Galaxy Note 9: Η κάμερά του παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

samsung galaxy note 9 dxomark, Galaxy Note 9: Η κάμερά του παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

Το Galaxy Note 9 πέρασε από το DxOMark για να δοκιμάσει τις φωτογραφικές του δυνατότητες, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως είναι καλύτερο από το Galaxy S9+ αλλά όχι τόσο καλό ώστε να πιάσει την κορυφή, ενώ παραμένει ένα από τα κορυφαία smartphone για λήψη φωτογραφιών και video.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DxOMark που πραγματοποίησε την έρευνα αναφορικά με τις φωτογραφικές ικανότητες του Galaxy Note 9, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά τόσο στις φωτογραφίες όσο και στην καταγραφή video. Στη συνολική βαθμολογία, το Note 9 έφτασε τους 103 βαθμούς φέρνοντάς το στη δεύτερη θέση, ισοβαθμώντας με το HTC U12+, με το Huawei P20 Pro να παραμένει στην κορυφή με 109 βαθμούς.

Στις επιμέρους βαθμολογίες, το Note 9 πέτυχε 107 βαθμούς στη λήψη φωτογραφιών, λόγω του γρήγορου autofocus κατά τη λήψη φωτογραφιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, το ευρύ δυναμικό εύρος στις περισσότερες των περιπτώσεων και την ποιότητα και τη λεπτομέρεια των φωτογραφιών με 4x zoom. Επιπλέον, η αίσθηση των χρωμάτων τα οποία αποτυπώνονται έντονα ήταν πολύ ποιοτική, υπήρχε ισορροπία στη λεπτομέρεια και τη μείωση του θορύβου, ενώ το bokeh εφέ είναι ποιοτικό και αποτυπώνεται με τρόπο πειστικό.

Όσον αφορά την καταγραφή video, η λειτουργία autofocus ανταποκρίνεται άμεσα, τα χρώματα είναι έντονα και πολύ “ζωντανά”, η ακρίβεια έκθεσης είναι καλή όπως και οι λεπτομέρειες που αποτυπώνονται με ακρίβεια σε συνθήκες εξωτερικών λήψεων στο φως της ημέρας. Επίσης, τα επίπεδα το θορύβου είναι χαμηλά σε έντονο φωτισμό και ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας είναι εξίσου αποτελεσματικός σε όποιες συνθήκες και αν δοκιμάστικε.

Τα αρνητικά στοιχεία στις κάμερες του Note 9 εστιάζονται στην έλλειψη λεπτομέρειας κατά τη διάρκεια των λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στη μη ομαλή ισορροπία του λευκού χρώματος κατά τη χρήση του flash ενώ η έκθεση ορισμένες φορές δεν είναι και τόσο ακριβής, με το φαινόμενο του ghosting και της έλλειψης ευκρίνειας να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως η Samsung παραδοσιακά εφοδιάζει τις ναυαρχίδες της με την ελιτ των καμερών, με το Note 9 να αποτελεί μια premium επιλογή για όσους απολαμβάνουν τη λήψη φωτογραφιών και video με τη συσκευή τους.

samsung galaxy note 9 dxomark, Galaxy Note 9: Η κάμερά του παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

samsung galaxy note 9 dxomark, Galaxy Note 9: Η κάμερά του παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
βασιλης

στο s9+ που εχω οι καμερες ειναι καθετες,αν θεωρησουμε κι ετσι ειναι,πως εχουν τις ιδιες καμερες,τοτε θα πρεπει να πιστεψουμε πως η οριζονιτια διαταξη δινει καλυτερα αποτελεσματα,ναι?

dark_master

δεν ειναι θέμα διάταξης. Ειναι θέμα αλγόριθμων κτλ. Τοο γεγονός ότι τοποθετήθηκαν οριζόντια και όχι κάθετα ειναι θέμα design.

Flagship killer

Αυτό που δε μπορεί ο κόσμος να καταλάβει είναι πως αυτά τα site αναφέρονται στη συνολική εικόνα και εμπειρία της κάμερας…
Εγώ ας πούμε θέλω ακριβες WB, και μικρό macro ,αν πάω και πάρω το p20 pro θα τραβάω τα μαλλιά μου! Αντιθέτως στο s9+ έχεις απόλυτο λευκό στη λήψη. Τα Huawei όλα μα όλα βγάζουν γκρι και τα samsung από note 8 και πίσω βγάζουν σιελ…
Τα iPhone έχουν επίσης φοβερό WB …
ΑΝ όμως το ζητούμενο κάποιου είναι είναι τα τοπία η τα βραδινά, θα καλυφθεί απολύτως από ένα p20 pro… Όλα λοιπόν είναι θέμα αναγκών του καθενός και όχι συνολικής εικόνας… Στην αποτύπωση χρωμάτων ας πούμε το p10 έχει καλύτερη βαθμολογία από το p20 … αν λοιπόν κάποιος με p10 χρειάζεται αποτύπωση χρωμάτων και πάει σε p20 θα πει πως η κάμερα του p10 ήταν καλύτερη από αυτή του p20, κάτι που φυσικά για αυτόν στέκει ενώ γενικά είναι τρελό

