Galaxy S8: Τί απαντά η Samsung για το χακάρισμα του σαρωτή ίριδας;

Galaxy S8 ίριδα, Galaxy S8: Τί απαντά η Samsung για το χακάρισμα του σαρωτή ίριδας;

Ως μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε η Samsung το χακάρισμα της ίριδας του Galaxy S8 από την ομάδα έρευνας ασφαλείας Chaos Computer Club. Να υπενθυμιστεί, ότι στο βιντεο ενός λεπτού, ο χάκερ καταφέρνει να ξεγελάσει τον αναγνώστη ίριδας του Galaxy S8 χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία από το μάτι του θύματος κι έναν φακό επαφής. Εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε σήμερα στην The Korea Herald ότι “παρόλο που στο βίντεο ενός λεπτού που παρουσιάστηκε, το ξεγέλασμα του αναγνώστη ίριδας εμφανίζεται απλό, είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στην πραγματική ζωή”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Χρειάζεται μια κάμερα που να συλλαμβάνει το υπέρυρθο φως, η οποία δεν είναι πια διαθέσιμη στην αγορά. Επιπλέον, χρειάζεται να τραβήξει μια φωτογραφία του ματιού του ιδιοκτήτη και να κλέψει το smartphone του. Όλο αυτό το σενάριο, είναι δύσκολο να συμβεί στην πραγματικότητα”.

Βέβαια, το ότι είναι δύσκολο δεν σημαίνει ότι είναι κι απίθανο, ιδιαίτερα αν αποφασίσει να ξεκλειδώσει το κινητό κάποιος γνωστός του κατόχου.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Chaos Computer Club δήλωσε ότι “υπό ορισμένες συνήθηκες, μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης αργκεί για να τραβήξει κάποιος την ίριδα. Αν τα δεδομένα σας έχουν αξία για εσάς και θέλετε να τα διαφυλάξετε, είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα PIN παρά μεθόδους που βασίζονται στο σώμα σας για πιστοποίηση”.

Πάντως, η Samsung με την ανακοίνωσή της, δεν προσπάθησε να κρύψει το ζήτημα και την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το βίντεο με το χακάρισμα ανέφερε: “Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πέσει στην αντίληψή μας και θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι η τεχνολογία σάρωσης της ίριδας στο Galaxy S8 έχει αναπτυχθεί με αυστηρές δοκιμές ώστε να παρέχει υψηλό επίπεδο ακρίβειας και να εμποδίζει προσπάθειες έκθεσης της ασφάλειάς του σε κίνδυνο, όπως οι εικόνες της ίριδας ενός ατόμου. Εάν ωστόσο, υπάρξει μια πιθανή ευπάθεια ή η εμφάνιση μιας νέας μεθόδου που αμφισβητεί την ασφάλεια του συστήματος, θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό”.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
james

Ένας πιο ρεαλιστικός τρόπος είναι να βουτήξεις τον ιδιοκτήτη από τα μαλλιά και να τον βάλεις μπροστά από το σαρωτή.

Ante_geia

Ένας άλλος είναι απλά να του βγάλεις το μάτι και να τελειώνουμε … τρίχες …

The Phantom Of The Opera

“Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πέσει στην αντίληψή μας και θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι η τεχνολογία σάρωσης της ίριδας στο Galaxy S8 έχει αναπτυχθεί με αυστηρές δοκιμές ώστε να παρέχει υψηλό επίπεδο ακρίβειας και να εμποδίζει προσπάθειες έκθεσης της ασφάλειάς του σε κίνδυνο, όπως οι εικόνες της ίριδας ενός ατόμου. Εάν ωστόσο, υπάρξει μια πιθανή ευπάθεια ή η εμφάνιση μιας νέας μεθόδου που αμφισβητεί την ασφάλεια του συστήματος, θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό”.

Έν ολίγοις ούτε η ίδια κατάλαβε τι είπε…
Παραδέχεται το χακάρισμα, μετά λέει οτι η πατάτα της σχεδιάστηκε με τα πιό “υψηλά” στάνταρντς…άν είναι δυνατόν…και κλείνει λέγοντας οτι άν έγινε κάτι που θέτει ζήτημα ασφάλειας, θα προσπαθήσει να το διορθώσει…δηλαδή…κούκου τζά.
Μην πρήζετε τον κόσμο με μα….ες ρε αστείοι…
Μιά χαρά είναι και το αποτύπωμα και τον κωδικό.
Μετά θα βάλετε σκάνερ του κω..υ;
Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον κόσμο ρε λαμόγια…

bill

@The Phantom Of The Opera
Εχεις προβλημα και γυρνα στο δημοτικο να μαθεις παλι πως να καταλαβαινεις μια προταση γιατι απο οτι φαινετε ουτε αυτο δεν μπορεις
οταν σε 10 χρονια το ενσωματωσει και η μαμα αππλε θα το αγαπησεις και εσυ
και αλλη φορα να κατανοεις πριν ξεκινησεις να γραφεις οτι κατεβει στο μυαλουδακι σου

Kostas

Τους τρολαρει η Apple με μαϊμού leaks, πετάγονται σαν την βούρτσα να παρουσιάσουν “καινοτομίες” πρώτοι και αυτά είναι τα αποτελέσματα…
Από κει και πέρα όποιος δέχεται από μόνος του τέτοιο φακέλωμα ίριδες και fingerprints καλά ν πάθει να χακαριστεί! Και θα ήθελα να γίνει κάτι εκκωφαντικό τώρα που είναι νωρίς να ξυπνήσει λίγο ο κόσμος.

bill

@Kosta
Πάντα όλοι παρουσιάζουν καινοτομιες πριν την αππλε
οταν το σαπιομηλο ειναι 20 χρονια πισω η μονη καινοτομια που παρουσιαζει ειναι αυτη της 5ετιας και τα προβατακια μενουν με το στομα ανοιχτο και χαιρονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.