Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr: Κόντρα στα specs

Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr, Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr: Κόντρα στα specs

Φέτος η Samsung θα παρουσιάσει τρία διαφορετικά flagship μοντέλα, τα Galaxy S10, Galaxy S10+ και Galaxy S10e, όπως ακριβώς έκανε η Apple πέρισυ με τα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone Xr. Και αν δεν σας αρέσει ο χαρακτηρισμός “flagship” για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Xr και S10e, τότε κρατήστε τον για την τιμή τους!

Η μεγάλη μάχη θα δωθεί μεταξύ Galaxy S10 vs iPhone Xs και Galaxy S10+ vs iPhone Xs Max, αλλά και στον πόλεμο τον μικρών η αναμέτρηση ανάμεσα στο Galaxy S10e και το iPhone Xr θα έχει ενδιαφέρον.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου Samsung Galaxy S10e πλάι πλάι με αυτά του iPhone Xr που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά εδώ και 3-4 μήνες.

Samsung εναντίον Apple, όπως τον παλιό καλό καιρό, μόνο που τώρα υπάρχει και η Huawei και η Xiaomi και η OnePlus. Αν είχατε να επιλέξετε ένα ανάμεσα σε αυτά τα δύο, ποιο θα ήταν αυτό το Galaxy ή το iPhone;

Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr, Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr: Κόντρα στα specs
Η τιμή του iPhone Xr στην Ελλάδα είναι 929 ευρώ (64GB), 999 ευρώ (128GB), 1119 ευρώ (256GB). Το Samsung Galaxy S10e (128GB) αναμένεται κοστίζει περίπου 750 ευρώ – 800 ευρώ.

Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr, Galaxy S10e εναντίον iPhone Xr: Κόντρα στα specs

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jo

εννοείται το Samsung….

Petroslappas

Ξεκάθαρα το Samsung
6/128 πες 800€
Δηλαδή σίγουρα 200€ λιγότερα
Στάνταρ καλύτερη οθόνη όπου το xr είναι απλά lcd και θα χάνει σε απόδοση χρώματος όσο καλά και εάν έχει ρυθμιστεί.
Επίσης χωρίς το χαζό νοτσ που κόβει πολύ περισσότερο οθόνη από την τρύπα.
Και σίγουρα στο σύνολο θα έχεις το ίδιο από κάλεσμα και σας είναι 6.1 του xr.
Διπλή κάμερα λογικά θα έχει καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στο μποκεν εφεκτ.
Μεγαλύτερη μπαταρία αν και ελάχιστα.
+Micro sd
+ υποδοχή ακουστικών
Για την ram δεν θα πολύ σχολιάσω μιας και η Apple δεν χρειάζεται και πολλά παραπάνω από τα 3 αν και 4 σαν τα αδέλφια του δεν θα χαλούσε κανέναν

manos

καλα το apple απο αναλυση οθονης και μονο ειναι απλα για γελια . το s10e δεν καταλαβαιβω γτ να χει τον 855 που θα ειναι ο κορυφαιος επεξεργαστης του 19 και να μην βαλουν εναν μικροτερης ισχυος και να ειναι πιο φτηνο τουλαχιστον 100 150 ευρω . τι ουσια εχει να βγαζεις ενα ”μικρο” κινητο αν κοστιζει 600+ ευρω? Τα οποια ” μικρά” κινητα σε ολες τις εταιριες μετα απο 1 6μηνο τα πουλανε μιση τιμή .

ΚώσταςD.

Apple κυρίως λόγω της υψηλότατης ανάλυσης που έχει η οθόνη του!!! 828*1972!!!! Και lcd!!! Και υπέροχο νότς!!! Και σε τιμή ευκαιρίας!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Downhill

Κράχτε την αππλε αλλα οταν θα αρχίζει να ψιλοκολλαει και να κρασαρει το αντροιντ θα λετε τσαμπα 800 ευρω. Και η οθόνη του xr ειναι πολυ ποιοτικότερη από άλλες full hd.

Ioannis

Το S10e για μένα είναι ιδανική επιλογή λόγω μεγέθους και flat οθόνης γενικότερα και όχι μόνο σε σύγκριση με xr.

Mp

Φυσικα s10e τι συγκρινουμε τωρα.
Downhill εσυ ακομα στο 2012 εισαι.

Garcia

Downhill επειδή το από πάνω παιδί μάλλον έχει δίκιο ότι είσαι στο 2012..Ακου πληροφορία για να βγάλεις λεφτά.. Το Euro 2012 θα το πάρει η Ισπανία κερδίζοντας την Ιταλία με 4-0!Βαλε ότι έχεις και δεν έχεις!

melsar

Downhill s7 edge 3 χρονια τωρα και τρεχει οπως τη 1η μερα….Αυτα περι adnroid οτι με τα χρονια σερνονται ειναι για σαπακια οχι για ναυαρχιδες φιλε!!Εγω στη πραξη δεν εχω δει τιποτα τετοιο!!

