Galaxy Note 8: Νωρίτερα λόγω iPhone 8 και χαμηλών πωλήσεων S8;

Galaxy Note 8 γρήγορα λανσάρισμα, Galaxy Note 8: Νωρίτερα λόγω iPhone 8 και χαμηλών πωλήσεων S8;

Τα Samsung Galaxy S8 και S8+ έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου από την στιγμή που κυκλοφόρησαν, αποσπώντας αμέτρητα θετικά σχόλια και κριτικές. Δυστυχώς όμως για τον Κορεάτη κολοσσό, η πορεία τους στην αγορά δείχνει πως μόλις 9.7 εκ. καταναλωτές προτίμησαν τις νέες ναυαρχίδες.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι μόνο κατά πολύ μικρότερος των πωλήσεων που σημειώνουν τα iPhone, αλλά συγκριτικά με πέρυσι μέσα στο ίδιο διάστημα, τα Galaxy S7 / S7 Edge έκαναν 12 εκατομμύρια πωλήσεις.

Για να αναπτερώσει την απρόσμενη πτώση των πωλήσεων, η Samsung φαίνεται πως ετοιμάζει νωρίτερα την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Galaxy Note 8 στις αρχές Σεπτεμβρίου (ή ακόμα και τέλος Αυγούστου), ενώ οι προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγω για διάθεση στο τέλος του ίδιου μήνα.

Εκτός των… χαμηλών πτήσεων που κάνουν στην αγορά τα Galaxy S8 / Galaxy S8+ τον τελευταίο καιρό, ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Samsung σκέφτεται την κυκλοφορία του Note 8 νωρίτερα είναι φυσικά η ανακοίνωση του επετειακού iPhone 8. Το νέο smartphone της Apple θα δεί για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Είναι πολύ πιθανό οι χαμηλές πωλήσεις των δύο S8 μοντέλων να οφείλονται στην αναμονή την καταναλωτών για την κυκλοφορία του iPhone 8, το οποίο θα φέρει αλλαγές στον σχεδιασμό με bezel-less design, αλλά και αρκετά τσιμπημένη τιμή (αναλυτές κάνουν πλέον λόγο ακόμα και για 1200 ευρώ).

Αν η Samsung όντως αποφασίσει να κυκλοφορήσει το Note 8 νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιάσει, θα πάρει αυτομάτως ένα ρίσκο που ίσως να μην της βγεί σε καλό. Μια παρόμοια πολιτική ακολούθησε πριν μερικούς μήνες το LG G6, θέλοντας να το παρουσιάσει νωρίτερα από το Galaxy S8. Τελικά όμως ο εκπρόσωπος της Κορεάτικης εταιρείας για το 2017 απέτυχε να φτάσει στο επίπεδο των ναυαρχίδων της Samsung.

Επιπλέον, η Sammy έχει στην “πλάτη” της μια πρόσφατη και βαρύτατη αποτυχία, εκείνη του Note 7 το περασμένο Φθινόπωρο. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική με το νέο Galaxy Note και μια πιθανή επίσπευση της κατασκευής θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους πονοκεφάλους για τον κατασκευαστή.

Όσο περνάει ο καιρός, το τοπίο γύρω από το Galaxy Note 8 θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Το σίγουρο είναι πως τόσο η Apple, όσο και η Samsung ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση νέων συσκευών με τις οποίες θέλουν να κατακτήσουν την κορυφή.

Αν οι φήμες για προβλήματα στην κατασκευή του iPhone 8 και διαθεσιμότητα από Νοέμβριο αληθεύουν, μια επισπευσμένη παρουσίαση και διάθεση του Note 8 θα μπορούσε να κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανυπόμονους καταναλωτές που θέλουν έναν αντικαταστάτη για το παρόν smartphone τους. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του νέου phablet από τον ίδιο τον τεχνολογικό κολοσσό. Αναμένουμε στο άμεσο μέλλον για περισσότερα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge
anergos13

Που γράφει το άρθρο του phonearena για χαμηλές πωλήσεις των s8,s8+?????
Αναφέρεται μόνο στις πληροφορίες για το note 8 …και μόνο…

bezilys

Παλι έκρηξης θα έχουμε! 😁 😁

Ante_geia

Κατάλαβα … να δείτε που το Oneplus 5 θα είναι πιο γρήγορο από το Note 8 !

lamnes

@anergos13 πες τα ρε φιλε. Ουτε καν αναφερει κατι για πωλησεις περα απο χαρακτηριστικα του Note. Ολα για τον βωμο των κλικ.

