωση-δευτερευοντα τσιπακια – και βεβαια οθονες ? ) , γεγονος που κανει την κατασκευη εκει μονοδρομο και αν θελετε και την ταπεινη μου αποψη μια μερα θα μας καταστρεψει 🙁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.