Makis

Είναι και τα 2….για τον π….

George

Προφανώς και δεν θα επέλεγα ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Αν αγόραζα κινητό, θα επέλεγα μια από τις “best value for money” προτάσεις της Xiaomi ή ίσως (λιγότερο πιθανό) της Honor. Αλλά επειδή η ερώτηση αφορά επιλογή ενός από τα δύο συγκεκριμένα, τότε ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή είναι το Samsung. Όχι απλά έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Είναι android και όχι ios. Και με το android έχεις δυνατότητες για να κάνεις πράγματα που με το ios μπορείς μόνο να τα… ονειρεύεσαι. Και εξηγώ παρακάτω ΜΕΡΙΚΑ μόνο από τα πράγματα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει με μία συσκευή android, πράγματα που με μία συσκευή ios, ακόμα και πολλαπλάσιου κόστους αγοράς, μοιάζουν για τους χρήστες ios απλά.. σενάριο επιστημονικής φαντασίας: 1: “Split screen”. Στο android μπορείς να “χωρίσεις” την οθόνη σε δύο “κομμάτια”, και να κάνεις έτσι δύο εργασίες ταυτόχρονα. Π.χ να βλέπεις βίντεο ενώ ταυτόχρονα κάνεις αριθμητικές πράξεις στο κομπιουτεράκι. 2: Παραμετροποίηση. Στο android έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις από αμέτρητους launchers που υπάρχουν στο play store και να διαμορφώσεις το κινητό σου ακριβώς όπως αρέσει ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΟΧΙ έτσι όπως αρέσει στην Google ή στον εκάστοτε κατασκευαστή. 3: Δυνατότητα “guest account”. Θέλω το κινητό μου… Συνέχεια »

Κώστας Ζ.

Μην περιμένετε snapdragon με αρχικό ψηφίο το 8, στο S10e…. Μακάρι να βγω ψεύτης

pilotos

κατοχος s7 edge.. Ακομα να κολλησει με 2,5 gb μνημη ελευθερα και φουλ χρηση.. Αυτο με το κολλημα των android ειναι παρελθον, εχουν αναβαθμιστει εδω και μια 3-4ετια… Γινεται αντικειμενικοι και μεν και δεν. Σε σχεση βεβαια με ios ειναι πιο βαρυ, οφειλω να το παραδεχτω αλλα δεν ζηλευω ακομα κατι για να αλλαξω συσκεη. Υπερευχαριστημενος με μια αλλαγη μπαταριας μονο.
Καλυτερη συσκευη για μενα αυτη την στιγμη ειναι το p20 pro, note9 και XS max. Αν εχεις να δωσεις πας xs max αλλιως χαβαη. Αυτα 🙂

egio

Apple εως 7,8. Είναι πιο “συνεπεις” στις αναβαθμισεις
Κατοχος note9 και ακομα περιμενω την “πιτα”.
Φαινεται αργει να ψηθει.

PetrosL

Egio
Οι αναβαθμίσεις του android είναι διαφορετικές γιατί είναι ένα λειτουργικό για πάρα πολλούς κατασκευαστές και έτσι έχει πολύ περισσότερο δουλειά από ότι το ios..
Και φυσικά η κάθε εταιρία να το προσαρμόσει στον κόσμο της.
Τι ακριβώς χρειάζεται το τηλέφωνο σου? Αναβαθμίσεις ασφαλείας που τις παίρνεις κανονικά και γρήγορα. Αυτό είναι το σημαντικότερο.
Το να πας σε νέο λειτουργικό κάθε χρόνο (που θα πας) δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα αλλά πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του. Που όπως ξέρεις και φυσικά διάβασες σχεδόν όλες οι εταιρείες μετά από κάποιο καιρό ρίχνουν επίτηδες την ταχύτητα του smartphone έτσι ώστε να αλλάξεις τηλέφωνο.
Οπότε άσε την πίτα να αργήσει όσο θέλει για να έρθει σωστά ψημένη και όχι ψιλό ωμή.
Εγώ στο s8 με την 8.1 που δουλεύει τόσο καλά φοβάμαι να έρθει η νέα μην το χαλάσουν

Jo

egio εγώ την πήρα την πίτα 2του μηνός.μαλλον το δικό σου είναι αγορασμενο από πάροχο

Γιώργος

Oneplus 6T, μισή τιμή, καλύτερο και από τα 2 σε όλα (8 gb ram, αν οχι 10 Gb με τη mclarren edition, 3700 mAh, 6.41″, κλπ) και ακομη γραφουν για τη πτωτική samsung.