Katman

It seems that S8 sales have been slowing down faster than expected in the past month, only reaching 9.8 million units sold, while last year’s S7 duo surpassed 12 million in the same time span…. αυτό δεν γράφει η πηγή; κοροιδευόμαστε, σε μειωμένες πωλήσεις δεν αναφέρεται? Κάντε μια αν´αγνωση πριν αρχίσετε να κάνετε τους ξερόλες…

Charlie

Πως να μην χάσει πωλήσεις με αυτήν την οθόνη τν μπανάνα – τηλεκοντρόλ.

Chris_BMW

Μάλιστα .. Αυτό που θα θελα να σχολιάσω εγώ ειναι οι γνώσεις αγγλικών ορισμένων οι οποίοι στην πηγή δεν διαβάσανε πουθενά για νούμερα πωλήσεων …

Nikopoup

Το να περιμένουν το Note 8 δεν παίζει σαν περίπτωση?

Chris_BMW

Αφού το αναφέρει ο αρθρογράφος οφείλω να ανακαλέσω όσον αφορά το προηγούμενο σχόλιο μου . Η πηγή που διάβασα εγώ οταν διάβασα κ το άρθρο ήταν αυτή που ειναι κ τωρα ..

ZURA

Και πέρυσι αυτό έκανε και έσκαγαν τα Note 7, επειδή ήθελε να προλάβει το iPhone 7 λες και την κυνηγάει ο χάρος από πίσω.

James

Και γιατί σώνει και καλά πρέπει να προλάβει την Apple; Άμα είναι καλό και ένα μήνα μετά να βγει θα το πάρουν.

Για τις πωλήσεις του s8 τι σας νοιάζει και επικεντρωθηκατε όλοι σε αυτό; Στην τσέπη σας μπαίνουν;

manosz

Καλά δν έλεγαν ότι κάνει ρεκόρ πωλήσεων;

Μανώλης

Κατά τη γνώμη μου εκεί που το χάνει η Samsung είναι ότι πλέον οι τιμές των συσκευών της σε αυτή τη κατηγορία είναι ίδιες ή ακριβότερες του εκάστοτε iPhone. Οπότε αυτός που θέλει μια εναλλακτική για μια φθηνότερη συσκευή αμέσως θα απορρίψει τη πρόταση της Samsung και θα προτιμήσει το μήλο.

Nto

Τι Samsung και μήλο; Από την ώρα που όλες μα όλες οι ναυαρχίδες, LG, Sony, huawei, xiaomi, htc κάνουν τα πάντα ίσα και καλύτερα από Samsung και Apple (με εξαίρεση την κάμερα του s8,) και με πολύ λιγότερα στις πιο πολλές περιπτώσεις, πρέπει να είσαι θύμα για να επιλέξεις αυτές τις εταιρείες. Κι ως συνήθως, τα θύματα είναι πάντα πολύ περισσότερα από τους θύτες.

Beowolf Ahates

Εγώ πιστεύω την Samsung που λέει, ότι τα S8 τα σπάνε στις πωλήσεις. 🙂

tarif16

έκρηξη οπαδών…κάτι σαν note 7!!!

JohnWave

Κάτοχος της συσκευής εδώ και κάποιες μέρες και δηλώνω ερωτευμένος με το design του και την οθόνη του. Και σε μένα και σε όποιον φίλο/γνωστό το βλέπει από κοντά , οι υπόλοιπες συσκευές μοιάζουν πλέον παλαιάς γενιάς. Πραγματικά μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό. Η κάμερά του επίσης πάρα πολύ καλή.