Dimitrinho

Rip Samsung σε αποκαθηλωσε η huawei τώρα κάτσε και παρακολουθα την αυτοκρατορία της

Flagship killer

Όλα τα παραπάνω τα λέω εκ πείρας γιατί τα έχω δουλέψει σε studio box με led φωτισμό… το p20 pro σε manual mode δεν έπιασε ποτέ το λευκό χωρίς να κάψει το αντικείμενο

Flagship killer

@ντιμιτρινιο ναι αποκαθήλωσε το περσινό μοντέλο (camera s9+) Θα τη παραδεχτώ αν παραμείνει στη κορυφή μετά από iPhone xs και galaxy s10 …. Κυριακή κοντή γιορτή… αν και κάτι μου λέει πως η έκπληξη θα έρθει από τη ΝΟΚΙΑ…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

note 9 και s9+ εχουν ακριβως τα ιδια μερη σε αισθητήρα και φακο και μονο το νεο software της καμερας τα διαφοροποιει..
το s9+ θα πιασει ακριβώς το ιδιο αποτέλεσμα στα benchmarks του dxo αν η samsung κανει port τον νεο αλγόριθμο με update, κατι που φυσικά δεν θα κανει ποτε…
στόχος πάντα είναι να σε σπρωξει σε νεότερο μοντέλο της!

GS

Για γέλια το ότι χρειάστηκε η Ηuawei 3 κάμερες σε ένα smartphone για να περάσει τη Samsung.Είναι σαν να βάζεις μερικά αυτοκίνητα τα οποία είναι 1800cc και το άλλο να είναι 2000cc.Για μένα η Samsung παραμένει κορυφή.Ας είναι καλά η Leica γιατί χωρίς αυτή ούτε 10αδα δεν θα έμπαιναν στον τομέα κάμερας.

Petros

Αν προσθέσεις και οθονη, πενακι κλπ Τα Note ειναι η πιο ολοκληρωμένες συσκευές με διαφορά

JohnWave

Έχοντας πολύ καλή γνώση γύρω από τη φωτογραφία, έχοντας στην κατοχή μου παράλληλα το S9+ και το P20 Pro και έχοντας διαβάσει και δει πολλά συγκριτικά στο αυτόματο από επώνυμους reviewers για τις κάμερες των ναυαρχίδων, αδιαφορώ πλήρως για τις βαθμολογίες του dxomark και δίνω τη δική μου κατάταξη (ποιότητα φωτογραφίας κύριας κάμερας στο auto) :

No1 : Pixel 2 XL (Νο1 στον καλό φωτισμό, Νο2 τη νύχτα, Νο4 στο zoom)
Νο2 : S9+ & Note 9 (Νο2 στον καλό φωτισμό, Νο3 τη νύχτα, Νο2 στο zoom)
Νο3 : Ιphone X (Νο2 στον καλό φωτισμό, Νο4 τη νύχτα, Νο3 στο zoom)
No4 : P20 Pro (Νο4 στον καλό φωτισμό, Νο1 τη νύχτα, Νο1 στο zoom)

Σημειώσεις:
α) Ο μέσος χρήστης τραβά σαφώς περισσότερες φωτό σε καλό φωτισμό και σαφώς περισσότερες αζουμάριστες οπότε οι νυχτερινές λήψεις και το zoom δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τις αζουμάριστες λήψεις σε καλό φωτισμό.
β) Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών τραβά στο αυτόματο με το κινητό του και το auto mode είναι αυτό στο οποίο δίνουν μάχη οι εταιρίες με το λογισμικό μετεπεξεργασίας εικόνας.
γ) Στον καλό φωτισμό θεωρώ το iphone X και τα S9+/Note 9 ισάξια, εξού και το ίδιο νούμερο.

vladimiros

Ουτε εγω δινω πολυ βαση στο Dxomark…ενταξει το κοιταω που κ που αλλα μεχρι εκει..
Το Note 9 εχει σχεδον ιδια αποτελεσματα με το S9+,αλλα στην βαθμολογια ειναι αρκετα πιο πανω τι να πω τωρα εγω..αλλα δεν ξερω γιατι δεν βαζουν και τα Sony,μονο το ΧΑ2 εβαλαν τωρα προσφατα αλλα τι να το κανω αυτο..
Οπως ειπε ο φιλος απο πανω ισως το P20 pro να το φτασει το νεο Iphone,για Νοκια δυσκολο το κοβω,αλλα αν εβαζαν ομως και το XZ2premioum / η to XZ3 θα ηταν πολυ κοντα στο P20 pro επειδη εχει πολυ καλο βιντεο,πολυ καλο αποτελεσμα την ημερα,οπως και σε Low light ..και ειδικα το XZ2premioum που εχει διπλη καμερα θα εχει και καλο Boken/zoom

