Galaxy Note 9: Η καλύτερη οθόνη σε smartphone σύμφωνα με το DisplayMate

samsung galaxy note 9 καλύτερη οθόνη displaymate, Galaxy Note 9: Η καλύτερη οθόνη σε smartphone σύμφωνα με το DisplayMate

Η οθόνη του Galaxy Note 9 πήρε την υψηλότερη βαθμολογία από την εταιρεία DisplayMate, αναφορικά με την ποιότητα της εικόνας και την ακρίβεια των χρωμάτων, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει η Samsung στις οθόνες των ναυαρχίδων της.

Τα smartphone στις μέρες μας συναγωνίζονται στο ποιό θα έχει notch αλλά και στην πληθώρα των χαρακτηριστικών της κάμεράς τους, την ώρα που η εταιρεία DisplayMate θεωρεί πως η οθόνη ενός smartphone είναι το κορυφαίο χαρακτηριστικό του μιας και κάθε τι που κάνουμε, από την αποστολή μηνυμάτων μέχρι και την προβολή video, φωτογραφιών και video games, προβάλλεται σε αυτήν.

Είναι σχεδόν προβλέψιμο πως κάθε ναυαρχίδα της Samsung αλλά και κάθε νέο iPhone, θα καταλαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία στην ποιότητα του τύπου οθόνης που διαθέτει η κάθε συσκευή, σαν αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης στην ποιότητα της εικόνας και την ακρίβεια με την οποία αποδίδονται τα χρώματα, με τη Samsung και το Note 9,στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αριστεύει.

Το Galaxy Note 9 σύμφωνα με την εταιρεία DisplayMate, είναι βελτιωμένο στο hardware και πετυχαίνει φωτεινότητα μεγαλύτερη κατά 27% σε σύγκριση με αυτήν του Note 8 με ενεργοποιημένο το High Brightness Mode. Εκτός αυτού, μεγάλη βελτίωση έχει γίνει στην ακρίβεια των χρωμάτων, κάνοντας την οθόνη του Note 9 να είναι τέλεια στην απόδοσή της.

Η εταιρεία DisplayMate δίνει τη βαθμολογία A+ στο Galaxy Note 9 αναφέροντας ότι πρόκειται για την πιο καινοτόμα και υψηλής απόδοσης οθόνη που έχουν δοκιμάσει στα εργαστήριά τους μέχρι σήμερα, με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις μετρήσεις και τις δοκιμές που την υπέβαλαν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

Καλα δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο..Η οθονη του Note 9 οντος οσοι την εχουνε δει ριχνει σαγονια!!!Αντε να δουμε κ την οθονη του νεου iphone x που λογικα κ αυτη θα ειναι τοπ οπως της Sammy αν κ λιγο πιο κατω..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

οχι αφου παιρνεις κινεζικο κιλερ με τα μισα λεφτα not!

George

Η Samsung κατασκευάζει η ίδια τις οθόνες amoled για τα τηλέφωνά της. Λογικό είναι λοιπόν να κατασκευάζει κορυφαίες οθόνες για τα κορυφαία μοντέλα της. Μην περιμένετε ποτέ να δείτε την κορυφαία οθόνη της αγοράς σε κανένα π.χ iPhone. Εξάλλου και η Apple, πελάτης της Samsung είναι και αυτή. Οχι μόνο στην οθόνη αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέρη. Πάντως με το 1/5 των χρημάτων αγοράζεις σήμερα π.χ xiaomi redmi note 5 που δεν είναι μεν Galaxy note 9, αλλά δεν υστερεί πουθενά και έχεις ενα πανέμορφο και αξιόπιστο κινητό χωρίς να ξοδέψεις ένα ή δυο ολόκληρα μηνιάτικα.

godis

George τα ειπες ολα ας κρατησει η σαμμυ τις κορυφαιες οθονες για τον εαυτο της και μεις τα ωραια μας λεφτουδακια στην τσεπη μας.!!

Γιώργος Κ.

Έχω το note 8 και φίλος πήρε πρόσφατα το ΧΖ2 premium. Πραγματικά η Sony έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην οθόνη αυτού του κινητού κι ας μην είναι παντού 4Κ. Ωστόσο δίπλα δίπλα με το δικό μου πιστεύω ότι το Sony χάνει γιατί δεν έχει το edge του θέματος καθώς στο note 8 η οθόνη φαίνεται σαν να ξεπηδα από το πλαίσιο. Και τα 2 όμως έχουν κορυφαίες οθόνες

Kareklas

Πως Σαμσουνγκ κραταει καλυτερες οθονες για αυτους καταλαβαινετε τι λετε ? Η οθονη του Χ ηταν ανωτερη απο του σαμσουνγκ σ8 γτ απλα γιατι εγινε καλυτερο καλιμπραρισμα στα χρωματα, αυτο θα γινει κ στα επομενα μοντέλα ιδιας τεχνολογιας οθόνες φορανε με πολυ ανωτερης τεχνολογιας του χ γτ ειναι και το μοναδικο κινητο χωρις πλαισιο στο κατω μερος τις οθονης! Οτι δεν ξερετε τι σας γινετε και απλα για να πειτε μια εξυπναδα να το δειτε ειναι κακο !

