Galaxy Note 8: Πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί;

galaxy note 8 teardown ifixit, Galaxy Note 8: Πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί;

Το Samsung Galaxy Note 8 σημειώνει επιτυχίες τις πρώτες ημέρες προ-παραγγελίας, αποδεικνύοντας πως πολλοί χρήστες θα προτιμήσουν και φέτος την Samsung στην κατηγορία των high-end smartphones.

Από τους αμέτρητους καταναλωτές που θα αγοράσουν (ή ήδη αγοράζουν) το phablet, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά λάθος θα το ρίξουν κάτω, θα παραβούν τα IP68 όρια αντοχής στο νερό ή θα του προκαλέσουν βλάβη με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πόσο εύκολο είναι να διορθωθεί η ζημιά;

Οι δημιουργοί του δημοφιλούς iFixit αποφάσισαν να ασχοληθούν με το Galaxy Note 8 και να δώσουν σε όλους τους… μελλοντικά αγχωμένους κατόχους μια ελπίδα επισκευής του πανάκριβου κινητού τους. Αρχικά, για να έχει κανείς πρόσβαση στο εσωτερικό του smartphone, θα πρέπει να ξεκολλήσει το πίσω γυάλινο κομμάτι του σώματος. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι η Samsung έχει κολλήσει ισχυρά τα εξαρτήματα μεταξύ τους. Χρειάζεται, κατά συνέπεια, μεγάλη προσοχή να μην σπάσει / ραγίσει το γυάλινο πίσω κομμάτι. Από εκεί και πέρα, η αντικατάσταση κάποιου δυσ-λειτουργικού εξαρτήματος είναι σχετικά εύκολη, με την Sammy να έχει συνδέσει όλα τα εξαρτήματα μαζί ακολουθώντας ένα modular σκεπτικό.

Επιπλέον, μια ακόμα θετική σημείωση από το iFixit είναι πως οι βίδες που κρατούν το σώμα μαζί δεν είναι αποκλειστικές της Samsung, που σημαίνει πως ταιριαστά κατσαβιδάκια ή ακόμα και ανταλλακτικές βίδες θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο. Αναφορικά με τα δύο πιο συνηθισμένα εξαρτήματα αντικατάστασης, την οθόνη και την μπαταρία, το iFixit δεν έχει καλά νέα. Η οθόνη, δηλαδή όλο το εμπρόσθιο κομμάτι, είναι πολύ ισχυρά κολλημένο στο υπόλοιπο σώμα της συσκευής (όπως και το πίσω γυάλινο κάλυμμα). Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ζημιά τόσο στο panel, όσο και στο υπόλοιπο κομμάτι της οθόνης (αν κάποιο από τα δυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα) όσο το αφαιρείτε, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Τέλος, η μπαταρία είναι “ανούσια δύσκολο” να αντικατασταθεί, πάλι λόγω της ειδικής – και ισχυρής – κολλώδους ταινίας που έχει χρησιμοποιήσει η Samsung.

Εν τέλει, το iFixit βαθμολόγησε την νέα προσθήκη της Galaxy Note σειράς με 4/10 (το 10/10 για την πολύ εύκολη επισκευή). Αρκετές φορητές συσκευές των τελευταίων ετών (smartphones/tablets/wearables) έχουν πάρει βαθμολογίες ίσες ή μικρότερες εκείνης του Note 8. Ίσως οι κατασκευαστές θέλουν οι χρήστες που τους προτίμησαν να κάνουν το ίδιο και για την επισκευή των προϊόντων που αγόρασαν από τους ίδιους. Όπως και να έχει, όσοι θα γίνετε κάτοχοι του Galaxy Note 8, καλό είναι να μην επιχειρήσετε μόνοι σας την επισκευή της συσκευής σας, σε περίπτωση που αυτή παρουσιάσει βλάβη. Αν πάλι είστε τολμηροί όπως ο Zack Nelson (ο γνωστός youtuber JerryRigEverything), η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, οπότε μπορεί να τα καταφέρετε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.