Παπαροκας tiamat

Johnwave το αφησες το s6!??

wave

Πάλι τα ίδια. Να προλάβει το επετειακό iphone, να ισοφαρίσει και τις χαμηλές πωλήσεις του S8, Πέρυσι έσκαγε ας φροντίσει φέτος να μην κάνει τα ίδια. Άλλωστε τι πονοκεφαλιάζει το πρόβλημα δεν το έχει από την apple που παίζει σε άλλο γήπεδο μόνη της (λειτουργικό) αλλά από τις πάρα πολλές κινέζικες του android, με τις αισθητά χαμηλότερες τιμές. Δεν έχει το μονοπώλιο στο android, κάποια στιγμή πήγε να ανεξαρτητοποιηθεί με το tizen αλλά αυτά τα πράγματα ….. είναι δύσκολα.

Πέτρος Π

@JohnWave: Να φανταστώ ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα συγκρίνεις κάθε νέο κινητό που θα βγαίνει με το S8?? Πάντως αυτά τα “ερωτευμένος με το design” κλπ κλπ είναι υπερβολικά ρε παιδιά… Ένα κινητό είναι , σιγά… Και στην παρέα όλη την ώρα με αυτά ασχολείστε? Ποιο είναι το καλύτερο κινητό κλπ κλπ? Γενικά νομίζω τα Samsung είναι πολλά φρου φρου και από ουσία λίγα πράγματα, όπως το android γενικότερα.. Τέσπα…

antos

1200

JohnWave

@Παπαροκας tiamat, ναι το πούλησα στα 200€ γιατί είδα από κοντά το σχεδιασμό και την οθόνη του S8 και έπαθα πλάκα. Θα προτιμούσα να είχε 16:9 οθόνη και κάδρο κάμερας σαν το S6 αλλά μόλις είδα το S8 ο έρωτας με χτύπησε κατακέφαλα! Συνηθίζεται πάντως η 18:5:9 αναλογία. Στην κάμερα θεωρώ λίγο καλύτερο το S6 στις φωτό έξω με φως ημέρας. Στις βραδινές έξω ή στις φωτό εσωτερικού χώρου καθαρά το S8. Εντωμεταξύ σήμερα ένας φίλος πήρε το S7 και κάναμε συγκριτικό μέσα σε μια καφετέρια. Στη λεπτομέρεια και στο φωτισμό ίδια. Η μόνη διαφορά που είδαμε υπέρ του S8 ήταν η απόχρωση. Την κόκκινη καρέκλα το S8 την έβγαλε κόκκινη ενώ το S7 πιο κοντά στο πορτοκαλί. Αύριο θα κάνουμε και συγκριτικά ταχύτητας 🙂

Gustozzzos

Ο Ιωάννης_JB και ο Chris_BMW και κανα 2 άλλοι επιμελήθηκαν το άρθρο.

Πάνος®

Κακά μαντάτα. Πάλι βιασύνη;;; Αν ισχύει η φήμη, τότε σίγουρα δεν έμαθε από τα λάθη της η Σαμμυ. Η περσινή βιασύνη (ελλιπείς έλεγχοι ασφαλείας) έφερε το φιάσκο του Note 7 με τις εκρήξεις της μπαταρίας και τελικά η πλήρη ανάκλησή του. Εύχομαι φέτος να προσέξουν διπλά και τριπλά.

Παπαροκας tiamat

Κινηταρα πήρες τζονγουειβ και να σου πω την αληθεια μολις το ειδα απο κοντα σε συνδυασμό με τη πρώτη πτωση τιμης βρεθηκα μισο βημα να το παρω και γω, το 18,5 :9 η μπαταρία και το δάκτυλικο αποτυπωμα με καναν να μεινω στο ιστορικό πια s6 edge στο οποίο λατρευω τη πρακτικότητα!
Καλορίζικο και με γεια!!