Petros

To NOTE 8 με το 9 εχει την ίδια οθονη εκτός το μέγεθος που ειναι μικρότερη 0,1 inch?

forneverarrow

Και το πιστεύω πραγματικά. Δεν το έχω δει ακόμα αλλά έχοντας την εικόνα των Note 8 και S9 είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για την καλύτερη οθόνη της αγοράς. Προσωπικά ποτέ δεν εκτίμησα τις OLED οθόνες καθώς πέρα από το σωστό μαύρο, κανένα άλλο χρώμα δεν δείχνει φυσικό. Ένας ακόμα λόγος που το iPhone X με χαλάει λίγο όποτε βλέπω την οθόνη του σε full φωτεινότητα. Προτιμώ μια εξαιρετική LCD όπως αυτές που είχε η LG μέχρι το G6 και φυσικά του iPhone 8 που με το True Tone κάθεσαι και το χαζεύεις. Αλλά όταν μιλάμε για το Note 9, με τέτοια διαγώνιο, τεράστιο ppi και ανάλυση, απλά τα λόγια είναι περιττά.

Ωστόσο, η οθόνη είναι, κατά την άποψή μου, υποκειμενική παράμετρος όπως και ο σχεδιασμός. Μπορεί να σε άλλους να αρέσει ο υπερκορεσμός της AMOLED του Note 9, σε άλλους όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα iPhone 7/8 που ναι μεν έχουν 326ppi μόνο αλλά με το DCI-P3 δεν μου λείπει πραγματικά τίποτα από την οθόνη του G5 που είχα πριν και ήταν QHD στα 554ppi (αν και τις πρώτες δυο μέρες μου φάνηκε λίγο πιο θολό το iPhone 8 στις γραμματοσειρές μέχρι που συνήθισε το μάτι).

Chris_BMW

@George

Πριν γράψετε κάτι (το οποίο δεν είναι προσωπική σας άποψη ) σαν σχόλιο σε ένα τεχνολογικό σάιτ καλά είναι να διασταυρωνετε πρώτα τις πληροφορίες και όχι να γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι γιατί η δίκη σας λογική συμπεραίνει αυτό .

Άτοπο λοιπόν το σχόλιο σου για το ότι η Samsung κρατάει τις καλές οθόνες για πάρτη της αφού αυτή η εταιρεία που τώρα βγάζει πρώτο το note 9 ως το κινητό με την καλύτερη οθόνη πέρσι τον Νοέμβριο είχε βγάλει το I phone X ! Στη συνέχεια ήρθε το s9 της Samsung να το ρίξει από την κορυφή και πλέον είναι πρώτο το note 9 .

Agnostos13

@George:
Μα η Apple είναι ο καλύτερος πελάτης της Samsung Display. Δεν βλέπω λόγο να κρατήσει τις «καλές» οθόνες για την Samsung Mobile με κίνδυνο να χάσει τόσο την Apple όσο και τους άλλους κατασκευαστές. Το πιθανότερο είναι όπως λέει και ο Chris_BMW η οθόνη του νέου iPhone να είναι καλύτερη από το Note 9 και του S10 καλύτερη από το iPhone και πάει λέγοντας (όπως έγινε και πέρσυ)…

giorgosgek

Ειναι οντως απο τις καλυτερες η ακομα και η καλυτερη. Τωρα για κατι αλλες που λετε , οπου και να ειστε πετατε και μια Sony ακυρη ( RIP ). Η apple και η καθε εταιρεια δινει παραγγελια στη samsung display η οπουδηποτε αλλου και αυτη κατασκευαζει , δεν τα κραταει για παρτη της . Το iphone x οντως ειχε την καλυτερη οθονη οταν βγηκε , με μικρες διαφορες, οπως και ισως το καινουργιο. Δεν τα κρατανε για παρτη τους , buisiness κανουν , αλλιως και οι επεξεργαστες και οι ram θα ηταν σαπια. Εχουν ενα ονομα , δεν θα το χαλασουν. Οι κινεζοι, zte με τα δικτυα και τα modem θα εδιναν τα τελευταια σε καθε εταιρεια σε ολο τον κοσμο , ενω αυτοι θα ειχαν τα πιο γρηγορα , δεν παει ετσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.