Flagship killer

Αυτοί που συγκρίνουν κάμερες στο auto mode , ας πάνε να συγκρίνουμε πλυντήρια…
Το auto είναι για όσους δε ξέρουν πως δουλεύει ένας φακός η μια κάμερα… κι εγώ όταν θέλω να βγάλω φωτογραφία τον γιό μου με auto θα βγάλω για να προλάβω τη στιγμή, αλλά δεν θα κρίνω από αυτό την κάμερα…
Πάρε μια DSLR και τραβά auto και παράλληλα μια φτηνή compact με βασικό manual (αρκεί να ξέρεις τι κάνει καθε τι) και πες σε έναν τρίτο να σου πει ποια φώτο είναι καλύτερη…

Darth

@dark_master οχι δεν ειναι θεμα design με αυτον τον τροπο μπικε μεγαλυτερη μπαταρια

οσο για το p20 pro ενα εχω να πω unreal engine (αυτο που αποτυπώνει περνάει απο τόσα φίλτρα που νομίζεις οτι τράβηξες άλλο τοπίο)

John

Σιγα μην ειναι το xz3 με την μια καμερα πολυ κοντα στο p20 pro με τις τρεις καμερες. Ας φτιαξει η sony πρωτα τα θεματα με το focus και ας βαλει ois και διπλη καμερα και βλεπουμε αν μπορει να φτασει καμια xiaomi που με το mi8 εχει 99.

djfapples

Πρέπει το εν λόγω site να βαθμολογήσει κ το XZ2 PREMIUM πιστεύω με εξαίρεση το zoom είναι ότι καλύτερο έχει βγει

JohnWave

@Flagship killer, γνωρίζεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών τραβά στο auto με το κινητό και λες ότι δεν πρέπει οι κάμερες των κινητών να συγκρίνονται στο auto. Να συγκρίνονται δλδ με το “πως ΘΑ έβγαζε τη φωτογραφία ο χρήστης ΑΝ χρησιμοποιούσε το manual που όμως ΔΕΝ θα το χρησιμοποιήσει”…Eνημέρωσε αν θες όλες τις εταιρίες που επενδύουν στο post processing για το καλύτερο αποτέλεσμα στο auto, να πάψουν να το κάνουν και να επικεντρωθούν στο manual στο οποίο τραβά η μειοψηφία. Πες τους ότι είσαι ο flagship killer από το Techblog που δεν συγκρίνει πλυντήρια. Θα καταλάβουν.

Flagship killer

@JonhnWave το ειρωνικό σου ύφος μαρτυρά το ποσό σε πείραξαν αυτά που είπα για όσους ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ μια κάμερα… Καλή σου μέρα…

John

Ο johnwave εχει απολυτο δικιο , το 99% των χρηστων χρησιμοποιουν το κινητο στο auto. Στην Ελλαδα βεβαια που υπαρχουν πολλοι pro που παιζουν τις καμερες στα δακτυλα οπως ο flagship killer ( sic!) υπαρχουν και εξαιρεσεις.
ΥΓ. Μακαρι να δοκιμασουν και κανενα sony για να φανει ποσο πισω ειναι και να τελειωνει και αυτο το παραμυθι.

JohnWave

@Flagship killer το ειρωνικό μου ύφος ήταν αντίδραση στην άσχημή σου φράση “ας πάνε να συγκρίνουν πλυντήρια”. Ποτέ δεν προσβάλλω χρήστες εκτός αν μου μιλήσουν άσχημα. Τώρα για τη συνέχεια της απάντησής σου, πάλι προσβάλλεις οπότε δεν ασχολούμαι. Συζήτηση μπορώ να κάνω μόνο με χρήστες που μιλούν με ευγένεια και επιχειρήματα.

Flagship killer

@johnwave δε ξέρω αν έχεις αυταπατες αλλά δε σου ζήτησα σε κανένα σχόλιο μου συζητηση. Είπα τη γνώμη μου η οποία δεν ήταν για εσένα προσωπικά, άσχετα αν τοποθετησες μόνος σου τον εαυτό σου στο κοινό που δε ξέρει να χρησιμοποιει μια κάμερα το οποίο αναφέρω… Τέλος πάντων δε σου ζήτησα και ούτε θέλω συζήτηση…

Flagship killer

Τέλος πάντων αν διαβάσετε και οι δύο επιστήμονες το σχόλιο μου παραπάνω θα δείτε πώς συμφωνώ στο auto πως είναι η πρώτη επιλογή αλλά όταν θέλω τις πραγματικές δυνατότητες μιας κάμερας θα δουλέψω manual. Σταματήστε να χλεβαζετε όσα δε ξέρετε η πολύ απλα όσα δε μπορειτε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.