Agnostos13

@George: Μην είσαι απόλυτος στο τι μπορεί να κάνει το Android που δεν κάνει το iOS. Για παράδειγμα: 1.Split Screen υπάρχει natively στο iPad (λογικά κάποια στιγμή θα έρθει και στο iPhone). Αλλιώς με jb (τις εφαρμογές που κάνουν ψευτό-split δεν τις μετράω καν). 2.Παραμετροποίηση αν είναι τόσο σημαντικό μπορείς να κάνεις στο iOS με jb. Το Android μπορεί να έχει τους launchers αλλά στην ουσία πάλι κονσέρβα είναι ή τουλάχιστον δεν έχω βρει κάποιον με 100% παραμετροποίηση. Επίσης κάποια στιγμή που έψαχνα να αλλάξω θέση στα navigation buttons δεν υπήρχε τρόπος χωρίς root. 3.To Guest Mode υπήρχε κάποτε στο iPad αλλά μαλλόν δεν περπάτησε και κόπηκε. Τώρα υπάρχει μόνο η επιλογή να κλειδώσεις εφαρμογές στο ίδιο προφίλ. 4.Η εγγραφή φωνητικών κλήσεων στο iOS γίνεται με apps τρίτων. 5.Picture in Picture υπάρχει στο iPad και μετά με jb. 6.Στο iOS γίνεται χωρίς καν καλώδιο (wifi direct). Μόνο για τα mp3 θες iTunes. 7.Εναλλακτικά stores υπάρχουν και στο iOS αλλά μόνο το Cydia (jb) είναι αξιόπιστο. 8.Widgets έχει το iOS. Επίσης το Android χρειάζεται παραπάνω πόρους λόγω των διεργασιών που τρέχουν στο background τις οποίες δεν βλέπει και δεν μπορεί να πειράξει ο χρήστης. ΥΓ1.Το οτί η Google είναι στην πράξη… Συνέχεια »

Nikos92

@Agnostos13 όσα είπες απαιτούν jb. Αυτή είναι η διαφορά. Το Android τα έχει out of the box. Τώρα το ποιος φακελωνει ποιον είναι μεγάλη συζήτηση

ΜakisReloaded

Ρε καρμιρηδες ολοι σας! Αν ειχατε τα λεφτα να υποστηριξετε και τα 2 μοντελα των 2 εταιρειων ποιο απο τα 2 θα επιλεγατε?! Τι μου κλαιγεστε για την τιμη…. Ουτε εγω μπορω να παρω καποιο απο τα 2 αλλα αν μπορουσα θα επαιρνα το SAMSUNG. Βλεπετε? Απλη απαντηση… Με καθεται ο καθενας και λεει λογω τιμης το ενα λογω τιμης το αλλο…ΦΤΑΝΕΙ ΠΧΙΑΑ, καραμελα… Μαθετε να απαντατε σε οτι σας ρωτανε.

Agnostos13

@Nikos92:
Όσα απαιτούν jb το γράφω.

Petroslappas

Γιώργος
Πρέπει να είσαι εκτός έτσι?
Το 1+6t που θα είναι καλύτερο?
Σε κάμερα?
Οθόνη?
Αδιάβροχο?
Νεότερο gpu/cpu?
Θήρα ακουστικον?
Ποιότητα κατασκευής?
Ασύρματη φόρτιση?
Μισή τιμή? Από πού? Τα μισά του 800€ είναι τα 400€
Δηλαδή από Κίνα και εάν πάθει κάτι η 1+ δεν αναλαμβάνει τίποτα γιατί το έφερες από έξω.
Ο ανταγωνισμός τους θα είναι το νεότερο 1+7 μέχρι τότε δεν τα βλέπει ότι μπορεί να φορτίσει λίγο ποιο γρήγορα δεν λέει κάτι έλεος με τον καθένα εδώ μέσα

egio

@PetrosL & @Jo

Σωστά τα λέτε, αλλά:
Καλές οι ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά αν δεν υπάρξει μακροπρόθεσμη υποστήριξη σε λειτουργικό τί να τις κάνω; Δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση των εικονιδίων κλπ.
Και οι εφαρμογές είναι ένας λόγος που αλλάζεις συσκευή.
32bit σε 64bit. Αυτό για Apple.
Οι εφαρμογές, αν και ομολογώ ότι παραμένει πρώτο το IOS ως προτεραιότητα των developers (έχω ένα παράδειγμα το tonebridge app που έχει θέμα στο Android), γράφονται με βάση το λειτουργικό και έπειτα συντηρούνται.