Rizo

Κι εγω πλέον κάτοχος S8+ 2 εβδομάδες. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση με άλλα σχόλια, αλλά ο @JohnWave έχει δίκαιο. Η οθόνη του S8 αυτή τη στιγμή και μέχρι να βγούνε τα επόμενης γενιάς κινητά είναι η καλύτερη. Είμαι την θάλασσα κάτω απο τον ήλιο μέρα μεσημέρι με γυαλιά ηλίου και βλέπω άνετα. Θέλετε να πω οτι είναι καλύτερη “με μικρή διαφορά”? Θα το πω. Αλλά όσοι φίλοι μου είδαν απο κοντά και “παίξανε” λίγο με το κινητό μείνανε εντυπωσιασμένοι. Η κάμερα επίσης είναι σε καλό φωτισμό απο τις καλύτερες και σε χαμηλό φωτισμό “η καλύτερη”. Η μπαταρία του με βαριά χρήση μου βγάζει μια μέρα. Ποτέ, και ειδικά τώρα που το πήρα και “του πίνω το αίμα”, σαν καινούργιο κινητό, δεν χρειάστηκε να το φορτήσω μέσα στην μέρα. Απο το πρωί στις 7 που ξυπνάω για την δουλεία μέχρι αυτή την ώρα. Και πόσες φωτό έβγαλα σημερα και fb, Instagram, youtube, και ιντερνετ γενικά και τηλέφωνα. Και έρχομαι απο το Ζ3 που έχει τρομερή αυτονομία. Το αν θα κολλάει αργότερα λόγω του samsung iu δεν το ξέρω. Προς το παρόν πάει σφαίρα. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν stereo ηχεία μιάς και έχει το… Συνέχεια »

JohnWave

@Παπαροκας tiamat, σ’ ευχαριστώ πολύ 🙂 Αν κάνεις τη μετάβαση πιστεύω θα συνηθίσεις την αναλογία. Δαχτυλικό αποτύπωμα δεν χρησιμοποιώ οπότε δεν ξέρω να σου πω αν θα το συνηθίσεις στη κακή θέση που βρίσκεται. Εγώ πούλησα το S6 στα 200 και έκοψα τιμολόγιο το S8 γλιτώνοντας το ΦΠΑ. Οπότε 450-200=250€ έδωσα για να το αποκτήσω 🙂

@Rizo, σωστός σε όλα. Και εγώ τα ίδια κριτήρια είχα ψηλότερα ( οθόνη+κάμερα) οπότε σε συνδυασμό με το εκπληκτικό design έδεσε το πράγμα.

@Πέτρος Π, ναι να το φανταστείς :p Για το πόσο χρόνο αφιερώνουμε στην παρέα για κινητά, ναι όταν παίρνει κάποιος νέο κινητό μιλάμε για αυτό χωρίς να ασχολούμαστε όλη την ώρα μας με αυτό. Το “ερωτευμένος” σημαίνει “έπαθα πλάκα” όπως και ο περίγυρος. Ακόμα και αυτό σε ενόχλησε βρε άνθρωπε; Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις περί φρου φρου και αρωμάτων για τη Samsung. Eγώ από την άλλη ήθελα να συνεχίσω σε amoled οθόνη και πολύ καλή κάμερα στο αυτόματο οπότε η Samsung με κάλυψε πλήρως σε αυτά. Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση : Να φανταστώ ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα μου τη λες μέχρι να αποκτήσω συσκευή που δεν θα είναι Samsung; :p

Rizo

@EDIT
Κι εμένα ένας φίλος με S7 που πήρε το κινητό να το δουλέψει, έβγαλε και το δικό του και άρχισε να βγάζει φωτο. Ήταν νύχτα και πραγματικά όπως ακριβώς λέει και ο @JohnWave ενώ σε φωτεινότητα και λεπτομέρεια δεν βλέπεις διαφορά, η διαφορά στα χρώματα είναι εντυπωσιακή. Όχι τόσο σε σχέση με το S7, αλλά επειδή ήταν νύχτα το συγκριτικό και έβγαζε φωτό ένα corsa opc μπλέ και ένα polo λευκό. Εντάξει, το S8 έδειχνε το λευκό του polo όπως ακριβώς το έβλεπες και στο corsa έδειχνε το μπλέ πραγματικά ηλεκτρίκ όπως ήταν και καθόλου “ξεθωριασμένο” όπως δοκίμασαμε τελικά και με το i7plus που είχε ένας φίλος εκεί. Το HDR κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης έβγαλα την πόλη απο ψηλά μια νύχτα και στο τελικό αποτέλεσμα έβλεπα σκοτεινά σημεία στα κτήρια που με το μάτι τα έβλεπα λιγότερο! Πραγματικά δεν κάνω διαφήμιση. Πολύ καλή απόδοση.
Για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής όμως τελικά πραγματικά κάνει σε κάποιο βαθμό over-sharpness ή κάτι τέτοιο σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Κάποιες φορές μου αρέσει, κάποιες όμως όχι.
*Τελικά το έχω 3 εβδομάδες το κινητό 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.