Υ.Γ Πήρα την ενημέρωση σήμερα. Χειροκίνητα, αν και το έχω ρυθμισμένο στο Auto.

Alex

Apple και παλι apple. Ο Βασιλιας ολων των κινητων, αρα παντα Apple και στην προκειμενη περιπτωση σαφεστατα Xr.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

makisreloaded με καλυψες στο μονο που με αφησες ανικανοποιητο ειναι στο οτι ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΊΑ

Anon

Σε specs παίζεται, αλλά γενικά το πάνω χέρι το έχει η Samsung. Το θέμα είναι οτι η Apple, εκτός οτι χρεώνει 200€+ παραπάνω (ένα ολόκληρο Xiaomi), έχει αποδείξει τα τελευταία 5-6 χρόνια οτι δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα, άρα σε επέκταση για τον καταναλωτή. Με το χαμό που γίνεται με τα πρόσφατα MacBook θα θεωρούσε κανείς οτι η Apple θα έδινε λίγο περισσότερη σημασία στα κινητά της, αλλά τίποτα. Π.χ. το XS είχε προβλήματα, όπως το οτι δε φορτιζε για πάρα πολλούς (~ 7 στους 10) όταν ήταν σε αναμονή… εν έτει 2018. Φυσικά, υπάρχουν ακόμα περισσότερα προβλήματα με το λογισμικό. Το Android δε πάει πίσω σε καμία περίπτωση, αλλά το Android πρέπει να υποστηρίξει όσο καλύτερα γίνεται εκατοντάδες συσκευές και εκεί έχει σημασία και ο κατασκευαστής. Τo iPhone έχει 100% proprietary λογισμικό, άρα είναι γελοίο να μην είναι τελειοποιημένο (ή να χειροτερεύει κάθε χρόνο). Οι μόνοι καταναλωτές που προτιμούν Apple πλέον είναι αυτοί που έχουν ήδη ένα iPhone/Mac/Macbook για λόγους συνδεσιμότητας ή εξοικείωσης. Εκει βασίζεται πλέον η Apple, δεν είναι πλέον 2010 ωστε να διαθέτουν συσκευές που τρέχουν όπως πρέπει. Είναι άστοχο λοιπόν να συγκρίνουμε το iPhone με ένα απλό κινητό. Άλλωστε, τα iPhone πάντα ήταν αλλού σε σχέση… Συνέχεια »

Φωτης

Xαχα!! Παπαροκας@; ετσι:)

Paris Kts

iPhone XR
Όπως και να το κάνουμε η υποστήριξη του θα ειναι πολύ μεγαλυτερη (χρονικά) από αυτή των Samsung και πιο σταθερή κατά τη διάρκεια των χρόνων..
Δεν μετράνε μόνο τα νούμερα..
Μετράει και το αποτέλεσμα που μερικές φορές το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να το πάρεις και από τους χαμηλότερους “αριθμούς”.

jojomos

Έχω έρθει σε επαφή με αρκετές υλοποιήσεις android. Οι περισσότερες έριχναν έστω και λίγο την απόδοση με τα χρόνια, μιλάμε για ναυαρχίδες. Είχα στην κατοχή μου ένα iphone 6s το οποίο και δούλεψα για μια τριετία.. Πρόσφατα πήρα το iphone xr. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα με την apple αυτά τα χρόνια είναι η συνηδειτοποίηση οτι το xr είναι το ίδιο γρήγορο με το τριετίας 6s που το είχα λιώσει, αλλα δεν έλεγε να ρίξει την ταχύτητά του, σε βαθμό που εγώ να μπορώ να το αντιληφθώ. Εγώ που πέθαινα να μετράω ram και χρονισμούς επεξεργαστών, πλέον θεωρώ οτι σημαντικότερο κριτήριο για μένα πλέον είναι η ίδια η υλοποίηση της κάθε εταιρείας. Και μ αυτό δεν θέλω να προτρέψω κανέναν ν αγοράσει apple ντε και καλά, αλλα ν αποτρέψω κάποιον ν αογράζει με βάση τα νούμερα σε tram κλπ κλπ. Όποιος έχει όρεξη να παραμετροποιεί κλπ κλπ υπάρχουν εξαιρετικές android επιλογές, αλαλ για μένα όποιος μπορεί να διαθέσει χρήματα θα πρέπει να γνωρίζει οτι οι επιλογές τις aple είναι εξίσου καλές και σε βάθος χρόνου ανταποκρίνονται εξαιρετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.